Як виглядають мурахи: фото галерея

Грудень 2018

Відео: ЭЛДЖЕЙ - ЧТО У НЕГО С ГЛАЗАМИ? / КТО ТАКОЙ ЭЛДЖЕЙ / ДО ТОГО КАК СТАЛ ИЗВЕСТЕН / БИОГРАФИЯ ЭЛДЖЕЯ (Грудень 2018).

Anonim

Мравката е способна да пренесе тежест 100 пъти по-голяма от собствените си Мравки са разпръснати по целия свят. Инсектите са много интересни, защото те могат да предават криптирана информация един на друг и да поставят тайни пътища. Мрежата може да транспортира тегло, което е 100 пъти по-голямо от своето. В същото време тя консумира огромно количество храна и се движи на много дълги разстояния.

Съществуващи видове

Мравките са един от най-разпространените вредители. Различните типове могат да се различават по цвят и размер.

 • Фараонови мравки. Родината е африканският континент. Насекомите живеят във всички топли помещения - училища, болници, апартаменти. Цвят - от жълтеникаво до червено. Видът се характеризира с наличието на дръжка с 2 възли, 12-сегментни антени, отсъствие на гръдния кош в гръдния кош.
 • Крадците мравки. Най-малките насекоми. Те се намират в близост до гнездата на големи екземпляри. Цвят - от жълтеникаво до кафяво. Размерът е до 1/20 инча. Те имат 10-членни антени и малки очи.
 • Кожни мравки. Цвят от червеникав до черно. Дължината на възрастен достига 1/8 инча. Видът се характеризира с главата с вертикални линии, наличието на чифт шипове на гърба на гръдния кош.
 • Гълъбовидни мравки. Разположени са главно извън помещенията. Цвят - светло кафяв, дълъг възрастен може да нарасне до 1/10 инча. Ако погледнете профила, гърдите на работния вид ще бъдат неравномерни. Първият сегмент на антената е малко по-голям от главата.

Съществуват и други видове мравки, които не са само горски, но също така увреждат земеделските земи и доставките на вътрешни разпоредби.

Особености на репродукцията

Възпроизвеждането на мравки е интересно, тъй като при някои видове яйцата, поставени от женска, могат да бъдат подложени на агресия от други жители на колонията. Става въпрос за специалното функциониране на мравуняка. Така че всички жени могат да хвърлят яйца по едно и също време. Но те трябва да отбележат факта, че ензимът е размножен. Ако насекомите не са направили това, всички техни потомци са преодолени от трагична съдба. Орденът в колонията за мравките е преди всичко.

Характеристики на храните

Мравки се хранят в зависимост от вида. Фараоните мравки ядат храни, които съдържат мазнини. По този начин те непрекъснато търсят вода. Домашните насекоми консумират мастни и протеинови храни, както и сладкиши. Коварите са свикнали да ядат храна за животни, месо, хляб и насекоми. Мразовитите мравки от мравуняк ядат нектар от насекоми, които паразитират на закрити растения, мъртви и живи насекоми.

Местообитание

Мравките могат да бъдат намерени в къщата, в градината, на парцела, в градината и в гората. Някои видове насекоми живеят в джунглата. Номадските мравки се преместват от място на място в цели колонии.

Насекоми навлизат в къщата през гнезда и пукнатини. В апартамента можете да откриете мравки дори и в клавиатурата на лаптопа. В градината и в градината те се намират в малки депресии в земята и в оранжерии.

Опасност за човека

Мравките, в допълнение към чисто естетичните неудобства, носят опасност за човека. Те могат да носят яйцата на хелминти и инфекциозни заболявания.По този начин, мравката на Formica може да стане собственик на подобна на ланцет глухарка. Обикновено господарите му са лисици, кози и маймуни. Но човек може да се зарази с мравка.

Интересни факти

 • Намерената мравка не яде храната, но я поставя в мравка. Кралицата разпределя храната.
 • Инсектите внимателно защитават потомството си, но съществуват и видове "дракула", които се хранят с кръвта на собствените си ларви.
 • Мравките се хранят с осакатени хора, но убиват онези, които спират храненето.
 • Насекомите се придвижват надолу и безспорно се придвижват към мравуняка според предишния ляв ензим.
 • Мравките са най-древните видове насекоми. Те са на повече от 100 милиона години.
 • В света има около 8 800 вида мравки.
 • В мравуняка има строга йерархия. Най-важното в нея е кралицата, тя контролира цялото гнездо.
 • Според социалната система мравките са най-близките до хората на планетата.

Мравките са едно от най-интересните социални насекоми на планетата. Техният начин на живот все още не е напълно проучен. Но за хората те представляват пряка заплаха, така че трябва да се пазите от тях.