Домашні комахи в квартирі фото назви і як позбутися

Лютого 2019

Відео: Спасаем комнатные растения от вредителей и болезней - Все буде добре - Выпуск 282 - 05.11.2013 (Лютого 2019).

Anonim

Видове битови насекоми много, може да се получиха в частни домове, други предпочитат да живеят в апартаментите на високи. Имената са безбройни, поради което те се класифицират според степента на нараняване и опасност за човека. Има няколко групи малки индивиди, с които трябва да се справяме най-често:

 • паразити на насекоми;
 • безвредни насекоми;
 • насекоми вредители.

Начало насекоми в апартамента снимка и име

Сред домашни паразити, комари, бъгове, бълхи, въшки най-често се срещат. Те са в състояние да започнат почти при всякакви условия, въпреки че местата са тъмни, лошо вентилирани и нестерилизирани в списъка на любимите си места са начело.

Паразитите се хранят с човешка и животинска кръв, така че техните ухапвания могат да се появят на тялото. В този случай не е само малък размер на раната, но вероятността за инфекция, защото много паразити са носители на различни инфекции. Оттук и необходимостта да се отървете от насекоми в апартамента, възможно най-скоро.

За да включите безобидни паяци, стоножки, мухоловките, стоножки, сребристо, които не носят абсолютно никаква опасност за всяко жилище или хора.

Вредителите активно унищожават хранителните запаси, увреждат битови прибори. Започнете с тях да се биете в най-кратки срокове.Те носят следните имена: мравки, бели мухи, термити, въшки, молци, хлебарки, бръмбари и други.

Също така в апартамента може да се получи и живи насекоми, като кърлежи, горски буболечки, летящи мухи, пчели, оси, lacewings, които случайно да проникнат през отворените прозорци.

Малки бели насекоми в банята

Бели насекоми са били засадени в апартамента и бързо изчезват от влагата, кои са те?

Когато влизате в банята или тоалетната, се препъвате при странни бели или светлосиви бързо движещи се същества, това е неприятно, става някак неприятно. Основното нещо е да не паникьосвате, тези малки копия просто живеят там и няма да ви навредят, и можете да се отървете от тях много бързо.

Наименованията на тези домашни животни са скали, пеперуди, въшки, стоножки, кивусак, летящи калмари. Бял цвят паразити се в moult период, понякога те имат по-тъмно кафеникави тонове.

Наличието на влага с кондензат ги привлича в такива помещения, тъй като микроклимата е много благоприятна за тяхната жизненоважна дейност и бързо възпроизвеждане.

Насекомите кръвосмучещи в апартамента, които хапят по време на сън

Сред вредителите кръвосмучещи в къщата, най-широко използваните плоски бълхи дървеници, те могат да бъдат получих от никого. Първият може да хапе часовник, един бял ден за тях не е пречка. Други обаче чакат началото на тъмното време на деня и отиват на лов. Те трябва да се борят активно, тъй като тези хора са носители на много ужасни инфекции и заболявания.

Буболечките живеят практически във всеки изолиран ъгъл, понякога техният бриз може да бъде намерен под матрака или вътре в дивана.През нощта нападат жертвата си, за да бъдат изпълнени с кръв.

Ухапванията върху човешкото тяло и тези и други насекоми са много сходни, имат червеникава аура, леко подуване. Основната разлика е, че след бъг, раните се подреждат в ред и бълхите са разпръснати. Последствията след ухапване са силен сърбеж, в редки случаи се появяват алергии. Гребенни рани могат да носят инфекция, която ще доведе до инфекция, така увредена кожа е важно за лечение с антисептици и прилагат специални средства, намалява подуване, дискомфорт.

Насекоми в апартамента как да се справят с тях?

За да започнат да се борят срещу домашните паразити и вредители, които живеят в един апартамент, то веднага след като се съкратят. За да се отървем от тях, днес има много специализирани инсектициди. То може да бъде:

 • спрейове;
 • прахове;
 • решения;
 • гелове.

Средства от насекоми в апартамент

Най-ефективните, бързодействащи средства за унищожаване на домашни насекоми са химически. Те могат да бъдат разделени на няколко групи:

 • Аерозоли (Raid, Combat, Dichlophos, Raptor, Clean House, Armol).
 • Концентрати за пулверизатори (Ksulat Micro, Lambda Zone, Delta Zone, Get).
 • Инсектицидни гелове (велик воин);
 • Прахове под формата на прах.
 • Фумигатори.
 • Капани.

Как да се отървем от насекомите в банята и в кухнята

Отърви се от паразитите в малкия апартамент, ако те живеят в банята, може би чрез премахване на излишната влага ниво. За това е необходимо често да се проветрява помещението. Можете да инсталирате допълнителна вентилация и батерия.

От инсектицидите за употреба в банята, добре доказани средства с имена като: Dobrohim, Tsifoks, Get, Delta-Zona.

Ако в кухнята се намират домашни вредители, те трябва да се третират механично, тъй като употребата на силни химикали в местата за приемане на храна е нежелателна. Първото нещо, което трябва да направите, е внимателно да сортирате всички запаси от зърнени храни. Също така, трябва да измиете рафтовете и шкафовете с разтвор на оцет, да лекувате един от инсектицидите на цепнатината и основата и да проветрявате стаята добре.

Като предотвратяване на появата на насекоми в къщата може да се постави между бреговете на зърнени култури с чесън, кори от цитрусови плодове и плаши билки (пелин, тъпан, лавандула, мента).