Як виглядають комахи-шкідники: фотогалерея

Лютого 2019

Відео: Назви комах (які є комахи) відео українською мовою для дітей (Лютого 2019).

Anonim

Съществува огромен брой различни видове насекоми, които влияят на човешкия живот Има много различни видове насекоми, които влияят на човешкия живот. Мухи и комари, комари и щурци, стоножки и паяци, колорадски бръмбар и крикет - това е непълен списък на вредители, които представляват опасност за хората. Някои насекоми носят инфекции, други причиняват увреждане на културите, други увреждат здравето на домашни любимци.

Съществуващи видове

 • Мухи. Черен мухи живеят в северните гори, които представляват опасност за хората, защото ухапването им е смъртоносно. В Африка има разнообразие от "tsetse", което носи опасни микроби на сънна болест. В Австралия живее човек, който се храни с други видове насекоми. Най-популярният вид е вътрешната муха, която се среща навсякъде.
 • Комари. Общо има около 2, 5 хиляди вида комари. И не всички от тях се хранят с кръв. Цветовете на насекомите също варират. Най-красивият комар е сабите. Той принадлежи към семейството "Истинските комари". Инсето има цвят изумрудено-лазурно, а на краката има пухкави четки. В Русия има 120 вида комари. В този случай се разпространява предимно разнообразие от Anopheles.
 • Мос. Има около 1, 5 хиляди вида миди в света. Те са навсякъде с изключение на Антарктида. Някои видове са опасни за хората, други за растения. Често виждаме бял кантарион или оранжерия бяла муха.Това уврежда градинските насаждения. За един човек, най-честата акушерка е най-неприятната. Ухапването й може да предизвика впечатляващ размер на сърбежния тумор.

 • Сенторипи - вредители, чието име се превежда като "сто фута". В този случай, в действителност, краката на насекомите са много по-малки. Тялото на вредителя е разделено на няколко сегмента, всеки от които има свой собствен чифт крака. Обикновено стоножка има между 15 и до 23 сегмента, съответно, краката й са имали 30-46
 • Паяците спадат към разред от членестоноги. В момента около 42 хиляди от вида им са разпределени. Насекомите са повсеместни. Те се хранят предимно с малки животни или други насекоми. Съществува обаче и един вид паяк, като кон. Той яде зелени части от акациите.
 • Крикет - заедно със скакалци, скакалци, пръчки и хлебарки принадлежат към отряда "Straightwing". Известни в целия свят за чуруликането си. Вече има около 300 милиона години. Те се различават при непълен метаморфоза - яйцеклетки, ларви, нимфи ​​и изображения.

 • Афиди са насекоми, принадлежащи към семейството на полускъпоценни. Има около 4 хиляди вида, повечето от които живеят в Европа. Храната на насекомите се дължи на растителни сокове. Опасността от вредители се състои в способността за толерантност към болестите по растенията.
 • Golden-eyed принадлежат към семейството на мрежата. Повечето насекоми имат светлозелен или кафеникав цвят. Активен привечер. Те се хранят с прашец или нектар.
 • Drosophila - плодни мухи, които се хранят с остатъци или със сок от растения. Обвържете се със заповедта на Diptera. Най-често живеят в жилищата на хората.

 • Колорадовият бръмбар принадлежи към семейството листни бръмбари.Инсектът се храни с листата на Solanaceae: патладжан, домат, картофи. По този начин тя носи непоправима вреда на културите.
 • Medvedka е ортоперен насекомо с 5 см. Тяло и модифицирани предни крайници, пригодени за копаене. Инсектът може да се накълца от корените на растението, но има и един плюс - намирането на медена мечка в почвата подобрява аерирането на почвата.
 • Шумозаглушител е семейство от бръмбари с удължено тяло и мека кутикула. По принцип хората със студен климат. Яжте softballs яйца и ларви на малки насекоми.

Специфични особености на репродукцията

Всички двукопитни насекоми се възпроизвеждат приблизително еднакво - полагат яйца. Половите жлези на мухите се намират в корема. При полагането на мухи може да се намери до един и половина хиляди яйца. Оплодените яйце постепенно се превръщат в ларва, която след това става кучка, а след това и възрастен.

Комарите могат да отложат до 280 яйца. В този случай полагането на яйца се извършва на всеки 3 дни. Един възрастен се появява от яйцето в рамките на една седмица. Цикълът на развитие на насекомите директно зависи от това колко комар получава кръв.

Кученцата се отглеждат право в почвата. Генерирането на ларвите трае 3 години. Ларвите на мечките също се развиват дълго време. Колорадният бръмбар поставя яйцата директно върху листата на растенията.

Особености на храненето

Мухи, комари и мускули се хранят главно с човешка или гръбначна кръв. Но има и видове, които предпочитат да консумират растения. Ухапването на насекомите от диперата е много болезнено за хората. Много хора страдат от инфекциозни заболявания.

Местообитания

Комарите често се намират в близост до водни обекти.Мос са жители на тайгата, но могат да живеят и в други условия. Комарите са широко разпространени в Кавказ и Централна Азия. Мухите предпочитат да се заселят близо до човешкото жилище. Мухите живеят близо до добитъка, като гадфилите. Вълците живеят в земята, щурци в тревата, паяци навсякъде.

Опасност за хората

 • Мухите сами по себе си не са опасни, но могат да понесат доста тежки инфекциозни заболявания. Ухапването главно лети и плава и само по-близо до падането.
 • Сталкерите хапят хора и животни. Те се появяват в средата на лятото. Интересно е, че ритмичните звуци се привличат от насекоми.
 • Комарите ухапват по-малко болезнено, но могат да понасят различни заболявания, включително малария.
 • Мос, въпреки малкия си размер, хапе много болезнено. От него се появяват големи мехури, които се сърбят за 3 дни. Колорадните бръмбари и мечки причиняват значителни щети върху културите от различни селскостопански култури.

Интересни факти

 • Големите комари с тяло, покрито с гъсти косми, се наричат ​​tolstopods или March mousses. Последното име, което получиха, е, че в началото на пролетта те започват да се събират и кръжат във въздуха.
 • Слепването на очите е така наречено поради късогледството му. На дълги разстояния той може да вземе кола за коня и да продължи да преследва обект.
 • Плодовата муха е истинска находка за генетиците. В нейните гени са записани всички инструкции за развитието на всяко животно и растение.
 • Мухите обичат оборския тор, защото това е отлична храна за ларви на насекоми.
 • Най-опасните насекоми на Земята са комарите.

Д Dipterous насекоми и други вредители представляват реална заплаха за хората. Те са многобройни, често се събират от рояци и носят различни тежки инфекции.Ухапванията на много мухи са много болезнени. Много видове насекоми са вредни за културите.