Домашні мурахи звідки беруться і як від низ позбутися?

Грудень 2018

Відео: Як боротися з мурахами в домі (Грудень 2018).

Anonim

Много се сблъскаха със ситуацията, когато мравките се появиха в къщата им, носейки със себе си значителен дискомфорт. Но дискомфортът не е единственият проблем, който идва в жилището на човек с появата на тези насекоми. Факт е, че те, които живеят щастливо у дома, често могат да станат носители на различни патогенни бактерии, които представляват сериозна опасност за човешкото здраве.

Начало където са мравки в апартамента и къщата

За да се разбере, къде са апартаментите в мравките къщата, първата стъпка е да се разберат причините за тяхната проява в човешкото жилището.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата срещу мравките нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии с 100% ефективност се справят с мравки, хлебарки, бъгове и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Повече тук …

Причините за появата на мравки в апартамента са доста прости и незначителни.

1. Ниско ниво на грижа за чистотата на жилищата - това е основната причина за появата в къщата на тези насекоми.

2. Често пъти аварията може да се превърне в основната причина за това, че тези насекоми са се появили в дома ви. Това може да се случи, когато човек просто отиде в магазина, а някъде на обувките му се изкачиха няколко насекоми, след което случайно завършиха в къщата ви.

3. Съседи. Често се случва вашите съседи да се борят сериозно с насекоми, в резултат на което те просто тичат в апартамента ти.

Заслужава да се отбележи, че в повечето случаи именно нехигиеничните условия са най-честата причина за обявяването на такива насекоми в човешката обител.

Червени мравки в апартамента от какво се появяват?

Появата в апартамента на червени мравки, различаващи се в малки размери (не повече от 4 мм), доста често се превръща в голям проблем за наемателите. Ето защо родината им - гореща Етиопия и в човешкото жилище избират за обитаеми топло и влажни места, които обикновено се превръщат в кухня, баня или тоалетна.

Мравки са привлечени от апартамента две примамки - топла и значителна хранителна база. И храненето интерес насекоми много по-удобна температура. Това означава, че в ситуация, в която вашият апартамент е мръсен и рядко почистван, това са сериозни предпоставки за появата на мравки в него.

Червените мравки са всеядни. Тези насекоми са еднакво щастливи да ядат сладкиши и органите на други насекоми, парчета месо и галета, парчета от отпадъци, остатъци от грес върху черупката, текстил, кожени изделия, не спират да се хранят и изолация за електроуреди.

Червените мравки също са привлечени от миризмата на човешката пот. Те могат да влязат в раната на тялото на спящ човек или домашен любимец.

Какъв вид комфорт в апартамента може да се говори, ако всеки случайно пуснати трохи хляб може незабавно да бъдат покрити с малки насекоми?

Откъде идват червените мравки в апартамента?

Общоприето е, че този вид насекоми е донесен на европейска територия от Египет и сега се разпространява по целия свят.Този вид стана истински проблем в далечните съветски времена, по време на строителството на първите високи сгради и къщи с голям брой апартаменти, в които имаше централизирано водоснабдяване.

Най-често в апартамента има червени мравки, където царят мръсните и нехигиенични условия. Ето защо собствениците на жилища се нуждаят от постоянна поддръжка на чистотата.

Къде живеят мравките?

Поради малкия си размер, те могат да се утаят във всяка малка пукнатина в стената, в паркетни слотове, в дупки под пода или плочки. И тъй като живеят в гнезда, броят на насекомите може да бъде неизмерим. Във всяко гнездо има непременно няколко женски, които полагат яйца и работят мравки и се грижат за ларвите. При благоприятни условия тези насекоми се размножават много бързо и броят им може да достигне невероятни стойности, така че когато бъдат открити, важно е да започнете да се биете веднага.

Как да се справим с тях?

Трудно е да се бориш с мравки, но можеш. В този случай е необходимо да се вземат под внимание някои характеристики на съществуването. Така че, сърцето на колонията е гнездото, където живеят женските, които произвеждат постоянно нови работници. Те не напускат гнездата и не могат да си набавят храна, така че те се хранят от работещите хора. Идеален може да бъде опцията, когато работещите мравки ще могат да отрови женската с някакъв вид отровен агент. Това може да се постигне чрез използването на отровни капани.

Например, Raptor гел е лекарство, което насекомите ще приемат за храна и ще бъдат взети за настаняване, има задушаващ ефект при поглъщане. Така че е възможно да се унищожи матката, а не само отделни индивиди, участващи в производството на храна.

Как да се отървем от домашни мравки в апартамента?

В процеса на да се отървем от мравки няма да бъде ефективна, много агенти, които разрушават грешки и хлебарки: можете да за дълго време, за да се отървете от обикновените насекоми, но толкова дълго, колкото има гнездо с женски, те постоянно ще възстанови популацията.

Да се ​​отървем от възможните домакински мравки използват такива методи и средства:

  • наричаме отбор унищожител;
  • използване на специални инсектицидни аерозоли;
  • гелове срещу мравки;
  • специални моливи и прахове;
  • капани;
  • народни средства.

Постъпления от мравките ефективни

Ако нашествието на насекоми не е катастрофално, а апартаментът те се появяват от време на време, можете да се отървете от тях достатъчно бързо - с помощта на аерозоли. Домашната химия е по-развита от всякога и няма да има проблем да я получи.

Ако след спрей лечение (Raid, Front Line), да не оставяте мравките къщата, така че отровата не се стигна до гнездото. В този случай, един от най-добрите варианти за продължаване на борбата са специални гелове от такива насекоми (Raptor гел).

Тези инсектициди са много ефективни, но основната им предимство е, че те не само работят лица, но и на мравки матка, в случая, когато първият ще донесе на въдицата до гнездото.

Гелът, съдържащ отровата, става стръв. Когато едно насекомо го яде, а след това не умре веднага, но само за 24 часа, а през това време, че е време за прехвърляне на гела в слота, така че отровата и да яде мравки в колонията и кралицата. Когато се използва правилно, Raptor гел може напълно да се отървете от вредители в рамките на няколко седмици.

народни средства за мравки и червени червени

Въпреки изобилието от различни инсектициди, някои хора продължават да използват народни средства за защита, които понякога са много ефективни доказват.Сред най-добрите от тях: обичайната лечебна маргаритка, можете да я купите във всяка аптека и борна киселина, която също е лесна за набавяне. За да премахнете насекоми в апартамента, полезни могат да бъдат лимон, слънчогледово масло, магданоз, анасон, мента, карамфил, както и чесън.

Всичко това се използва за вземане на отвари и тинктури, които са обработени процепи и плинтове - предполагаемите места на задръствания на мравки.