Як швидко розмножуються таргани

Лютого 2019

Відео: Таргани почали боятися солодощів - science (Лютого 2019).

Anonim

Женската хлебарка да ootheca

Най-често срещаните човешки съседите два вида хлебарки: черен (сутерен) и червени хлебарки. Възпроизвеждането на хлебарки от двата вида се извършва по същия начин, с изключение на някои нюанси. Важно е само че хлебарките както на първия, така и на втория вид са изключително бързи. Проучването на процеса на възпроизводство на паразити ще помогне да се спре бързото им разпространение в къщата.

Описание на процеса на разпространение

При достигане на последния етап на развитие домашните хлебарки стават способни да възпроизвеждат. Процесът започва с намирането на партньор за сдвояване. За да открият и привлекат подходящ партньор, жените дават специална ароматна тайна. Това стана възможно благодарение на жлезите, разположени в задната част на тялото. Освен това те могат да използват свои собствени крила, за да привлекат мъжки, леко размахвайки ги.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В контрола на хлебарки, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Електромагнитна и ултразвукова технология със 100% ефективност за справяне с хлебарки, дървеници и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

След като бъде намерен партньорът, женската и мъжката започват да се обединяват. Оплождането на женската става с помощта на гениталната плака, която се намира в самия край на тялото.След прекратяване на сдвояването, партньорите участват: мъжкият мъж продължава да бъде активен, а жената се подготвя за родителство.

Женски хлебар с оинтец

След известно време женските носят яйца. При една нормална яйцепозиция може да има 20 до 60 ларви. За носенето на малки насекоми женското има отделно отделение под формата на кожен сак - ootheki. Той ще съхранява ембрионите, докато не се нуждаят от защита. Трябва да се отбележи, че тази капсула във формата на торба на женската се носи дълго време със себе си - докато ембриите са достатъчно оформени. Той е ясно видим с невъоръжено око, тъй като по-голямата част от него се простира отвъд корема на женската. Веднага щом малките се разраснаха и станаха по-силни, женската изхвърли оатеката на тъмно, уединено място и излезе, давайки ембрионите на себе си.

Фактът! Американски и някои видове тропически хлебарки не винаги търсят партньор, защото възпроизвеждането им - асексуално. С такъв метод на възпроизвеждане - партеногенеза - не се изисква наличието на мъж.

Характеристики на възпроизвеждането на хлебарки

  • Размер на котките

    Процесът на възпроизводство и зреене изисква специални условия: топлина, тъмнина, наличие на храна и вода. За успешното възпроизвеждане на домашни хлебарки винаги е необходима плюс температура, при която отрицателните паразити умират. Тъмнината е не по-малко важна, защото насекомите предпочитат да извършват някакви действия само в тъмнината. Липсата на хранене може да спре процесите на възпроизводство на потомството.

  • Хлебарите се размножават целогодишно. В кое време на годината извън прозореца насекомите абсолютно не са важни. Те са готови да възпроизвеждат потомството по всяко време, най-важното - наличието на подходящи условия.
  • За многократно възпроизвеждане на жена, достатъчно е тя да се омъжи за мъж. След това спермата се събира в специално определени райони в рамките на женското тяло, и в подходящия момент се предава на яйце, за да го оплоди. С други думи, една чифтосване е достатъчно за женската, за да дава плодове през целия живот.
  • Ларвите на хлебарки излезе от ootheca

    бременността период женската е в състояние да продължи за период от 2 месеца до шест месеца. Продължителността на бременността зависи от това колко добре са подходящи външните условия за възпроизвеждане.

  • Трябва да се отбележи, че популацията от червени хлебарки се увеличава значително по-бързо от черните хлебарки. Това се дължи на разликата в жизнения цикъл на насекоми - хлебарки червени стават полово зрели след около 4 месеца (в зависимост от условията на живот), докато черните хлебарки може да отнеме от 2 до 4 години. Именно поради това, както и факта, че червените хлебарки щастливи да ядат яйца от черни хлебарки - може да се намери по-често от черни хлебарки.