Як виглядають білизняні блохи і як позбутися від них

Грудень 2018

Відео: Words at War: The Ship / From the Land of the Silent People / Prisoner of the Japs (Грудень 2018).

Anonim

Вътрешните бълхи живеят в апартаменти или в бельо. Вътрешните бълхи живеят в апартаменти или в човешко бельо. Често те са объркани с такива паразити като ленени въшки. Тези насекоми обаче имат различия, които трябва да бъдат известни.

Характеристики и външен вид

Спалните паразити са насекоми, смучещи кръв, които живеят на човек. Младите хора имат червеникав корпус, а в сексуално зрялата възраст бълхите променят цвета си до черно. Размерът на паразитите може да достигне дължина 2 милиметра. В снимката и в живота на ленени бълхи могат да бъдат разпознати от посочените външни знаци.

Животът на бълха е около 4 месеца. Но понякога паразитите живеят до година и половина. Насекомите се характеризират с активност и издръжливост. Спалете малки бълхи, отървете се от това, което е много трудно, предпочитайте памучната тъкан и живейте добре в нехигиенични условия. Стимулите за растежа и развитието на насекомите са човешката топлина и наличието на дрехи, на които паразитите придават яйца.

Насекомите се характеризират с активност и твърдост

Причините за появата на бълхи могат да бъдат различни. Първият - използването на леглата на някой друг, заразени с паразити. Инсекти могат да бъдат внесени в апартамента чрез дрехи на някой друг и чрез контакт със заразени неща. В дома, бълхи възпроизвеждат бързо, и да ги идентифицира не е лесно, тъй като след тези паразити се напие човешка кръв, те се крият в пералнята.

Цялата група бълхи може да се появи от една жена. Често, за да се отървете от паразитите, трябва да изхвърлите дрехи, в противен случай колонията постепенно ще се напълни.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Последици от ухапвания

Какви са рисковете от ухапвания от бълхи? Парразитите оставят неприятни червени петна по тялото, които ужасно се сърбят и могат да понасят различни инфекции. Бълхите ухапвания могат да причинят алергии.

Поводът за растежа и развитието на насекоми са човешка топлина и наличието на дрехи, на които, приложени яйца на паразита

Списък на заболяване, което носи бълхи, е впечатляващ:

 • петнист тиф;
 • Салмонела;
 • енцефалит;
 • хепатит;
 • бруцела.

Блиснещите ухапвания на снимката и в живота изглеждат като червени петна с червен ореол, който изчезва след няколко часа. Първо, паразитът ухапва кожата, след което инжектира слюнка под нея, която съдържа различни ензими, които не позволяват кръвта да се съсирва.

Хапки могат да набъбнат и да причинят краста и алергии. Те лекуват раните, причинявани от паразитите за дълго време, постоянно се сърбят и могат да се разяждат.

Можете да се отървете от неприятни усещания, когато хапете с антисептичен сапун - просто ги лекувайте с рани. Куб с лед ще помогне да се премахне тумора у дома. Премахване на сърбеж чрез прилагане на стероиден крем, например, "Хидрокортизон". Можете да го купите в редовна аптека.

Как да донесе бълхи в апартамента на народни средства за защита (видео)

Знаци за

Уверете се, че леглото, заразено с бълхи, не е лесно.Паразитите трудно се различават дори в дланта на ръката ви. Блок прави всичко, за да не се вижда. Благодарение на мощните задни крака, той скача добре и бързо и не е възможно да се проследи бълха скокове на човешките очи. Изглежда, че паразитът просто се разтвори във въздуха.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Не е възможно да се открият бълхи на леглото. Ще трябва да инспектирам всички вътрешни кухини на мебелите, тъй като паразитите се крият в тъмните ъгли. На леглото насекомото се движи само когато изпитва глад.

  Разберете, че имате бълха у дома, можете да хапете краката си. Много хора мислят, че това е дейността на комарите, но всъщност и паразитът може да ги ухапе.

  Ухапките могат да набъбват и да причиняват краста и алергии

  Как иначе бихте могли да знаете за наличието на бълхи?

  • Домашните любимци започват да се чувстват неспокойни. Бълхите им хапе много по-често, отколкото човек.
  • Износът на паразити се вижда на спалното бельо. В снимката и в живота те изглеждат като черни точки и са особено забележими, ако тъканта, върху която те са, е лека.
  • Все още сте намерили няколко паразита в леглото.

  Начини за отстраняване

  Сега знаете как изглеждат паразитите, остава да се научите как да се справите с тях. Унищожаването на насекомите е отговорен бизнес, който не изисква никакво закъснение.

  За да изтеглите бълхите, трябва да използвате цял арсенал от средства. На първо място, всички космати и тъкани повърхности в апартамента трябва да се третират с прахосмукачка.В тях паразитите носят яйца. След обработката е необходимо да дезинфекцирате прахосмукачката, в противен случай насекомите ще бъдат постоянно избрани от нея.

  За да разберете, че има бълхи в леглото, не е лесно. Паразитите трудно се различават дори от дланта на ръката

  За да се борим повече с бълхите, ще са необходими прости инструменти:

  • парцали;
  • моп;
  • вода;
  • кофа;
  • Дезинфектанти.

  Не забравяйте да си сложите лични предпазни средства - гумени ръкавици, респиратор. Като дезинфектант "Дихлофос" може да действа.

  Консумацията на много аерозоли е 1 бутилка на 10 m 2 , така че необходимата сума пари трябва да се изчисли предварително. Най-ефективното действие се показва при продажбата на наркотици, но те ще струват повече. От този тип средства са популярни:

  • "Chlorpyrimarck";
  • "Биорин";
  • "Ефективна ултра";
  • Синузанът.

  На първо място трябва да се третират с прахосмукачка и всички пухкав повърхностите на плата в апартамента

  Преди да прекарат лечение на бълхи, трябва да се извършат някои превантивни мерки:

  • Извършване на мокро почистване.
  • Затворете аквариума, изключете компресора.
  • Поставете жилетка срещу бълхи.

  След 2 часа след дезинфекцията, стаята трябва да се вентилира и почистването не е възможно за още 2 дни.

  Можете също така да научите как да разпознавате и премахвате бълхите от килима.

  Превантивни мерки

  Много от средствата за защита срещу бълхи са наистина ефективни, но след известно време може да се отстранят и да се отглеждат следващите поколения паразити. За да се избегне такъв проблем, е по-добре да не се измива инсектицида от стените. Ако това е неудобно, след 2 седмици след първото лечение на апартамента си струва да се върнете отново, тогава паразитите няма да имат шанса да се размножават отново.За превенцията можете да поставите клонки от пелин под леглото. Миризмата на това растение е неприятна за бълхи.

  Методи за борба с бълхи (видео)

  Определете прането на бълхи чрез тяхното локализиране. Паразитите предпочитат крепостите в леглото и ако гладуват, те са избрани от тях за легла. Поради малкия размер и способността да се движите бързо, за да видите насекомите, е трудно. По-лесно е да се определи наличието на паразити от екскременти на леглото и ухапвания по краката. Ако има съмнение, че къщата е бил отгледан насекоми, за да се справят с тях трябва да бъде незабавно като бълха бързо умножава и могат да заемат апартамента.

  Последствията от ухапване от насекоми могат да бъдат тъжни: паразитът носи много опасни болести. Борбата с бълхите се извършва с помощта на инсектициди. За паразитите след лечение не се появи отново, внимателно трябва да вакуумирате апартамента и да не използвате леглата на други хора.