Скільки років зазвичай живуть щурі?

Грудень 2018

Відео: Тимошенко, Ляшко, шоу Холостяк на СТБ: #@)₴?$0 з Майклом Щуром #28 (Грудень 2018).

Anonim

, когато животното е живял в продължение на 7 години, в Книгата на рекордите на Гинес е вписана и е единственият официално потвърдено в този момент аз ви представя един въпрос, колко плъхове живеят? Има обща погрешна представа, че те са дълги черен дроб и домашните животни могат да умрат до 7-годишна възраст.

Всъщност това е невярна информация и продължителността на живот на плъха е по-кратка. Случаят, когато животното е живял в продължение на 7 години, е включен в книгата на рекордите на Гинес и е единственият, официално потвърден в момента. Необходимо е да се разглобява подробно начина на живот на различните видове и индивиди на гризачи, за да се установи колко години плъхът всъщност живее.

Живот на див плъх

Сив плъх е най-често срещан сред братята. Има данни, че индивидите от диви плъхове на Земята са 2 пъти по-големи от хората. Той обитава във всички краища на земния свят, с изключение на студения север и полярните региони. Пасюк е в състояние да се адаптира към различни условия и климат, има добър остроумен дух и хитрост. Тези хора се отличават с отлична памет и ориентация в космоса. Те запомнят пътя от първия път, което им помага да съществуват отлично в канализационните пътища.

Дивите животни предпочитат да живеят по-близо до водата и да водят нощен живот, адаптирайки се към най-удобния режим за производство на храни. Улицата плъх се опитва да яде на сметищата и се намира близо до тях, тези бозайници не обичат да се отдалечават от гнездото си.

Разходки е често срещано погрешно схващане, че те са с дълъг живот птици и домашни любимци може да умре до 7 години от

Плъховете могат да плуват, минното производство в езера. Те имат отлично физическо обучение, така че такова плаващо животно може да остане във водата до 72 часа.

Възпроизвеждането на плъхове в по-голямата част се среща на топли места. Живеейки в такава среда, този вид е в състояние да продължи своя род през цялата година, като се установи до 8 пъти. Често женските заемат едно общо гнездо и заедно отглеждат плъховете.

Колко живи плъхове всъщност имат такива опасни и трудни условия за оцеляване? Като цяло, мазето на плъхове живеят 1, 5 години, поради високата смъртност в ранна възраст, рискът от хищници и тяхната канибализма преобладава. Рядко животът на плъх достига 3 години.

Интелигентен плъх (видео)

Живот на домашен плъх

Плъховете са много лесни за опити. Ако решите да си купите домашен любимец, тогава продължителността му на живот зависи само от вас. Вие ще трябва да се грижите за него, да се грижите за него, да наблюдавате правилното хранене, здравето, външния вид и състоянието.

Специално внимание трябва да се обърне на храненето, тъй като зависи от диетата, много. Колко години живеят плъховете у дома, напълно зависи от техните собственици. Въпреки че тези хищници се смятат за много умни, те нямат чувство за ситост, поради което има огромен шанс за преяждане и стомашни проблеми. Животът им е във вашите ръце.

Плъховете са много лесно опитомени

Плъховете са много бързи да преживеят пубертета. Вече на 1, 5 месеца имат сексуална зрялост. Тази възраст е равна на 12, 5 човешки години. Въпреки това, потомство те могат да произвеждат до 5-6 месеца живот, което се отнася до 18 години при хората.Всяка година животът на един възрастен може да се счита за 25 човека.

Домашен плъх с прилична грижа може да живее 5 години. Но най-често срещаният живот на плъх у дома е 2-3 години.

Life декоративен плъх

По пътя различни плъхове, и благодарение на опита голям брой разновидности на декоративни гризачи се получени в лабораториите. Сред тях:

 • стандарт;
 • Rex;
 • без опашка;
 • Без косми;
 • сатен;
 • язовири;
 • Fuzz;
 • двойно-рекс;
 • Сфинкс.

Ако решите да купите един от видовете декоративни същества, трябва да знаете, че всеки човек се нуждае от индивидуален подход. Основното значение е дължината на косъма и опашката на плъха. Плешиви породи като Сфинкса, която е взета от мутацията са по-податливи на болести и наранявания, поради липсата на защита на тялото. Това абсолютно не е много видове, които могат лесно да нараните нежната кожа, надраскани или нарязани себе си, това може да доведе до инфекция. Животните са лесно податливи на настинки поради липсата на топло кожено палто. Този вид е най-опитомен, защото поради липсата на отопление предпочитат да бъдат в топлите ръце на собственика.

