Як виглядають укуси клопів і чим лікувати укуси клопів

Січень 2019

Відео: Алергія у дітей - як лікувати (Січень 2019).

Anonim

дървеници ухапвания изглеждат почти както и комари и други кръвосмучещи насекоми: червен знак във формата на туберкули, понякога място на кожата около засегнатата област.

Основната им особеност е обединяването и точността, много често ухапвания се формират върху клъстерите на човешката кожа, които приличат на пътеки или вериги. Тази функция дава възможност да се разграничи "уверено" работата на дървените плочки.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Повече тук …

Лечението зависи от техния брой и колко засегнатото лице има алергична реакция. Важно е кожата в зоната на захарта да е чиста, да се освободите от сърбеж, като използвате антиалергичен мехлем.

Ако в къщата има дете, важно е да го разгледаме целенасочено! Противно на общоприетото схващане, имунната система на детето може да не му осигури адекватна защита срещу алергени.

Как са ухапване от дървеници върху човешкото тяло - знаците на бъг ухапване

Разпознаване те могат да бъдат симптомите:

  • сърбеж и зачервяване (особено при хора с тънка кожа, жени и деца),
  • печат в центъра, който прилича на бум.

Най-важният симптом е мултиплициране.Bites, че оставя бълхи клъстери могат да бъдат разграничени от тяхното местоположение и броя на: бълха обикновено по-малък и те са групирани по откритите части на тялото, които могат да бъдат достъпни от земята, особено на ръцете и краката. Може да се намира на цялото тяло.

Хапки от бъгове на човек как да се различават от комарите

Такива поражения са много подобни на комарите. За щастие те са помогнали да се разграничат няколко нюанса.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

  • Първо, тялото на едно насекомо е по-ясно изразено и ясно очертано.
  • На второ място, леглото на вредителите може да се доближи до мястото, където комарът не може да лети, т.е. можете да откриете ухапвания и където кожата обикновено е затворена.
  • Трето, те често формират характерни "пътеки" или претоварвания, лесно разпознаваеми дори от онези хора, които ги виждат само на снимката.

Но да се разграничат някои видове рани от друга, понякога не е необходимо да знаете симптомите на всеки индивид, но това е достатъчно, за да се вземе предвид навиците на насекоми и жизнения им цикъл. Биберите са домашен паразит и могат да бъдат намерени по всяко време на годината, което не може да се каже за комари.

Направя ли ухапване?

Такова увреждане на тялото като правило се сърди. Особено силен сърбеж се наблюдава, ако засегнатото лице има тънка и чувствителна кожа. По този начин, особено жените и децата страдат от тях. Въпреки това, липсата на сърбеж не е причина да се пренебрегва лечението и борбата срещу насекоми, реакцията на човешкото тяло на буболечките може да има акумулиращ алергичен характер.

Ухапвания от бъгове се проявяват чрез колко?

Времето за появата на следа върху кожата зависи от фазата на живота на насекомото. Възрастното насекомо отделя аналгетик, който смалява усещанията и престава да функционира след около петнадесет минути. Раната, оставена от ларвата, може да се почувства веднага.

Инсектите са особено активни през нощта и се установяват там, където е най-лесно да се приближат до спящите хора - матрак, легла, диван.

Как за лечение на ухапване от дървеници - ухапване от насекомо мехлем от

, за да се осигури лечение правилно, че е важно да се помни, че в действителност негативната реакция на тялото - е алергичен към отровата на насекоми.

Ако страдате от симптоми на хапки, можете да помогнете и народен лек - сок от алое, алкохолни разтвори на базата на билки и т.н. Но ако някакви признаци на тежка алергична реакция трябва да се възползват от всяка антихистамин мехлем … Преди започване на лечението, кожата трябва да бъде чиста и може да бъде успокоена чрез поставяне на лед или студени предмети. Ако това се впива не можете да се отървете от следи в рамките на една седмица, те са много подути, се появяват по-често срещаните симптоми - .. Такива като виене на свят, главоболие, висока температура, оток на лигавицата и т.н., трябва да се започне лечение с лекар. Алергологът ще избере антихистамин, който е най-подходящ за конкретен човек.

, освен ако не е посочено друго в инструкцията Средства от бъгове ухапвания за бебешка кожа

Зареждане …

Повечето от средствата за лечение на ухапвания от насекоми е допустимо да се използва за деца над една година. Трябва да обърне внимание на състава на продукта - може да включва пчелни продукти, то трябва да се използва с повишено внимание, тъй като те сами имат висока алергенност.Също така е неприемливо да се използват само хормоналните антиалергични лекарства. Какви лекарства могат да се използват, ако говорим за дете по-младо от една година? За съжаление, има много малко такива средства и е по-добре да ги изберете с лекар. Обаче в този случай редица фармацевти се съветват за лекарството, наречено Bepanten, което обаче няма висока антиалергична ефикасност.

Алергии за ухапване на бъгове, какво да правят, отколкото за лечение на алергии?

Ако засегнатите области на кожата изглеждат възпалени, т.е. червени и подути и причиняват тежък, дори болезнен сърбеж, може да се приеме, че увреденото лице е алергично.

С първите симптоми на алергия за лечение, можете да използвате локални антихистамини, които се отпускат без рецепта. Ако местното лечение с алергии за ухапвания от бъгове не помогне и се отървете от симптомите, трябва да се консултирате с Вашия лекар.

Особено важно е, че лечението продължава лекарят, ако симптомите се съхраняват в продължение на седмица и да придобият общ характер .. световъртеж, главоболие, подуване на лигавиците, треска и др Отказът на лечението може да доведе до тежки последствия до анафилактичен шок ,

Как да се отървем от бъговете на леглото у дома

Да се ​​отървем от вредители в къщата е най-лесно, ако се появиха наскоро там. Важно е веднага да намерите местоположението на насекоми в апартамента. Ако обхватът на тяхното местообитание е сравнително малък, тогава е необходимо да се действа, а не обременително.

Най-ефективните средства са:

  • топлинна обработка - в слана, можете да вземете нещата на улицата известно време, можете да използвате обработка на пара, желязо, миене при високи температури,и т.н.
  • лечение на стаята и предметите с отвара от тъпан;
  • използване на инсектициди.

Но ако насекомите са се заселили в къщата за дълго време, а самата стая е доста стар и пълен с различни скривалища и пукнатини, а след това да се отърве от насекомите може самостоятелно да бъде много сложна задача, която изисква помощта на професионален контрол на вредителите компании.

Постъпления от дървениците в апартамента

Най-популярните инструменти като дървеници в апартамента като топлинна обработка поставя клъстери от насекоми - те могат да живеят само в температурния диапазон от -22 до +48 по Целзий, така че как vystuzhivanie и пара се осъществява добър начин да се отървете от тях, използването отблъскващи отвари от билки - естрагон, розмарин, вратига, използването на инсектициди. Да се ​​отървем от голяма колония от насекоми е достатъчно трудно, така че е важно да започнете да предприемате действия срещу тях веднага след възникването на проблема.