Як діє засіб машенька проти тарганів

Много потребители смятат, че "Маша" изпитан лек за хлебарки Много потребители смятат, че "Маша" изпитан лек за хлебарки. Той се появи през деветдесетте години и веднага се влюби в любовта, че бързо и безмилостно унищожи домашния Пушак. Какъв е ефектът от този тебешир и колко безвреден е той за хората?

Външен вид

"Mashenka" е бял молив-пастел. Той се поставя в син цвят. Произведени "Mashenka" в Русия, има китайски аналози на средствата. Моливът тежи 20 грама.

Състав на препарата

Средството съдържа органофосфорно съединение от отровния тип хлоропифос. Състои се от тебешир 0, 5%. Останалата част от теглото пада върху циментиращото вещество, което оказва негативно влияние върху хлебарките. Хлорпифос се отнася до пестициди и широко се използва за борба с вредителите в селското стопанство.

Операцията е

Ефектът от действието на "Маша" в първата заявка винаги прави силно впечатление на хората - буквално хлебарки започне да се изкачва от всички пукнатини, да падне от тавана и плосък покрива техните безжизнени телца скоро. Самият процес, съдейки по рецензиите, също е впечатляващ - тялото на хлебарки се огъва и сякаш е разкъсано отвътре.

Ефектът от действието на "Маша" в първата заявка винаги прави силно впечатление на хора

Тази мощна действие произвежда hloropifos - силна отрова нерв чревния и контактно действие. При поглъщане блокира нервните импулси, действащи върху ацетилхолинестера, вещество, отговорно за предаването на нервен импулс в организма.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от хлебарки, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук ...

В резултат на това всички мускули започват да се свиват конвулсивно, причинявайки бързо развитие на треперене и парализа на всички системи. Хлорпирфосът влиза в тялото на хлебарки при хранене на тебешир и при контакт с него. Важно е, че хлорпирфосът е много устойчив на околната среда и не се страхува от температурни промени. Следователно, тя е в състояние да действа много дълго време - според някои данни, агентът работи 40-70 дни, без да губи своите отровни свойства. Ето защо, новопристигналите насекоми ще чакат същата незавидна съдба.

Свързващият състав също оказва лошо въздействие върху хлебарки, въпреки че не е отровен. Влизайки вътре, той запушва кръвоносните съдове, което причинява смъртта още по-бързо.

Начини за борба с хлебарки (видео)

Плюсове и минуси на препарата

Моливът има много предимства, които определят неговата популярност . Той:

 • бързо и ефективно действа върху хлебарки, като ги съхранява за едно приложение;
 • действа дълго време, запазвайки дейността си в продължение на няколко седмици;
 • е лесен за използване;
 • е много евтино.

Както при всички наркотици, той има свои собствени недостатъци. Хлорпирифос е достатъчно силна отрова. В инструкциите за лекарството се казва, че веществото принадлежи към 4-ти клас на опасност. Но ако прочетете отделно за хлорпифос, можете да разберете, че наркотиците на неговата основа се считат за принадлежащи към класа 2-3 на опасност. Съответно те вече могат да бъдат опасни за дадено лице и следователно е необходимо да се работи внимателно с лекарството, като се спазват всички правила за безопасност.

Молив "Маша" не трябва да се прилага в една къща, където има малки деца и животни

наркотици Недостатъци:

 • средства не могат да бъдат приложени в къща, където има малки деца и животни, тъй като те могат да се допрат до отровата;
 • е необходимо да се следи правилното прилагане на лекарството;
 • трябва внимателно да спазвате правилата за безопасност.

Предлагаме ви да разберете на страниците на нашия уебсайт и други ефективни начини за унищожаване на Prusak в апартамента.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук ...

  Правила за обработка

  Трябва да работите с "Mashenka" в ръкавици и в маска. Много е лесно да приложите средство за защита: е необходимо да ги нарисувате в стаята:

  • по всички цокли;
  • около отвора;
  • зад всички шкафове;
  • под прозорците;
  • по дължината на вратите;
  • в близост до канализационни и водопроводи, както и тръби;
  • около боклука;
  • по праговете;
  • около мебелите;
  • на гърба на шкафовете, чекмеджетата.

  Приложи молив "Маша" е много проста: необходимо е да се направи линия от тях в една стая

  Наложително е линията, която привлича молив, е непрекъснат.В противен случай хлебарките не могат да стъпят на него и да не се отровиха.

  По време на работа не можете да пушите, да пиете вода, да ядете, да докоснете лицето. Лечението трябва да се извърши, ако е възможно, бързо.

  Валидност

  Производителят на молив твърди, че лечението е една седмица. И производителите на хлорпирфос твърдят, че те продължават до два месеца. Разбира се, само половината процент от хлорпирфоса е в креда и затова е много по-малко ефективен, но някои остатъчни ефекти продължават в продължение на няколко седмици.

  Много потребители съветват молива да не съхранява и прилага повече, отколкото препоръчва производителят, но е по-добре тези дози да не бъдат превишавани. Експериментите не са много подходящи, особено ако къщата има животни и деца.

  Неспазването на правилата за работа с молив "Маша", може да отрови

  Ако вещество влиза в

  • Неспазването на правилата за работа с продукта, вероятно отровен. Това може да се прояви чрез коремна болка, проблеми със зрението, конвулсии, безсъние и слабост.
  • Ако продуктът има вътре, тогава преди да се обадите на лекар, трябва да пиете чаша или 2% разтвор на сода. Трябва да се опита да предизвика повръщане и да почисти стомаха, докато отровата бъде погълната.
  • Ако продуктът е попаднал в очите, тогава той вкарва атропин.
  • Ако моливът попадне върху кожата, трябва да я избършете с разтвор на алкохол и да изплакнете с вода.
  • След като получите лекарството вътре и особено когато се появят симптоми на отравяне, винаги трябва да се консултирате с лекар. Веществата от този клас са доста опасни, въпреки минималните дози.

  Средства против хлебарки (видео)

  Молив "Mashenka" - високоефективно средство за борба с хлебарки. Приложете го просто, действа бързо и надеждно.В комбинация с ниска цена това прави инструмента много привлекателен и популярен.