Як виглядають таргани: фотогалерея

Січень 2019

Відео: Зірка "Сам удома" Маколей Калкін знову з'являється на вулицях Лос-Анджелеса (Січень 2019).

Anonim

Отлежаването на хлебарки включва около 4 хиляди вида

Отделението за хлебарки включва около 4 хиляди вида. Всички насекоми имат еквивалентна структура. Те имат чифт дълги антени, овално тяло с плоска форма, мундщук с мощни челюсти. По дължината, възрастните могат да надвишават 10 сантиметра. Женските са малко по-големи от мъжете.

Разнообразие на видовете

Различават се няколко вида хлебарки. Нека разгледаме някои от тях.

 • Черно. Голямо насекомо - дължината на тялото достига 50 милиметра. Черните хлебарки са често срещани в цяла Европа, Африка и Азия. Всички са всеядни.
 • Червенокоса. Намират се почти навсякъде, където има човек. Формата на тялото е удължена, читинът е кафяв на цвят.
 • Sizzling Мадагаскар - насекоми с впечатляващ размер. Дължината на тялото им може да достигне 9 сантиметра. Видът се отглежда в къщи като домашни любимци.
 • Американец. Има удължено тяло от кафяв цвят. Това се случва в Европа и САЩ. Живее във вентилационните отвори.

Особености на възпроизводството

Възпроизвеждането се предава по полов път. Въпреки това, в някои случаи женските могат да раждат мъжки теле от неоплодената яйцеклетка. След оплождането женската носеше ootheka - капсула с яйца. Тогава тя го намира на уединено място. Махагаскарската хлебарка е жизнерадостна.

Възпроизвеждането на женски на червени и черни хлебарки се извършва целогодишно. През това време те могат да дадат до 450 нови лица. Същевременно броят на барбелите, които се появяват, не зависи от храната.Използват се всички отпадъци.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от хлебарки, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Характеристики на храната

Чучулистите ядат всичко, но предпочитат остатъците от храната. Те не са безразлични към сладките, те могат да консумират гниещи отпадъци в гладно време. Ако не е така, насекомите започват да ядат кожа, хартия, растения и … взаимно.

Местообитание

Хлебарите обичат влагата и топлината. Следователно те ще се заселят на места, които отговарят на тези условия. Насекомите са мобилни, водят предимно нощен живот. В къщите се крият в кухнята и в банята.

Повечето от видовете живеят в горите на тропиците. Някои видове предпочитат да се заселят близо до човек.

Опасност за хората

Хлебарите са неприятни на външен вид и носят непосредствена заплаха за хората. Миризмата, излъчена от техните жлези, може да причини проблеми с астматиците. Изпарението на жлезите често води до появата на алергии.

Чукарите носят бактерии, този вид консумирана храна, оставена на масата, ако насекомото е преминало през нея, е силно обезкуражено. Тъй като вредителите се хранят с кожа и растения, когато храната е оскъдна, те могат да причинят значителна вреда на дома. Има случаи, когато паразитите са захапали ухото на хрущялите на бебетата.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Интересни факти

  • Всички видове имат крила, но малко от тях са в състояние да лети. Така че, черни и червени видове летят, но само по време на разплод.
  • Засегнатите насекоми се хранят с всичко, за да могат лесно да хапят човек, особено ако спи.
  • Хлебарите имат висока издръжливост, така че те могат да живеят без глави в продължение на няколко седмици. В този случай насекомото умира от глад.
  • Хлебарките не ядат хлебарки - тези насекоми нямат конкуренция за храна. Въпреки това, ако прусите нямат нищо за ядене, те могат да "дъвчат" и бъгове.
  • Паразитите могат да оцелеят в ядрена война.

  Има мнение, че хлебарки се появяват на Земята още по-рано от динозаврите. Инсектите се отличават с отлична жизненост - те могат да се адаптират към почти всяко състояние. Основното е да имаш влага и храна. Без храна хлебарът може да живее до 70 дни. Гладните насекоми могат да хапят един човек и да изядат съседите си.