Як виглядають гниди у людини на голові

Грудень 2018

Відео: Як виглядають воші? (Грудень 2018).

Anonim

Дори и днес, проблем като въшки остава уместно, особено за семейства, които имат деца. За това как изглеждат тези паразити, как да се отървете от въшките и как да се отървем от днес, и ще бъде обсъдено в представения материал.

Как изглеждат ниците при хората?

Nits са яйца от въшки, които са в плътна и плътна обвивка с бял цвят (приличат на малки бели точки на главата). Паразитите живеят на главата на човек в линията на косата и се хранят изключително с кръвта си. Яйцата им са поставени на главата на човек в непосредствена близост до кожата. Те са здраво фиксирани и падат от главата, те могат само след появата на ларвата. Но често дори мъртвите яйца трябва да се изхвърлят на ръка.

За да се отървете от този проблем, трябва да знаете как изглеждат, и за разкриване на проблемите да се използват средства, които са в състояние да омекоти кожата, а след това те са обработени със специални гребени. Към днешна дата нито един агент не може да премахне нита, без да навреди на кожата и здравето на някого, трябва само да бъде премахнат ръчно.

Симптоми

Наличието на живо въшки и гниди от лицето, по главата, можете да разпознават симптомите, които са характерни за този проблем:

• сърбеж в главата, по-рядко върху веждите и миглите;

• раздразнение и рана;

• има малки насекоми (въшки са малки членестоноги до 2 мм или светлокафяво на цвят, след хранене, те изглеждат малко по-различно - цвета потъмнява поради капката кръв в тялото си), въшки понякога може да падне върху дрехите;

• откриват бели точки на косата, като пърхот, но когато премахнете има затруднения (появата на симптоми на въшки и пърхот са много сходни и те изглеждат подобни (точно как изглеждат, показан на снимката), така че лесно можете да стартирате въшките да невероятни пропорции ).

За да разберете как да се отървете от въшки и да се отървете от тяхното полагане, трябва да знаете как изглеждат въшките и яйцата им. Препоръчва се при първичните признаци на външния им вид да се отърват от проблема. За да се извлекат въшки, средствата, специално разработени за тези цели, ще помогнат. Може да помогне да се излекува главата въшки и традиционни методи :. керосин, оцет и др

Инкубационният период на въшки и гниди при хора

За да се отървете от въшки и да се отърве от яйцата си не е достатъчно, за да знаят как да търсят себе си въшки изглежда като самата техните ларви яйцеснасяне. Също така е необходимо познание за инкубационен период от нитовете, което е с кратък живот - само една седмица. След това се появява ларва от яйцето. Периодът на неговото развитие отнема още 10 дни, след което има способността да се възпроизвежда. Един възрастен живее на главата на човек за период до два месеца.

И живите и мъртвите нитовете изглеждат почти идентични, да се разграничат живите от мъртвите е възможно само след тежка преса - първо публикува едно кликване. При първите прояви на педикулоза на главата се препоръчва премахването на паразитите. Напълно се отървете от тях ще помогне на всякакви специализирани средства със съвместно използване на гребен (продава се в аптеките с педикюрни лекарства или отделно от тях). За да се освободите напълно от последиците и да предотвратите повторната поява (напълно се отдръпнете), препоръчваме да използвате медиите два пъти седмично.

Как се предават въшките?

Педикулозата е често срещан проблем, особено в семействата с деца. Това се дължи на факта, че децата са по-спокойни и имат тенденция да установяват контакт, когато комуникират. За въшките такава ситуация е истинска ширина - те свободно се пълзят от едно дете на друго през косата, което води до заразяване.Ето защо децата трябва да водят разговор, да обясняват възможните последици, да показват как изглеждат въшките (можете да покажете снимки) и да преподавате хигиенни правила. Възрастните могат също да се заразят от лице с този проблем или от собственото си дете. При първите симптоми се препоръчва да се отървем от проблем: да извлечем въшки и да се отървем от ниците, т.е. да извършим сложно лечение.

Колко живи нита без човек

За удобно развитие нишката трябва да бъде в непосредствена близост до човека по време на целия инкубационен период. При други топлокръвни животни, включително и при домашни животни, този вид паразити не могат да живеят. Да живееш извън главата и косата на човек, ницове и въшки също не могат, защото се нуждаят от определена температура и изобилна храна. Възрастната въшка може да живее отвъд човешката глава в продължение на максимум два дни (на топлина до една седмица), яйцето й умира още по-рано. За да се отървете от паразитите, препоръчително е да използвате специални средства, например педикулин или Nitifor помага да се премахнат тези насекоми. Пълното премахване на паразитите с единично лечение не е възможно, затова се препоръчва процедурата да се повтори след една седмица.