Як виглядають платтяні воші і в чому їх небезпека

Грудень 2018

Відео: Как сделать платье одним швом - Все буде добре - Выпуск 218 - 16.07.2013 - Все будет хорошо (Грудень 2018).

Anonim

гардероб въшки вид има някои различия с възгледите на живеещи в косата си Как да се отървем от въшки? Има няколко метода за борба с паразитите. Представеният вид насекоми има някои разлики с видовете, живеещи в косата.

Описание на паразита

гардероб въшки видове - опасен паразит. В някои случаи той може да понесе такава сериозна болест като тиф.

Името получи насекомото, защото живее на дрехи. В този случай вредителят се поставя върху купчината и в гънките на дрехите. Храната на насекомите се случва в момент, когато те се променят от дрехи до кожа. Тогава въшките се връщат.

Инсектите в района са по-млади еволюционни видове, отколкото главните. Това се дължи на факта, че облеклото като обект на живот се появява по-късно, а косата на човешкото тяло винаги е била.

В мишката има специално орално устройство под формата на игла за бод. Той е затворен в мека тръба, която излиза от устата. В слюнката на паразита има специален ензим, който предотвратява коагулацията на кръвта.

въшки предпочитат нехигиенични условия и памучни тъкани

Симптомите на наличието на въшки

Natelnye въшки са одеяла, легла, матраци и шевове на дрехи. За да се определи наличието на паразит е по-проста от паразита, тъй като има голям размер. По дължината, възрастен достига 5 милиметра. Ушите предпочитат нехигиенични условия и памучни тъкани.Търсенето на насекоми се препоръчва в гънките на дрехите на човек. Нарастването на ниците стимулира топлината на човешкото тяло.

На практика, една въшка често се бърка с кокили. Основните симптоми на неговото присъствие:

 • сърбеж или усещането, че някой ви хапе;
 • наличието на ницки и хитиново покритие в гънките на дрехите.

Методи за откриване

Не е лесно да се намери въшка. Обикновено се крие в гънките на дрехите и шевовете на спално бельо. Nits си заслужава да търсиш на тъкани от вил. Яйцата могат да бъдат разположени върху човешкото тяло (на орлови косми).

Яйцата на въшките могат да бъдат поставени върху човешкото тяло (на косми)

въшките са много плодовити. Женската може да постави до 300 яйца. По едно време козината може да изпие до 2 милиграма кръв. При търсенето на обект за хранене паразитът може да се движи със скорост 30 милиметра в минута.

Методи за борба

Ако действате правилно, въшките ще изчезнат за един ден. Най-лесният начин да се свържете със специална услуга. Той предлага най-мощните методи. В резултат на това въшките се оставят след няколко часа.

У дома лечението се извършва по следните методи.

 • Измийте добре, използвайте специален шампоан или крем. Изчакайте известно време и измийте веществото.
 • Извадете дрехите, поставете ги в пералната машина и добавете средствата за премахване на въшките. Ако това не е на ръка, използвайте сапун или оцет. След това измийте дрехите при възможно най-висока температура. Идеалната опция - химическо чистене или кипене.
 • Ако забележите симптоми на паразити, сменете дрехите за почистване. Също така, трябва да гледате през шкафове и да проветрявате остарелите неща на улицата.

въшките не обичат чистотата, затова е препоръчително да се промени леглото навсякъде.След заразяването старите дрехи не трябва да се носят.

Причини за появата на въшки (видео)

Лечение на ухапвания е лечението на кожни лезии с балсами "Asterisk" или алкохолен разтвор. Ако има алергични реакции, е необходимо да се извърши симптоматично лечение, като се вземат анти-отоци, аналгетици и средства за главоболие. Също така на пациента трябва да се дадат антихистамини.

Важно е да знаете, че лечението на последствията от паразитните ухапвания е доста сложно. Поради това е целесъобразно да се предприемат превантивни мерки:

 • да се опитват да не бъдат в местата на голяма тълпа от хора;
 • не се свържете с недобросъвестни хора;
 • използвайте само вашите дрехи и продукти за лична хигиена;
 • не прекарват нощта в съмнителни места;
 • ако имате деца, да ги научите на правилата за хигиена и хигиена.

Ако следвате тези правила, е малко вероятно въшките да се появят. Тогава необходимостта от борба ще бъде елиминирана с педикулоза.

По принцип паразитите се предават при близък контакт

Как е инфекцията

въшлените не са активни, но това не им пречи да се разпространяват бързо сред хората. Най-общо предаването на паразити става при близък контакт. Друг начин да получите насекоми е да използвате дрехите на някой друг. Инфекцията често се случва на следните места:

 • палатки, окопи;
 • детски институции;
 • обществен транспорт;
 • в туристически пътувания;
 • детски лагери;
 • хотели;
 • места, където бездомните спят;
 • бежански лагери;
 • обществени бани.

Важно! Симптомите на инфекция могат да се видят дори и след посещение на открито водно тяло. Паразитите могат да живеят във вода в продължение на 2 дни. Обикновено случаи на инфекция от водни тела се наблюдават в Бангладеш и Индия.

Така, симптомите на появата на насекоми в облеклото могат да се появят след посещение на места, където има голяма тълпа от хора. Най-лесният начин за прехвърляне на паразити е чрез дрехи.

въшки са опасни и са носители на редица опасни заболявания, като тиф и периодично

Предлагаме също така и научете повече за начините на заразяване и как да се отнасяме срамните въшки, прочетете съответния член на нашия сайт.

Увреждане от паразити

Обработката на въшки трябва да се извършва незабавно. Паразитите са опасни и носят редица опасни заболявания, например повтарящи се и тифус.

Инсектите се хранят 3 пъти на ден. В този случай човек изпитва много неприятни усещания. Ако има много паразити, домакинът ще почувства сърбеж, понякога просто е невъзможно да го понесе.

Вредителят не живее директно върху кожата. Често се крие в гънките на дрехите си и скача върху човек само за кратко, за да получи храна.

В допълнение към инфекциозните заболявания паразитите оказват неблагоприятно влияние върху състоянието на човешката кожа. Често хората гледат ухапваните места. В резултат на това се образуват абсцеси, абсцеси и furuncles. Това често води до тежки форми на кожни заболявания, дермата може да стане по-плътна, пукнатини, оцветени петна.

Как изглеждат въшките (видео)

Наличието на въшки на дрехите е не само неприятно, но и опасно. Ако откриете неудобни гости, трябва незабавно да започнете лечението.