Як виглядає матка у домашніх мурах і як позбутися від неї

Грудень 2018

Відео: SLIVKI SHOW И НОВЫЕ МУPAВЬИ! (Грудень 2018).

Anonim

Вътрешните червени мравки живеят в колонии, които се състоят от повече от един милион души. Начело на всяка такава колония е кралицата, а нейната основна дейност е полагането на яйца - продължаването на рода. Работниците по един и същ начин полагат всички усилия, за да защитят отделенията си, като бързо доставят храна и напитки за кралицата с ларви. За да постигнат това, те често преодоляват дълъг път и след като открият източника на енергия, те отбелязват следа за останалите членове на семейството.

През цялото време насекомите се въртят около матката, защото целостта и растежа на колонията зависят пряко от наличието й. Тя е най-важната връзка в гнездото на домашните мравки.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата срещу мравките нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии с 100% ефективност се справят с мравки, хлебарки, бъгове и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

В тази статия ще намерите много полезни съвети за това как да се отърве от натрапчиви посетители, как изглеждат, колко ще отнеме време и трябва да знаете, за да унищожат вредителите завинаги.

За да унищожите утробата на мравката у дома, първата стъпка е да потърсите гнездото на мравка. Това няма да бъде толкова лесно и бързо, но е реално. Важно е да проследявате движението на малки червени вредители, защото те могат да живеят в най-непредсказуемите места.Преди да изложи мравка хълм, по-добра скорост ръка инсектицидни формулировки (аерозол) и веднага обработва всички гадини паника лица.

Най-ефективните аерозолни препарати за борба с домашните червени мравки са:

 • Raptor;
 • Командир на борба;
 • Raid;
 • Вземи.

Ако murashinomu къщичка има добър достъп, той може да бъде изпълнен с терпентин, денатуриран алкохол, вряща вода, в някои случаи, просто вакуум. Всичко това ще помогне да се отървете от гнездото.

Също така, различни гелове, прахове, отровни примамки, ултразвукови репелери и много други бързо ще се отърват от атаката.

Гелове включват такива препарати:

 • Атеатер;
 • Globol;
 • Raptor;
 • Brownie;
 • Fas;
 • Нападение;
 • Долокс.

За да се предотвратят тези начини, се препоръчва два пъти годишно да се третират местата за проникване на червени вредители.

Могат ли домашни мравки без матка да се възпроизвеждат?

Насекомите без тяхната кралица не могат да се размножават уникално. Това е царицата мравка, която поставя нови яйца и дава живот на по-младото поколение. През целия живот работещите хора са грижливо следени и защитени, но в случай на смърт колонията незабавно се оказва достоен заместник. В допълнение, семейството винаги има силни, млади жени в резерв, готови да възобновят "конвейера за яйца". Следователно, мравучка без матка не остава дълго време.

За да се отървем постоянно от вредители, е необходим всеобхватен подход към проблема: използването на капани, спрейове и отровна стръв. Така че дори и тези хора, които биха могли да избягат по време на пръскането на аерозола, ще загинат, като ядат отровен гел.