Як ефективно боротися з шершнями і вивести їх на дачі або пасіці

Грудень 2018

Відео: Британский Шершень. Гайд по Hornet. World of Warplanes (Грудень 2018).

Anonim

Хърбетите по отношение на хората - насекоми изобщо не са много агресивни. Далеч от гнездото, те рядко атакуват първо, освен това обикновено тези хищници се опитват да избягат, да отлетят от лицето, което ги хваща. Хорнетс атакуват само когато защитават дома си или разбират, че е невъзможно да се скрият от преследвача.

По този начин, да се бори и стършели в лятната си вила или пчелина трябва да бъде единствено в случаите, когато те или представляват опасност за хора или се използват за лов за пчели.

Ако един или повече стършели просто летят в градината, с оглед намиране на храна - тя е за сайта домакин ще бъде само една благословия, защото, производство на храни, тези хищници убиват много вредители. Но в случай на споразумение насекоми директно на сайта или - дори опасно - в строителния бизнес, възможно най-скоро да се помисли как да се предяви гнездо на стършели и да ги премахнете бързо и без риск за здравето.

Що се отнася до пчеларите, те понякога трябва да организират унищожаването на стършелата, дори и при значително отстраняване на гнездото на хищници от мястото на кошерите. Важното в случая е, че Хорнетс са пчелен срещу огромни убийци: Тези насекоми могат да летят в ферма за мед на разстояние 3-4 км, а рояк събиране, дори и напълно да съсипе колониите.

Борба с стършели може както самостоятелно, така и сили на специални услуги, при които съществува услуга за премахване на стършели и техните гнезда. Всеки избира кой вариант е за предпочитане за него: доверят на професионалисти срещу заплащане или просто изследва тънкостите и да доведе борбата до края с стършели себе си.

Съвет

унищожаване на едро на стършели върху и без това води до факта, че тези големи оси в страната ни стават все по-редки, а в някои области, които вече са въведени в местните Червени книги. Важно е да запомните, че стършелите са надеждни бойци на много вредни насекоми, поради което в зеленчукови градини те носят само добро. Борбата срещу стършелата е разумна само когато има остра нужда и невъзможност за установяване на добросъседски отношения.

Инструменти за премахване на стършели

Така че, предполагам, че в региона в различна степен, има и стършели. Как да се справим с тях?

В повечето случаи, борба с стършелите в страната се състои от три етапа: първо място е местоположението на гнездото, след това се унищожават всички възрастни, и в крайна сметка се извършва отстраняване на жилището.

Търсене гнезда могат да бъдат проблем, само когато боевете се прави стършели в пчелина. От хищниците са способни да летят тук от голямо разстояние, и тяхното гнездо, за да се скрие в гората и горски пояси, въпросът за намиране на дом на осите може да изглежда на пръв поглед предизвикателство.

, обаче, опитни пчелари се справят с тази задача е съвсем проста: улов на пчелина на стършели (за това насекомо обикновено слиза на всяка мрежа или тенис ракета), един човек да го държи в дебели кожени ръкавици за да не бъде ухапан, а другият обгражда крилат хищник червен осезаем панделка.След това хъркането се освобождава и пътят към гнездото благодарение на яркия фар е лесно проследен визуално.

Директно в близост до гнездото в хода са инструменти следното към пълното премахване стършели от домовете си:

  • инсектициди - да се прилагат може да бъде като средство за премахване на вредители градина (Ахтар, Fosban, платно) и лекарства, които извежда битови насекоми ( Tetriks, Raptor, Get, Ламбда зона, Troopsil, Sinuzan, Carboophos);
  • каустични технически течности: бензин, керосин, алкохол, използвано моторно масло;
  • вряла вода.

В много случаи е особено ефективен специален капак за оси и стършели. Трябва обаче да се отбележи, че използването му е препоръчително само при определени условия.

Така че, да се използва капан в пчелина, не работи, защото примамката за хищници ще се интересува и пчелните пчели. Ако искате да се биете със стършели в страната, можете да използвате това устройство, но няма да има бърз резултат. По този начин капанът помага да се елиминират само някои членове на огромно семейство, но не ги унищожава всички.

Напълно достъпни средства за унищожаване на гнездо от хърби, което позволява незабавен резултат - бензин или използвано моторно масло: те са евтини, но ефективни. Освен това, използвайки бензин, след обработката на гнездото, можете също да го изгорите, ако случаят, разбира се, не се случи на закрито.

Инсектициди също са на разположение, но по-скъпи. Те отиват в действие, когато възникне такава необходимост, например, да стършел от тавана или, например, от лятна кухня - .. Т.е., където използването на запалими вещества е нежелателно или дори невъзможно по принцип.

Насекомите за насекоми обикновено се използват заедно с гореспоменатите капани и се използват за улов на случайни летящи стършели. Изцяло отнемайте стършелата в страната, които няма да позволят, но въпреки това значително намалете броя на нежеланите насекоми във вашия район.

Ние изваждаме самите стършели

Независимата борба със стършели се извършва по няколко начина.

