Як виглядають укуси постільних клопів

Укусы постельных клопов на людях и детях (Відео July 2018).

дървеници могат да живеят във всеки апартамент и донесе жителите му много проблеми, така че трябва да се знае как да изглеждат като ухапване от дървеници и да бъде в състояние да ги разграничава от следите, оставени от комари и други насекоми.

Как да разпознават и се прави разлика между ухапване от дървеници

Намиране Body зачервяване и обрив, трябва да приемем, че в апартамента, обитаван от грешки. Освен това дори най-чистите и нови жилища не са застраховани срещу външния им вид. Ето защо би било полезно да се знае характеристиките и функциите на легло ухапвания и как те се проявяват в човешкото тяло, както и дали да причини сериозна вреда на организма.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук ...

Като човек, често хапят дървеници

Те имат специални части на устата, което е една тръба с два канала. Докато първата от тях насекомото изсмуква кръв, през втория, по-тесен, се инжектира слюнката. При зрелите индивиди тя съдържа аналгетици, така че ухапвания от домашни бъгове не могат да се усетят за достатъчно дълго време. В този случай атаката на младите насекоми ще бъде доста болезнена, а реакцията - по-изразена.

Най-често насекомите атакуват деца и жени, защото кожата им е по-нежна и по-лесна за пробиване. Поради дебелата кожа, бъговете рядко атакуват домашни любимци. По същата причина най-податливи на ухапвания са такива места като: шията, ръцете, раменете и вътрешните бедра.

Важно! Бебетата се хранят през нощта, докато човек спи. Но ако в апартамента има много паразити, те ще хапят през деня.

Симптомите на ухапване на бъгове

Белезните ухапвания изглеждат като малка червена с точка в центъра на петно ​​върху тялото и оток около него. Силен сърбеж се появява в областта на лезията. Строго се препоръчва да не се надраска раната - тя може да допринесе за инфекция и по-нататъшни наранявания.

Симптомите на ухапване на бъгове са много подобни на тези, оставени от комарите или други насекоми, така че те често са объркани. Но има и специални особености, които ги правят различни.

  • Следи, които се появяват върху човешкото тяло, външно изглеждат като вид песен или плач. Това се дължи на факта, че за насищане на дървения пясък е необходимо да прекараме дълго време - до 15 минути - и да извършим голям брой ухапвания.
  • Слабо видимите следи от кръв остават върху леглото.
  • Ухапвания от леглото на леглото причиняват не толкова болка, колкото сърбеж, за разлика от пчелите.

Най-ясно, тези симптоми се проявяват, ако насекомото ухапе детето. Следата може да достигне дори диаметър от 4 до 5 см.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.Повече тук ...

Последици от ухапвания

Loading ...

Алергии към ухапване на бъгове

Реакцията на ухапвания във всеки човек е индивидуална. Някои не изпитват никакви болезнени усещания, за да останат незабелязани буболечки. Но обикновено има сериозни сърбеж и дискомфорт. Това е особено очевидно, ако леглото на леглото ухапе човек с предразположение към алергия или дете.

Размери подуване около раната като отделни организми имат висока антиалергични реакция на аналгетик, съдържаща се в слюнката на грешката, размерите на раната може да бъде до 5 cm в диаметър. Често такава реакция се проявява при децата. Напротив, при хора със слаба реакция на този стимул, раните могат да бъдат почти невидими и да не причиняват дразнене и сърбеж.

Времето на появата на първите симптоми също зависи от индивидуалните характеристики. Но обикновено следите от ухапването на леглото на леглото се появяват само няколко часа след поражението. Знаците остават в тялото няколко дни, след което постепенно изчезват. Но ухапвания от домашни бъгове могат да причинят сериозна алергична реакция. В такива случаи след известно време се появява тежък обрив, придружен от висока температура и слабост.

Важно! Ако симптомите на захапване не преминават дълго време и засегнатата област боли или започва да се разболява, това са признаците, чрез които е възможно да се определи навлизането на бактериална инфекция в раната. В този случай трябва да посетите лекар възможно най-скоро.

Обобщавайки, можем да направим следните изводи:

  • Следите от ухапвания от бъгове имат ясна симптоматика, чрез която те могат да бъдат разпознати. На първо място, това са лезии под формата на някаква писта или верига.
  • Симптомите се проявяват по различни начини, в зависимост от индивидуалните характеристики на тялото. Но най-ясно те се изразяват в дете или лице, предразположено към алергии.
  • Чудовищните бъгове се ухапват сами след известно време. Независимо от това, те могат да причинят сериозна вреда, ако получат инфекция или алергия започва.
  • В случай на бактериална инфекция, особено при дете, е необходимо да се консултирате с специалист. Ако подозирате, че имате алергична реакция, си струва да посетите и лекар.