Скільки і де живе моль

Лютого 2019

Відео: Кин-дза-дза! 1 серия / Kin-dza-dza! film 1 (Лютого 2019).

Anonim

Основни местообитания дом молец - снабдяването с хранителни продукти и гардероби, Павел пита: "Колко и къде живее апартамент мол? Защо не разполага с провокация? "

Много хора мислят - защо молци нямат proboscis? Може би тя не е пеперуда?

Молецът е пеперуда, но органът под формата на пробосцис отсъства, тъй като не е необходим за него.

Пеперудите се нуждаят от това, за да могат да консумират нектар. Така че можете да стигнете до дълбоко вкоренените нектари. Насекомите често се хранят по представения начин.

Задачата на молци е да се съединят и да ядат яйца

Особености на молци

Молетата "сами". Възрастните хора не се хранят. Поради това няма proboscis и органи за хранене. В някои случаи насекомите имат недоразвити храносмилателни органи. Задачата на молци е да се съединят и да снасят яйца. Животът се поддържа за сметка на натрупаните хранителни вещества на етап ларва.

Всички неприятности, които виждате - зацапани мебели, кожи, зърнени храни - измамни гъсеници. Инсето има силен абразивен апарат. Той е в състояние да се грижи semisynetic, царевица зърна.

Отсъствието на молец от молци може да е вторично или основно. При зъбните насекоми устройството за обезкосмяване остана от предците. Вторият тип се различава в това, че в миналото имаше мундщук, но го изгубиха като излишни и в възрастното състояние сега не присъства. Вътрешните вредители принадлежат към втория вид.

Силните разлики между пеперудата и гъсеницата се дължат на факта, че те не трябва да създават конкуренция един за друг.Така че видът има по-голям шанс да оцелее.

 • В дивата природа молци имат определен хронологичен цикъл на развитие.
 • Гъсеницата живее в гнездата на животни и птици, върху органични останки.
 • Инсектът носи вълна, пера.
 • През есента или август се появява отглеждането на гъсеницата, след което се оформят пеперуди, полагащи яйца.
 • Яйцата се хибернират, а през пролетта се появяват ларви.

Развалени мебели, кожи, зърнени храни - трикове на релсите

Характеристики ларви на устата

Структурата на ларвите е, че тя може да консумират много различни един от друг, нещата, за да наддават на тегло бързо. Ларвите на молец растат по-бавно от другите гъсеници, те ядат малко. Устрелният апарат е нагънат. Тя включва 2 мандибула с резци на всеки. Това дава възможност за бързо разкъсване на влакната.

Животният цикъл

Колко време живее вредителят? Развитието продължава с пълна трансформация. Инсектите поставят яйца (60-230 броя). Те дават гъсеници след 13 дни при температура от 20 градуса. Последните се занимават с изграждането на пашкули от хранителния материал, върху който живеят. Колко струва молецът в състояние на пеперуда? Сцената трае приблизително 7 месеца. Като насекомо, насекомото прекарва до 44 дни.

Окръжните лица могат да живеят до 4 седмици. През годината вредителите дават 2 поколения, ако са в стая с стайна температура.

Начало мол в процеса на еволюцията е загубил на устата като ненужни

Любопитно> А знаеш ли колко живее възрастни. Но има още моменти, които трябва да се разгледат.

Можете категорично да кажете, че къртицата не хапне. Капандурите не са способни на това. Да, те не се нуждаят от това, защото в човешката кожа няма нищо интересно и питателно за паразита.Митът за ухапване на молци се е родил в апартаменти, където комарите се крият в ъглите, а пеперудите са в очите. През нощта комарите правят ухапвания и изглежда, че човекът е виновен за пеперудата. Молецът може да седне на крушка, но не повече.

 • Има гъсеници от молци, които ядат кератин, който се намира в рога на африкански антилопи. Някои видове предпочитат восък от пчелните кошери.
 • Почти всички видове молци са подобни. Те имат главата на кафяв цвят, светло тяло с розов или жълтеникав оттенък. Ливаните на външен вид приличат на плодови дървета с ябълкови дървета.
 • Всички видове молци са вредители. Насекомите нанасят вреда на храна, дрехи, гъби, храсти, дървета. За един човек пеперудите не представляват заплаха.
 • Молът не яде синтетични неща. Ларвите могат да ядат неща със синтетични, но ако съдържат естествени влакна. Разрастването на вредителите е бавно.
 • Абразивен апарат остава в няколко вида молец. Пеперудите не могат да повредят дрехите. Те просто не губят ненужна храна.
 • Появата от ларвите на пашкул молец (видео)

Прочетете свързаната статия в нашия сайт, можете да разберете колко опасен молец ларви.

Сега знаете колко мол може да оцелее и защо няма proboscis.