Ако решите да си купите домашен любимец, неговата средна продължителност на живот е до вас

В допълнение към цялостна грижа за кожата е необходимо да се организира правилното хранене. Качеството на храната зависи от продължителността на живота на плъховете. Основната диета трябва да се състои от зърнени храни. Всеки ден, като витамин, трябва да дадете на звяра зеленчуци и плодове. Допълнителни витамини също са необходими. Уверете се, че веднъж на 2-3 дни трябва да дадете храната за домашни белтъчини. Средно плъховете живеят от 1, 5 до 2, 5 години.Знайте, че всяка грешка в грижата за този индивид ще причини тумори, настинки и инфекции.

Породите на белокоси плъхове се смятат за най-верните и приятелски настроени. Те са най-добре да се обучават и имат много красив външен вид. Те могат да бъдат с къдрава коса и червени очи, имат различен характер. Но организмът на тези сладки животни е най-уязвими от настинки. Те трябва да се държат в просторна клетка, която не получава пряка слънчева светлина. Клетката трябва да е далеч от чешмите. Обикновено индивиди от този вид живеят до 1, 5 години, в редки случаи продължителността на живота им достига 2, 5 години.

Породите на безконечни плъхове са много чувствителни към промените в околната среда, защото опашката при обикновените видове служи като температурен регулатор на телесната температура. Домашен любимец трябва да се напоява с филтрирана вода. Ако дадете течаща течност от кранчето, има голям шанс да навлезете в тялото и да причинявате проблеми с храносмилането и стомаха. Подобно на предишните декоративни индивиди, при нормална грижа средната им продължителност на живот варира около 1, 5 години.

Специално внимание трябва да се обърне на храненето, тъй като зависи от диетата, много. Колко години живеят плъховете у дома, напълно зависи от техните собственици

Скалите на язовира, рекс и други са по-малко причудливи в грижите. Това не означава, че те не могат да бъдат ангажирани. Всички плъхове са много чисти същества и любов. Тяхната клетка винаги трябва да е в отлично състояние. Използвайте най-добрия специален пълнител, той е напълно безопасен, абсорбира всички миризми, които са неприятни за собственика и самия домашен любимец. Пълнежът не трябва да е иглолистен: не е безопасен за плъхове.Стърготини - също неприятна опция: животното може безопасно да кара раздробяване.

Най-често срещаният живот на плъх у дома е 2-3 години

Клетката трябва редовно да се почиства и дезинфекцира, за да се предотврати развитието на инфекции. Измийте го с чиста вода не е достатъчно. Клетката трябва да е просторна и удобна за животното, желателно е да има 2 етажа. Трябва да има различни играчки, стълби, полочки и барабани, така че гризачите да имат възможност да се разхождат. Ако той има неподвижен и неспокоен начин на живот, както в случая с хората, могат да възникнат здравословни проблеми, от затлъстяването до сърдечните патологии. Необходимо е да поставите в клетката си камък за заточване на зъбите. Те могат да растат твърде големи, което може да попречи на нормалното хранене.

Животни в мегакост (видео)

Болест на домашен плъх

Най-често срещаното заболяване, което значително намалява живота на плъховете, е студено. Вашата задача е да осигурите най-сигурните условия за вашия домашен любимец. Необходимо е да се избягва хипотермията на тялото му и всички видове течения.

Животното трябва редовно да се инспектира за тумори, ожулвания, проликсини и бълхи и да наблюдава внимателно най-малките промени в поведението. Необходимо е колкото е възможно по-често да се показва гризачът на ветеринарния лекар, като се извършват редовни проверки на състоянието му.

Домашен плъх с прилична грижа може да живее 5 години

Основните признаци на заболяването:

 • Чести кихане и кашляне;
 • силно и често се хранва;
 • изпускане от носа и очите;
 • летаргия, сънливост;
 • загуба на апетит;
 • плешиви петна, язви на тялото и вълна;
 • Подуване, подуване.

Ако забележите поне един от изброените признаци, веднага носете животното до ветеринаря, защото животът на домашния любимец зависи само от вас. За разлика от дивите плъхове, декоративните видове са загубили огромен дял от техния имунитет.