Як виглядають білизняні воші і як позбутися від них?

Лютого 2019

Відео: Words at War: The Ship / From the Land of the Silent People / Prisoner of the Japs (Лютого 2019).

Anonim

Пъпките от въже са доста неприятен феномен. Ето защо, когато ги намерите в леглото си, в шевовете на дрехите, незабавно предприемайте действия.

Как изглеждат ленените въшки - признаци и симптоми

Вълевите въшки не са трудни за объркване с кокилите. Те се различават малко от главата въшки, с изключение на цвят (те са светлосиви или светло жълто) и големи по размер. Паразитът може да бъде до 5 милиметра по дължина. Но, разбира се, този размер не е достатъчен, за да бъде случайно открит. Но можете да го почувствате. Сърбежът по цялото тяло и усещането, че някой се ухапва, е симптом, който трябва да бъде убоден.

Признаци на ленени въшки

Възможно е да се открият паразити след знаци:

  • ако има следи от ухапвания, които се лекуват около четири дни по-късно;
  • ако има сърбеж в ухапването, тялото се сърди, причинявайки неприятни усещания;
  • ако е започнала алергична реакция, без никаква причина;
  • ако върху кожата се появяват синкави петна;
  • Ако децата често плачат през нощта без видима причина, те се притесняват в съня си.

Най-често това са симптомите, които показват появата на въшки за бельо.

Ухапвания от ленени въшки

Ухапвания от въшки за бельо обикновено се намират на места, където облеклото е плътно прикрепено към тялото. Това са талията, раменете, горната част на гърба, кръста, подмишниците, врата. По-силни от хапещите въшки, разбира се, страдат от деца, те имат по-нежна кожа. Поради това сърбежът е по-силен и рискът от алергия е по-голям. И някои кожни заболявания.В местата на ухапвания могат да се появят пустули и furuncles, а понякога може да се развие и пиодерма.

бельо въшки как да се отървете у дома

У дома, за да започне да разглежда ухапване от антисептици и дезинфекция на бельо и спално бельо. Паразитите умират, ако миете нещата в кипяща вода с катран от сапун. След това е най-добре да изплакнете прането с добавяне на оцет и да го изсушите на слънце.

Добра идея е да обработвате всички предмети за лична хигиена, тъй като въшките или ларвите могат да се справят с тях. Гъби, гъби, фиби, кърпи - всичко, което трябва да заври с оцет или да ги избършете. Ще бъде още по-добре да си купите всичко ново.

Въчностите могат да присъстват върху човешкото тяло, така че горещата баня е това, което "предписва лекар". Косата трябва да се измие със специален медицински шампоан, а тялото - катран или доматен сапун. Облечи се след къпането е по-добре във всичко ново или в добре измити и гладещи горещи железни дрехи.

Дезинфекция на бельото

За да се отървете от нервите, можете да се простирате в разтвор на сода. За да направите това, в 1 литър вода се препоръчва да добавите 1 супена лъжица. л. сода. След седмица процедурата може да се повтори. Разредете с водата, от която се нуждаете, и средство за обработка на спално бельо и дрехи - "MediFox". Друга подготовка за обработка на нещата - "A-PAR". Използва се, ако дрехите не могат да бъдат измити и обработени с пара. Лечението е добро, защото не оставя петна и миризма на дрехи. Дезинфекцията на само нещата е малко вероятно да реши проблема. Трябва да се подходи по един всеобхватен начин: лечение с мека мебел, декоративни възглавници, меки играчки, измийте целия апартамент с дезинфектанти.Ако къщата има животни, те също не трябва да стоят настрана.

Постъпления от лен въшки

Най-често за лечение бельо въшките се извършва по такъв начин:

• Medifoks - популярно средство за защита, относително безопасни за хората.

• NOC - отрова подобна на MediFox.

• Bubil - шампоан, който също се бори с главата и леглото.

• Pedilin е по-малко ефективен, но на по-ниска цена.

Това са най-ефективните лекарства за въшки.

Спално бельо въшки как да се отървете от дома лекарствата от народната медицина

По-рано хората се бореха с тези видове паразити с терпентин, оцет, катран сапун и вратига. Използва се и керосин, в който е възможно да се накисват листовете. Тогава те бяха сварени и след това беше безопасно да се каже, че въшките са мъртви. Но за да премахнете миризмата на същия терпентин или керосин не е лесно - за това няма да ви трябва нито една, нито две измивания. Поради това е по-добре да се прибегне до по-меки средства. Например, като тъпан, папрат и шугер, в бульон, на който можете да си миете прането. И ако сложите чантите с тези билки в килера, насекомите там просто няма да се появят.