Як виглядає блоха щуряча і як позбутися від них

Грудень 2018

Відео: ЧТО БУДЕТ ЕСЛИ УКУСИТ БЛОХА (Грудень 2018).

Anonim

Бълхите най-вече живеят по линията на косата на домашни любимци, хранят се с кръвта си. След известно време, са в състояние да запълни цялата къща или апартамент, собствениците са постоянно изпитват дискомфорт от ухапвания по тялото, което само по себе е сигнал, за да излезете с тях да се бори. Хората се опитват да се отърват от обсебените спътници по всякакъв възможен начин. Но преди всичко е важно да разберете къде са източниците и местата за обосноваване на паразитите.

Бълхи плъх изглеждат и как да се разграничи

плъх бълха (земен), наречена огромен род кръвопийци, които са паразитни върху различни гризачи. Най-ужасният представител на това семейство са бълхите от южната плъх - носителят на чумата. Чрез ухапването й се пренасят и много други опасни за човешките болести.

Тези малки насекоми не са обвързани с неговия собственик, то е за тях е само временно обект на насищане, там, когато имате нужда от кръв. Да живеят предпочитат в местата за почивка на животното, например, в гнездата, дупки.

Изглежда бълхи плъх човешкото око като много от колегите си: една малка, на около 3 mm, тъмно кафяв цвят. Тя се характеризира с наличието на дълги задни крака, с които изпълнява скокове до 30 см височина.

ориенталски бълхи плъх по-различно от

Южна паразит плъх преди няколко века е била внесена от топлите страни, с опашати същества в много пристанища, това е мястото, където тя започва разпространението му и е изпълнил целия свят.

Основната разлика е, че при мъжете третият израстък на сексуалния нокът изглежда много по-голям от останалите. На други основания, те са подобни на техните близки.

Борба плъх бълхи в дома

Ако говорим за характеристиките на биологични процеси, от бълхи плъх, те не се различават от котката, кучето, мазето, другите видове. От това следва, че в къщите и апартаментите тези хора също могат да живеят често.

За да изведете семейство на бълхи от къщата, трябва:

  • да блокирате достъпа до помещенията;
  • Освободете котките за смучене на кръв или кучетата, които живеят с вас;
  • Унищожи възрастни екземпляри, техните ларви.

Тези стъпки трябва да се правят в определен ред, в противен случай рискувате с течение на времето, отново да стане заложник да има нов население и ще продължи да се бори.

Сравнително лесно е да унищожите паразитите у дома, но все пак трябва да се потите. Когато се третират със специални аерозолни инсектициди, проблемът с възрастни кръвоспиращи се решава, но ларвите изискват различен метод. Борбата с тях е възможно, използвайки прах или модерни микрокапсулирани средства. Но в повечето случаи е още по-целесъобразно да се прибегне до помощта за професионален контрол на вредителите. Специалистите на такива услуги използват мощни доказани наркотици, благодарение на които неканените гости вече няма да ви притесняват.

облагите от бълха плъх

Най-ефективният начин да се отървете от малкото вампир, или как компетентно се бори:

  • аерозоли: Raptor, Raid, борба, Medilis Tsiper, Tetriks, малатион (тези средства могат да използват, за да се справят с стая, домашни любимци);
  • Инсектицидни прахове: чиста къща, Pyrethrum, Fas.

Народна релаксация за бълхи плъхове

От незапомнени времена се използват рецепти за хора, нашите прабаби знаеха как да си помогнат сами. Най-ефективният от тях е следният:

Прибиране на реколтата: листа от лаврови листа, тани, пелин, мента, лайка. Тези растения са затворени с връзки или се разгръщат в заразените помещения. Също така, можете успешно да прилагате билкови инфузии, те да варят и след това да водят къщата.

Блокове просто не толерират суровите миризми, така че можете безопасно да оставяте пуешко месо на всички места, които харесвате. За да подобрите ефекта на чесъна, ги смилайте и поръсете с подове. След 15 минути можете да съберете всичко, да избършете с влажна кърпа.

Стърготини, иглолистни дървета. Те са много удобни за използване като пълнител за матрак на домашен любимец.

Цитрусови аромати. За тези цели, кожи от портокали, мандарини, грейпфрути, лимони са идеални.

По време на мокро почистване може да се добави сапун и оцет във водата.

се страхуват бълха на плъх

плъхове бълхи се страхуват:

  • инсектицид действие, включително и мирис на домашни любимци;
  • температури на околната среда под -15 ° C и над + 45 ° C;
  • директна слънчева светлина;
  • вода.