Як виглядають постільні клопи

Лютого 2019

Відео: Признаки заражения постельными клопами, где искать и как уничтожить (Лютого 2019).

Anonim

относно външния вид на паразита се влияе от няколко фактора: от етапа на развитие на насекоми, сексуална самоличността си и за степента на насищане на кръвта от тялото. Знаейки как изглеждат бъговете, можете да предотвратите разпространението им около апартамента в ранните етапи.

Особености на структурата на тялото на възрастен

Тяло форма дървеница е удължена овална, женските малко по-заоблени. Черупката на възрастни насекоми е твърда и гъста, има сплескана форма, така че гладен паразит е почти невъзможно да се разбие или да се смаже. Тялото е покрито с малки косми, които трудно се виждат без микроскоп. В основата на главата има две елементарни елитра, крилата сами липсват. Паразитът се движи с помощта на 3 двойки крака, поради което може да преодолее разстояние до 2 метра в минута.

Някои други характеристики на бъгове за легло:

НАШИТЕ ЧЕТЕЛИ ПРЕПОРЪЧВАТ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

  • Сегментираният обратно

    напречни ивици в задната част на корема на насекоми, дори и с невъоръжено око се вижда ясно. Сегментите са особено забележими, след като паразитът е наситен с кръв.

  • Специална мундщука

    Мундщукът на бъгове може да консумира само кръв. Подобно е на мундщука, оформен като остър провокис. Вътре в пробокса има два канала, предназначени за консумация на кръв и анестезия на мястото за ухапване. В покой, багажника се притиска към корема на бъбрека, което предотвратява евентуалното му увреждане.

  • Липса на крила

    Независимо от факта, че буболечките са представители на отрязък от полу-крила, те нямат крила.

Характеристиките на това, което изглежда като бъг, може да не са твърде забележими за неопитни очи. В различни периоди на живот, домашни дървеници могат да бъдат объркани с въшки, хлебарки или акари.

Вляво - бъг след хранене. Отдясно - ларвите на хлебарки

Въпреки това бъговете се запомнят много бързо. Дори след кратък "квартал" човек ще може да ги различи от всяко друго насекомо. В допълнение към разликите във външния вид е лесно да се идентифицира бъг с други, индиректни признаци. Сравнително очевидна характеристика са следите от техните ухапвания, които приличат на комари, но преминават през тялото на човек под формата на пътека. Друга ясна разлика от останалите насекоми е един вид бърлога, в който могат да се намерят техните екскременти и останките от мехури.

Размери на насекомите

Различни степени на насищане на буболечки

Размерите на буболечките зависят от времето на последното хранене. В нормално състояние дебелината на тялото на пробата за възрастни е не повече от 1 мм, поради голямата сплескана форма. Женските бъгове обикновено са по-големи от мъжете. При нормално състояние, мъжкият мъжки мъж достига дължина 4 мм, а женската - 5 мм. След насищане с кръв, насекомото може да се увеличи почти два пъти, което го прави по-уязвим и забележим.Дължината в този случай може да достигне 8 мм. Тялото на наситена буболечка расте по дължина и дебелина, ставайки като ларва на хлебарка.

Най-очевидната разлика от ларва на хлебарки е фигурата на гърба, която е доста забележима при хлебарките, но отсъства в дървеници.

Цвят на възрастен екземпляр

Цветът на домашен бъг е монофоничен и няма шарки или шарки на гърба. Цветът на тялото на един зрял индивид зависи от степента на насищане на тялото с кръв, от пясъчния цвят на гладния човек до червеникавокафяв цвят непосредствено след хранене.

Могат ли бъговете да летят?

Loading …

Има мнение, че бъговете могат да летят, но липсата на крила на тялото им показва обратното. Всъщност те не знаят как да летят или да скачат. "Приземяването на едно насекомо върху човешко същество се обяснява с факта, че лешоядите с ниско тегло могат да се движат доста лесно, включително вертикални повърхности. Катерейки се до тавана или стената, те се откъсват от повърхността и планират директно жертвата. Това падане отстрани може да бъде взето за летене.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …