Домашні мурахи: причини появи і зовнішні ознаки

Лютого 2019

Відео: SCP-682 Termination Log | Experiment Log T-98816-OC108/682 (Лютого 2019).

Anonim

Начало мравки често стават доста голям проблем за собствениците на жилища в стаята, или у дома, мравките често стават доста голям проблем за собствениците. Тези насекоми се срещат в жилището най-често внезапно и причината за появата им в апартамент за мнозина става мистерия.

За да разберете какво са опасни за домашните мравки и защо се появяват, трябва да имате предвид някои от биологичните характеристики на тези домашни вредители. Само знаейки какво ядат червените къщи и къде идват от къщата, можете да изберете най-добрата възможност за справяне с тях.

Обща информация

Мравчетата принадлежат към категорията на социалните насекоми с ясно организирана социална структура и разделение на трудовите задължения. Домашните мравки не са изключение. Те организират живота си в съответствие с определена схема.

Мравки принадлежат към категорията на социалните насекоми с добре организирана социална структура и разделение на труда задължения

Colony червените "Фараон" мравки (така известни и като дома на мравките), като правило, доста многобройни, както и няколко гнезда могат да се комбинират помежду си, което много усложнява унищожаването на всички пълзящи вредители от насекоми.

Около петнадесет процента от работещите мравки напускат гнездото, за да намерят храна за останалите индивиди.Повечето от насекомите остават в гнездото, за да се грижи за мравката царица, и тумбата ларви. Виждайки мравката се движат по пътеките на насекоми, можете да си представите мащаба на сетълмента, като се умножи броя на лицата, наблюдавани в продължение на шест.

Мравките са много силно развити същества. Постоянната грижа на работниците за матката й позволява да живее до петнадесет години. През всичките тези години броят на насекомите в едно гнездо ще се увеличи с петстотин хиляди души. Ето защо, чрез откриване на скоростта на мравки гнезда и тяхната ефективност зависи от унищожаването на уюта и спокойствието на по-нататъшното пребиваване в апартамента.

постоянните мравки работници грижи зад матката й позволява да живеят до петнадесет години

Външен вид

В нормален размер на матката не надвишава четири мм и дължина от мъжете тялото е около три милиметра. По-често от други се улавят работни мравки с дължина на тялото не повече от два милиметра. Понякога, в сграда от другата страна на червените мравки, които често се появяват в стаята от улицата и е много по-голям, отколкото червените им колеги.

Причини за

Начало мравки се различават за оцеляване и възможността лесно да се адаптира към всякакви неблагоприятни външни условия. Най-често от тези домашни вредители, се появи в дома поради няколко причини:

  • Редки поведение почистване и дезинфекция мерки;
  • срещу вътрешни паразити в съседни апартамента, в резултат на което те търсят нова "жилище";
  • благоприятни условия за живот на мравките в сутерена, където те да се разпространят бързо от врата до врата.

матката и мравките (видео)

Това е много важно и ефективни превантивни мерки. Предотвратяването на появата на домашни мравки в жилищните апартаменти е насочено към отваряне на изхода от вентилационната шахта със специални моливи за палачинки срещу насекоми, които пълзят. Не е излишно да се работи със същите моливи на отвори за врати и прозорци.

В случай, че вече се е случвало уреждането на мравките в хола, е необходимо да се предприемат спешни мерки, за да ги унищожи, като жена, кралицата на тези насекоми е много плодородна и в състояние бързо двойно или дори тройно броя на вредители в апартамента.

За един ден е почти невъзможно да се премахнат колониите на мравките, но има някои трикове, които могат да се справят с такива домашни вредители доста бързо.

  1. Червените мравки се екскретират чрез смес от борна киселина с кафява и гранулирана захар. Пълно смесената смес трябва да бъде разпръсната в областите на най-голямо натрупване на насекоми.
  2. Червените мравки като правило успяват да се оттеглят от жилищните помещения, размазват пукнатините, през които тези насекоми влизат в къщата със свинска мас.
  3. Жълтите мравки също не са рядкост в апартаментите, а смес от вода, боракс, борна киселина, гранулирана захар и глицерин помага да се унищожат тези вредители.

Размер на матката е по-малко от четири милиметра и мъжки дължината на тялото е около три милиметра

за човека Опасност

Трябва да се помни, че мравките не са толкова безобидни, колкото изглежда на пръв поглед. Разбира се, историите, които обитават мравките, захапват домакинята през нощта, не са нищо повече от фантастика. Въпреки това, тези пълзящи вредители са в състояние да донесе много проблеми на наемателите на апартаменти.

Начало мравки са почти всеядни насекоми, които виреят не само на рафтовете на кухня с продукти, но също така и в кофата за боклук с отпадъци. Преминаването от отпадъци за всички пълзящи вредители настаняване разпръсне различни патогенни микроорганизми, които могат да причинят тежко заболяване достатъчно хора и домашни любимци.

Предлагаме ви да научите как да победите мравките по популярните методи.

Червени мравки са получени от смес от борна киселина

Експертно мнение

Не си мисли, че домашните мравки изчезнат от помещенията себе си, или да разчитат на унищожаването на всички насекоми, след еднократно приложение на инсектициди. до дома червени мравки са напуснали дома си и не се е върнал там, използвайте прости съвети от експерти:

  • , за да използват средствата за борба с насекоми пълзи с удължено действие;
  • прилагат наркотици в райони, където движението на мравките е най-интензивно;
  • редовно актуализира депонираните химични агенти, които имат токсична активност срещу домашните мравки;
  • с голям брой вредители, използвайки най-мощните химикали, които са част от инсектициди.

При избора на домашен лек срещу мравки, не забравяйте за преглед, собствениците на жилища, които вече са изправени пред нашествието на вредители и успешно се справят с проблема. Най-голям брой положителни оценки спечелил препарати във формата гел "Чиста къща" и "Dohloks".

Как да се отървем от домакински мравки (видео)

Много експерти съветват да прибягват до употребата на силни химикали само в изключителни случаи.Когато малки количества домакински мравки препоръчително да се предпочитат нетоксични смес от мед, борна киселина и захар вода и сок от чесън, които са покрити всички пътища на движение на домакински насекоми.