Як виглядає моль: фотогалерея

Грудень 2018

Відео: Barbie Docteur à l’Hôpital Pédiatre ♥︎ Histoires de Poupées (Грудень 2018).

Anonim

Mole - общо име за всички малки пеперуди пеперуди молец - общо име за всички малки пеперуди пеперуди. Домашни видове насекоми са keratophagy като консумират кератин се съдържа в космите на ценна кожа, вълна и купчина килими. Но ларвите могат да консумират други вещества - технически филцове, книжни връзки, сушено месо и риба, зърнени храни, сушени плодове и много други.

Съществуващи видове

В момента има около 40 вида молец. Някои причиняват щети на селското стопанство, други вредят на домовете на хората.

 • Шоколад молец. Тя се отличава с наличието на 3 тъмни точки върху крилата и жълт цвят. Гъбелелите припомнят червеите. Молецът се храни с този вид дрехи.
 • Облеклото на молците. Голям човек. Предните крила са боядисани във виолетови, превръщайки се в светло жълт цвят. Ларвата е същата като тази на козината.
 • Мебелна молец. Има жълтеникаво-ръждива глава и кафеникави криле. Няма лапични пипала.
 • Молец от зърна. Сребро насекоми с малък размер.
 • Ечемичен молец. Има петна на предните крила. Цвят - кафяв с лента.
 • Ръж молец. Има бели криле. Инсектът има среден размер, цвят - жълтеникав.
 • Зелената мол. Тя се отличава с кафяви криле. Предната двойка крила има жълтеникава ивица. Главата и гръбната част са бели. Капките са зелени.

Особености на репродукцията

В своето развитие молецът преминава през няколко етапа:

  полагане на яйца;

  вид на гъсеници;

  образуването на какавиди;

  появата на пеперуди молци.

Живот на насекоми - не повече от 2 месеца. За хващане индивидът може да отложи до 100 яйца. Редица видове пеперуди при благоприятни условия могат да се възпроизвеждат през цялата година.

Функции за захранване

Захранването е различно в зависимост от вида. Зелешката пеперуда оставя яйца за хрян, рапица, други кръстоцветни растения. Тогава ларвите ги ядат. Козината използва дрехи, изработени от естествени материали. Главната деликатес за нея е естествена кожа.

Мебелната пеперуда разваля мебелната тапицерия. Зърнени пеперуди се срещат в зърнени култури: ръж, пшеница, ечемик и други. Ечемичната молец удари зимния хляб.

Местообитание

Молът се адаптира идеално към различните условия на съществуване. Можете да я срещнете навсякъде по Земята. Има домашни пеперуди, които живеят в жилището на човека. Повечето от тях са невидими. Видове, които живеят в дивата природа, перфектно маскирани. Те се нуждаят от това, защото насекомите не могат да летят на дълги разстояния. Картофената молец живее близо до картофи и зеле, зеле - близо до кръстоцветни растения, кестен - в паднали листа от кестен.

Опасност за човека

Самият мол не представлява опасност за човека. Но ако допуснем възпроизвеждането му, щетите за дома ще бъдат значителни. Гъските за хранене могат да усвояват дори това, което на пръв поглед изглежда трудно изделие - кожа, топло и звукоизолиращ материал, козина и косми. Зърнени пеперуди яде житни растения, брашно и сушени плодове. В този случай, той поставя яйцата в тях, от които се появяват нови индивиди. С оглед на това е необходимо да се отървете от всички зърнени храни, ядки, бисквити, чай и лечебни растения.

Интересни факти

 • Основните врагове на молци са прилепите. Поради това, в процеса на еволюцията, насекомите са се научили да уловят ултразвук.
 • Някои молци компенсират загубата на течност в тялото, смучат сълзите в животните, докато спят.
 • Ако убиеш пеперуда, която лети в апартамента, няма да можеш да спасиш храна и дрехи. Пеперудата вече е поставила яйца.
 • Мексиканската молец поставя ларвите в бобовите растения на себастианския храст. Те ядат боба отвътре и се прикрепят към него на копринени нишки. Ако вземете такава боб в ръцете си, тя ще започне да скача - така че гъсениците се опитват да се предпазят от източника на топлина.

Пеперудата е група от пеперуди, водеща до преобладаващ нощен начин на живот. Различните видове имат напълно различна структура на тялото, различен цвят и размер на крилата. В допълнение към вредата, насекомите също носят ползи - опрашващи цветя, са храната на прилепите.