Скільки живе блоха в різних умовах

Грудень 2018

Відео: DZIDZIO - Я їду до мами (Грудень 2018).

Anonim

Те казват, че котките имат девет живота, и този факт не може да зарадва феновете на пухкави красавици. Но каква е продължителността на живота на насекомите, които причиняват сериозен дискомфорт на домашните любимци и техните собственици. За щастие бълхите не могат да живеят толкова дълго. Колко много живее бълха? Животът на бълхите е силно повлиян от тяхното местообитание и други външни фактори.

Живот

Колко бълхи живеят в действителност? Средно, при идеални условия, продължителността на живот на зрели възрастни бълхи е 3 месеца. През този период жената има време да се забави около 500 яйца, и останалата част от насекомите ще остави около 60 ухапвания по тялото на жертвата си: животно или човек. След това тя умира естествено.

Идеалните условия за живота на паразитите зависят от влажността на въздуха и температурата му. Животът на плъховете е два месеца при температура 14 градуса и влажност 60%. паразити, които живеят в един апартамент, могат да живеят в една и съща температура на дисплея и въздуха, както и на бълха плъх, освен ако, разбира се, те не се опитват да унищожат с помощта на специални инструменти. Също така е важно паразитите да не останат без храна.

При високи температури на въздуха, насекоми не живеят дълго, около 4 седмици, и растат много големи, но развитието на яйца и ларви, при подобни условия, е по-бързо, поради етапа на възпроизвеждане намалява.

При нормални температури ларвите се образуват около месец, при високи температури около 7 дни.Яйцата се развиват четиринадесет дни, а същият брой насекоми е на етап зряла възраст.

Паразитите не живеят дълго, дори при благоприятни условия, тъй като са убити от самите собственици. Животните ухапват паразитите от вълната си. Повече кръволюбители умират от собствените си инфекции. Но някои хора могат да оцелеят на своите собственици, защото след смъртта на източника на храна, насекомите незабавно напускат трупа на животното и отиват в търсене на нова жертва.

Дълголетие

Колко бълхи живеят? Сред кръвта има и дълга дрога. Насекомите, които се хранят с копитни животни, са най-големите видове от вида и живеят най-дълго.

Цикълът на живот на бълха, паразитиращ овце, е пример за една година, с такова развитие на бълхи, тяхната дължина може да достигне до седем милиметра. Населението, живеещи в северните животни, могат да попаднат в хибернация през зимата и продължителността на живота им може да достигне 1, 5 години.

На публично място, те не живеят, на бозайници също живеят непрекъснато и не за дълго, често променят своите господари. Bloodsuckers могат да се размножават само на спокойни и безопасни места. На хора и животни, те падат, само за да trapeznichat кръв. Времето за хранене на индивида е от една минута до два часа.

Тъй като животните и хората са за кръволюбителите само остров с храна, къде живеят тези коварни насекоми? Най-често паразитите живеят в килими, зад первази, на пода, сред стари неща и боклук, в дрешник с дрехи. Веднага се появяват ларвите им. Основният критерий за тях при избора на място на пребиваване е лесният достъп до храна, въпреки че без храна те могат да продължат дълго време.

Без домакин

Колко паразит живее без домакин?За дълго време, те могат да живеят без храна, котка и човешки бълхи правят без кръв 2 месеца, пребиваващи в мобилен състояние и не спят зимен сън. Въпреки това, способността да се възпроизвежда, без да яде, те изчезват. Женската трябва непрекъснато да се хранят с кръв, за да функционира правилно.

Важни фактори

  • Въздействието на влажност - лица живеят по-дълго, ако влажността на въздуха е по-ниска. Влажност е важен фактор, от който зависи живота на насекомото, но температурите по-важно за тях. Поради това е идеалното място за тяхното местообитание е в мазето в стара жилищна сграда, където изтичане комунални услуги.
  • Продължителността на живота на паразита зависи от наличността на захранвания, индивидите могат да гладуват за дълго време, и цял живот, когато гладната стачка, в някои случаи може да се увеличи.
  • Физическите показатели на околната среда, също оказват влияние върху живота на кръвопийците. Когато статичното температурата скача, хората могат да се гмуркат в зимен сън. При такива условия на живот, за съществуването на живот на насекомите се увеличава.

гнездящи видове успех зависи от времето, скоростта на процеса и за размера на заквасена сметана яйце всеки отделен индивид. При унищожаването на бълхи, то е необходимо да се извърши тяхното глобално преследване, унищожи необходимо както възрастните, както и техните нита. Така че сега вие знаете колко живота бълхи и как се унищожават напълно в кратък период от време.