Як розмножується воша різних видів

Грудень 2018

Відео: Свиньи. Обзорное видео Золотая Осень 2010 (Грудень 2018).

Anonim

Възпроизвеждането на въшки става бързо. Размножаването на въшки става бързо. Целият жизнен цикъл е 16 дни. Ако условията за паразити са благоприятни, те могат да оцелеят един месец.

Характеристики за различните видове

В кратък период от време въшките преминават на няколко етапа. Възпроизвеждането на различни видове паразити протича подобно. Продължителността на етапите и характеристиките в отделенията, главата или пубисните въшки се различават само в най-малките подробности.

Главоболие - форма, която е обичайна при хората. Човек с цвят на плът е паразит, излязъл от човешката цивилизация. Инсето е пригодено да живее с дрехи и хранене на кожата на човек, облечен в замърсени неща. Пъпчивите въшки са съвсем различен вид. В цикъла на живота, той е подобен на развитието на главата индивиди.

В кратък живот въшки през няколко етапа

Разликите се намират в областите на локализиране на паразити. Така че, срамната въшка се среща по главата при деца, и главата не се движи дори брада.

Начинът, по който възпроизвежда главата на мишката, не се отразява на борбата срещу нея. Насекомо отрова шампоан, а ако бръснат плешива глава, паразитите изчезнат напълно, тъй като не могат да снасят яйца.

Етапи на развитие на въшки

Въшки - паразити с непълна трансформация. Това показва, че отсъства етапът на стандартната ларва. Свиването на възрастен екземпляр продължава няколко дни, след последния молт. След няколко часа козята вече поставя яйца.Тъй като източникът на храна, в който човекът действа, е "под ръка", паразитите не гладуват, така че няма забавяне в тяхното развитие.

Ушите не могат да умрат от глад. Паразитът се храни всеки два часа

въшките не могат да умрат от глад. Паразитът се храни всеки няколко часа. Ако не получи храна за няколко часа, той просто умира. Максималното време, което може да издържи без да се храни, е 600 минути.

Насекомите се възпроизвеждат бързо. Яйцата са прикрепени към косата на различно разстояние от корена. Яйцето се държи върху косата със специално лепкаво покритие. Това е нит. Ако го гледате с невъоръжено око, тя прилича на конвенционален тире с бял цвят. Ако наблюдавате под микроскоп, нишката изглежда като чанта, която покрива косата.

Ларви от първа линия се появяват бързо от гнездата. Тя прилича на обикновена въшка, но има малки размери и недоразвита репродуктивна система. Представените отделни молци след първото хранене се превръщат в нимфа.

Възпроизвеждане на епидемични въшки (видео)

Развитието на въшките върви бързо и включва задържането на три линии. Съответно има 3 възрасти на нимфите. Той стопи паразита, защото хитинът не може да расте с мека тъкан от насекоми. Периодично, командата променя своя "костюм". След 3 molts от нимфа се получава възрастен насеком. Тя може да постави около 3 яйца. За живот от един човек се произвеждат 140 яйца.

Може да се интересувате и от статия, в която говорим за това как да се справяме с въшките.

Скорост на развитие

Насекомите се размножават доста интересно. Когато ларвата излиза от яйцето, тя пробива ницките с челюсти. Обаче усилията обикновено са напразни, паразитът не може да се измъкне сам.Ларвата остава активно дишане, така че въздухът навлиза в храносмилателната система и преминава през ануса. Въздухът, който се натрупва в долната част на ниците, го избутва навън. Тя е избрана от яйцето и веднага попада на скалпа, където живее.

От гнездата, лаврите от първи ред

бързо се появяват за различни етапи на тяхното развитие:

  • Ниут се развива в рамките на 7 дни.
  • Отнема 2 дни, за да образува нимфа от първата възраст.
  • След това се развива в продължение на 5 дни.
  • Нимфата на втората възраст се развива 8 дни.

Един възрастен живее в продължение на 30-42 дни. Максималният брой дни, през които тя може да живее, е 46.

За първите часове след напускането на нимфите се извършва чифтосване на мъжки и женски животни. въшка на главата определя за ден 3 яйца, висящи - до 10, срамната - 2.

За живота на един паразит снася яйцата на следния номер:

  • Висящи - до 300 броя;
  • - до 140;
  • публични - около 50.

Яйца, прикрепени към косата на различни разстояния от корена. Яйцето се задържа на косата със специално лепкаво покритие

Оптимални условия

Паразитите се развиват при ограничени температурни условия. Така че nits не може да расте при температура по-ниска от 22 градуса и над 45. Оптималната опция за въшки е температура от 30 градуса.

Скоростта на възпроизвеждане зависи от броя на паразитите на главата. Колкото повече от тях, толкова по-бърз е процесът. Главните насекоми са специфични за отделните видове. Те могат да преминават само от човек на човек или от човек на маймуна и обратно.

Има мнение, че възпроизвеждането на различни видове въшки е по-бързо, когато има голям брой хора.Така че, по време на войни и когато хората живеят в казарми, проблемът е много спешен.

Предлагаме ви да научите какви шампоани съществуват от педикулозата и как да ги използвате правилно.

Как да се отървем от въшките (видео)

Високата реплика се възпроизвежда бързо. Това обаче не му пречи да премине през няколко етапа на развитие. При всички видове паразити етапите са еднакви. Разликите се отбелязват само в детайли. Растежът се влияе от количеството паразити върху главата на човека, както и от температурата на околната среда и наличието на косми по кожата. Ако всички тези съставки задоволят насекомото, то започва да се размножава бързо. Оптималната температура за въшките е 30 градуса. Ако условията на паразитите не са подходящи, те просто загиват.