В най-простия случай, когато гнездото се намира под тавана на икономическата конструкция, като се използва нормален кофа, в която предварително се излива вода и след това се потапя в него стършели жилища. Освен това, този контейнер е притиснат до тавана и подпрян отдолу с бар или стълб. В резултат на такива действия всички стършели в гнездото загиват за половин час.

Както вече споменахме, възможно е и да унищожим хърбетите в дача с бензин или керосин. За да направите това, трябва да излеете гнездо с течност или да го запалите, което ще гарантира унищожаването на цялото семейство наведнъж.

Може да се използва и моторно масло: гнездото в този случай също се излива отгоре, но под него се поставя полиетиленов лист, за да се избегне замърсяването на почвата.

Друг начин за премахване на стършелата е пръскането на гнездото с инсектицид. Особено подходящи за този метод са приготвянето на контактно действие - Get, Chlorpyrifos, Carbophos. За да се премахнат хищрите, инсектицидът се изсипва в торба и се обвива в гнездо по такъв начин, че осите да не могат да излязат. След това просто трябва да изчакате, докато всички стършели умират.

И накрая, за да се справите със стършелите на мястото, можете да поставите капани със специална стръв или отровени парчета месо. Като отрова се използва борна киселина, хлорофос или отвара от гъби.Същността на тези методи е, че от капанските стършели просто не могат да се измъкнат, а от отровата стръв умират в рамките на няколко часа след "хранене".

Борба стършели притежават най-различни начини: те са сравнително лесни за изпълнение, но все пак опасно, така че е вероятно да бъде винаги ужилен …

Следователно, ако в сайта се намери голямо гнездо, е по-разумно да се обадите на специална услуга, която предоставя услуги за унищожаване на стършели.

, за да унищожи Хорнетс услуги: как работят

Специализирани услуги за премахване на стършели предоставят много фирми, ангажирани в борбата срещу синантропни насекоми, т.е. тези, чиито еволюция продължи в тясна връзка с мъж …

Като правило, специалисти от всяка втора организация, специализирана в отглеждането на бъгове или хлебарки, могат успешно да свалят стършелите и да унищожат гнездото си.

струва тази услуга ще бъде от порядъка на 1000-1500 рубли, с допълнителното плащане ще бъде предмет да напусне града (в случая на посещението в Москва на вила в покрайнините на града, понякога може да струва повече от самата работа).

Преглед

"Ние бяхме съседи половин летни стършели нас летяха нещо за нищо, те дори колорадския бръмбар хранене, както и съседите постоянно на мъничък ухапването, кучето Дисплей, тъй като те не могат да бъдат - .. Те са на тавана уреден и да ги изгори. - цялата тази къща изгаряния в резултат извънредните ситуации Министерство, момчетата дойдоха на пожарна кола, облечени в костюми, просто се качи на тавана, увити слот в пакета и откъсна още пакет обвързани с предприетите вечерта още стършели върху … сайтовете летяха, а след това изчезнаха. "

Paul Beshenkovichi

Специалисти на дружествата, в които има е услуга за отстраняване на гнездо стършели се справят техните силни инсектициди високоскоростни.Когато повечето от стършелите умират от отрова, гнездото просто се изрязва от мястото, където той виси.

Като правило, костюмът на служител на организация с профили му осигурява достатъчна сигурност, тъй като той взема под внимание всички възможни нюанси за изпълнение на такава задача. Що се отнася до собствениците на сайта, всички негови жители трябва да бъдат държани на закрито по време на операцията, за да се избегне нападението на гневни стършели.

В селата и градовете, където е проблематично да се извика специална услуга, гнездата с косми са унищожени от пожарникари. Цената на услугата за премахване на стършели умишлено установени, така че потенциалните клиенти благоразумно да следят техния сайт и спомагателни съоръжения през цялата година, във времето, за да забележите появата на гнездото и да го унищожи себе си, преди да Хорнетс ще са твърде много.

Как да премахнете стършелите и да не страдате сами от себе си

Независимо да провеждате цялата работа за борба със стършели трябва да бъде само през нощта, когато насекомите се движат малко и виждат лошо. Въпреки това, да се разчита на тъмнината не трябва да бъде, защото винаги, произтичащи стършели необходими, за да се носят плътно тъкани дрехи с дълги ръкави, маска пчелар и тежки ръкавици.

Дори и с такова оборудване в никакъв случай не може да позволи охраната ми надолу, ако Хорнетс започнаха да летят от гнездото и се опитват да ужилване, те са най-добре оставен сам и без никакви резки движения оставят на значително разстояние.

Докато говорим за борба с косми, не забравяйте, че в резултат на безразсъдното унищожение в много райони на нашата страна тези големи насекоми днес са предмети, защитени от закона. Да ги унищожите е строго забранено.В някои европейски държави за това се плащат дори сериозни глоби.

По принцип, ако Хорнетс просто посетени от сайта си за улов на малки насекоми, за да се докосне до тях не е необходимо - трябва само да наблюдаваме някои прости правила за безопасност. Да, и гнездото в гората е най-добре оставено сама: така че природата няма да бъде повредена и никой няма да страда от самите стършели.

Пример за прост капан за стършели, направен със собствените си ръце

опасни Hornet ужилвания и как да се даде първа помощ за своята атака срещу човека