Скільки можуть жити клопи без крові

Грудень 2018

Відео: МОЗ повідомило про смерть 25-річної дівчини від ускладнення після кору (Грудень 2018).

Anonim

По време на всички етапи на разработка, дървените отпадъци се хранят изключително с кръв. Бебетата предпочитат да атакуват хора, защото кожата на домашните любимци е по-гъста, което усложнява техния хранителен процес. Въпреки това при отсъствие на хора и в случай, че помещенията са обитавани от голям брой паразити, домашните животни също ще страдат.

Особености при храненето на бъгове

Възраждането на мъжете преди оплождането и на женските преди прорастването е възможно само след няколко завършени процеса на хранене. При стайна температура бъбрекът трябва да бъде хранен на всеки 5-10 дни. При повишаване на температурата на околната среда насекомите се нуждаят от по-чести ястия. Властта идва през нощта, в момент, когато източникът на захранване спи. Особено активността на паразитите се увеличава в 5-6 часа - времето, когато човекът има най-силния сън. Времето, необходимо за пълното насищане на паразита, продължава от 5 до 15 минути.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Факт! При едно хранене възрастната жена може да побере до 7 mg, което е два пъти по-голямо от нейното.

Кръвта е от жизненоважно значение както в ларвите, така и сред възрастните. Младите животни ядат по-често от възрастните. Това се дължи на факта, че за прехода към следващия етап на развитие ларвата трябва да бъде наситена с пълна кръв. Разликите в храненето на младите и възрастните индивиди са в количеството кръв, консумирана от тях: ларвите се нуждаят от по-малко кръв за насищане, но те се нуждаят от храна по-често. На първия етап на развитие ларвите се нуждаят от ежедневна храна. Неправилното хранене може да увеличи периода на развитие на насекомите.

Колко време могат да живеят живи бъгове без храна?

Не е необходимо да планирате ход от заразен апартамент, надявайки се да замразите паразитите с глад. Бебешките буби могат бързо да се смесват за значителни разстояния и ако източникът на енергия изчезне от наличното преразпределение, насекомите мигрират в търсене на друга храна. В жилищните сгради не са възпрепятствани да се смесват бъгове в съседни жилищни помещения чрез вентилационни отвори или пукнатини в стените. В частните домове паразитите се простират до появата на човек, хранещ се с кръвта на гълъби или пилета.

Бебетата няма да загинат, ако са напълно лишени от храната си. Без кръв, те могат да живеят доста дълго време - от няколко месеца до година и половина. Освен това е станало известно, че бъбреците могат да получат част от храната от друго насекомо, в чието тяло е на разположение. Поради тази способност населението ще намалява постепенно, но ще остане дълго време.

Какво се случва по време на гладуване

Без достъп до храна, дървеница anabiotic попада в състояние, характеризиращо се с ниска активност и забавяне на жизнените процеси.В багажника на възрастни насекоми "изсъхва": става плоска, губи своята богата кафяв цвят. Скоростта на движение на паразитите значително намалява. В допълнение, жените дървениците не снасят яйца по население спира да расте.

Интересно! В някои случаи, когато човек е на ново място на пребиваване е напълно суха от вида на кора, като бъг падна от процеса на сънна на кожата, което е близо до човешката кожа започва да показва признаци на живот. Така се държат грешки в "зимен сън", става като мъртъв насекомо "възстанови" при първите признаци на захранването.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

развитие на ларвите се спира напълно, спира проливането и растежа на тялото. В това състояние, дървеници могат да оцелеят неблагоприятни условия, но усещат присъствието на човек, да започне активен живот отново.

По този начин, може да се заключи, че опитът да се унищожи бъговете, Замора глада си - почти безполезни. Ако е възможно, населението мигрира към място с наличен източник на захранване. Това не премахва проблема, защото част от населението ще се върне на старото си място, ако ще има доставка. В невъзможност за миграция, дървеници попадат в зимен сън, който може да продължи повече от една година.