Як виглядають гниди вошей

Грудень 2018

Відео: Як виглядають воші? (Грудень 2018).

Anonim

Nits - яйца със специално лепило Как изглеждат ниците? След колко време отиват на сцената на ларвата?

Nits - яйца, които имат специално лепило, което ефективно ограничава паразита на косата. На пръв поглед те лесно се бъркат с пърхота. Ако погледнете яйцата под микроскоп, можете да разберете, че това са малки кръгли капсули със специално закопчаване за косата на дъното. В горната част има специален плосък капак. След узряване, ларвата отваря капака и излиза навън в светлината.

Ако паразитите върху косата за дълго време, не забравяйте да се отправят към нитовете воля и много празни черупки от тях. Признайте, че пред вас: живите ници или техните черупки не са лесни; може да изглежда, че живите яйца на въшките са повече, отколкото всъщност са. Сухите ларви на въшки трудно се отстраняват от основата на косата, най-вече се елиминират заедно с косата.

Можете също така да научите как да се отървете от въшки с катран от сапун.

нита - малки кръгли капсули със специална приставка за косата в долната част на

Как е развитието на нита

  • Женската въшките, достигане на полова зрялост, мъжете започват да търсят и снасят яйцата си.
  • Всяка жена полага средно 10 яйца на ден. Паразитът, който се движи нагоре по косата, поставя яйце, което, преминаващо през ануса, се размазва със специална субстанция.
  • Копчето покрива яйцето с тайна. Отгоре се образува капак. След няколко минути лепкавото вещество втвърдява и прикрепя ларвата към косата.

Nits се развиват в зависимост от температурата на околната среда. Оптималната опция за тях е 32 градуса. При температури под 22 градуса или над 40 градуса потомството на паразита не се развива. Ларвите загиват при температура над 45 градуса.

Ако въшките са в косата за дълъг период от време, гнездата непременно ще са на главата и много празни черупки от тях

  • оризовите въшки след една седмица. В много отношения цикълът на развитие се определя от температурата на въздуха и влажността.
  • Ларвите на зрели се развиват през деня, след това те стават нимфи ​​от първи ред.
  • Нимфите от въшки от първи ред се развиват 5 дни, нимфите от втората поредност стават възрастни след 8 дни.
  • Възрастните хора са в състояние да причинят ухапвания и да пият кръв почти веднага. След насищане паразитите стават способни да възпроизвеждат.
  • На втория ден след като стана възрастен, въшките започват да се обединяват. Полагането на яйцата на женската може вече ден след оплождането.

В много отношения цикълът на развитие на ниц се определя от температурата и влажността на въздуха

въшките живеят по-малко от 46 дни, но въпреки краткия си живот те могат да отложат до 140 яйца.

Как да разберем дали живите яйца остават след лечението? Преди всичко, трябва незабавно да изберете ефективно средство за защита срещу паразити на различни етапи на развитие. Най-добрият вариант - лекарства на базата на перметрин и алкохол.

Как да се отървем от ниц (видео)

След обработката, мъртвите ларви остават на косата. За да разберете дали ларвите на въшки са живи или не, трябва да ги натиснете с нокът. Ако чуете характерна криза, тогава бъдещите паразити са оцелели.Мъртвите ницове могат да бъдат разпознати по форма: те не са изпъкнали, но плоски.