Як швидко вивести у кота бліх?

Грудень 2018

Відео: БЛОХИ. Как избавиться от блох: 3 ПРОСТЫХ и НАДЕЖНЫХ способа! (Грудень 2018).

Anonim

бълхи имат коте или котка - проблем, стоящ пред, може би, всеки собственик, особено ако животното е в контакт с други животни или редовно отива навън. И със сигурност много собственици на домашни любимци искат да разберат как да извадят бълхите от котката, за да се освободят от вредители, но и да запазят здравето на домашния любимец. И е напълно възможно, ако използвате безопасни и ефективни средства.

Как да разберем коя котка има бълхи?

За откриването на бълхи от котка или коте е съвсем просто, достатъчно е само да се наблюдава внимателно поведението на животно и да се разгледа внимателно палтото му.

Следните симптоми трябва да бъдат предпазливи:

 • Тревожност. Ухапвания от паразити дават на животното силен дискомфорт, така че със сигурност ще се държи неспокойно или развълнувано. Съществуват и случаи на агресия, включително по отношение на собствениците (дори ако домашните любимци винаги са били спокойни).
 • Постоянно надраскване на котка или коте. И сърбежа ще бъде на различни места, защото бълхите активно се движат по повърхността на тялото и бързо развиват нови територии.
 • Проверявайте внимателно домашния любимец, за да видите самите паразити. Те са много малки, имат обшит корем, както и три чифта лапи (задните са по-дълги и по-мощни, насекомите им се използват за скачане). За да видите паразитите, добре подрежете косата и подкосата, като използвате гребен с четки.
 • Ако обявата симптомите на инфекция или котки котенца с бълхи, струва си да се спомене, че върху кожата могат да бъдат открити следи от ухапвания. Те изглеждат като червени петна. И ако домашния любимец активно ги пени, то може да доведе до появата на ожулвания или рани. За да забележите такива прояви, разпръснете косата добре, тя ще позволи да достигне до кожата и да оцени състоянието й.

Как да се борим?

Какво трябва да направя, ако котка или коте имат бълхи? Започнете оттеглянето им и веднага, тъй като по-малко индивиди живеят на повърхността на тялото на домашния любимец, толкова по-лесно ще бъде да ги унищожите. Също така това ще предотврати бързото разпространение на вредители (те могат да поставят няколко яйца на ден).

За да бъдете ефективни и безопасни за домашния любимец, трябва да използвате само доказани, ефективни и висококачествени инструменти. Действието на почти всички противопаразитни средства се основават на свойствата на инсектициди, но са силно токсични, поради което може да бъде вредно за старчески или бременни котки или котенца.

Всички средства срещу бълхите могат условно да се разделят на няколко групи и всеки от тях трябва да се разглежда отделно и подробно.

Спрейове

Спреите са най-удобната и ефективна форма. Концентрацията на активните съставки е доста висока, така че можете бързо да се отървете от бълхите. Но това предимство се дължи на основния недостатък - значителна токсичност. И предвид, че разпръсква върху цялата повърхност на тялото спрей, след това, на първо място, активно вещество ще проникне в кожата, които могат да причинят алергии или. На второ място, частиците по време на прилагането могат да достигнат до лигавиците, дихателните пътища или храносмилателния тракт.И трето, домашните любимци, след лечение, със сигурност ще започнат да облизват, което може да предизвика отравяне и това е особено опасно за котенце или бременна жена.

Какво трябва да направя, за да осигуря ефективно и безопасно боравене с домашния любимец? Преди всичко не позволявайте на състава да попадне в очите и устата. В допълнение, за няколко часа, не позволявайте на домашни пране, която е, оближе палтото. Действието продължава няколко седмици.

Най-често срещаните и популярни подготовки под формата на спрейове са Блейд & Tick, Bars, Delix, Frontline, Hartz, Bolfo и Cistotel.

Шампоани

Шампоаните са по-безопасни за животни, включително за кърмачки или бременни котки, както и за котенца. Концентрацията на инсектициди в тях е по-ниска и след третирането състава е напълно измит от вълната, което позволява да се предотврати случайно близане на лекарството.

Най-ефективните шампоани: Демос Лукс, Шампоан Б, Шампоан за котки и бебета, Деликс, Ролф клуб, Адвокейт и Авантикс.

Капки

Капки против бълхи са най-ефективни, но те са най-токсични, така че тази форма не е точно подходящ за коте или котка бременна, но това ще помогне да се въвеждат всички паразити бързо. Течността (като правило, тя е в пипета или малка бутилка) се прилага върху холката и продължава няколко седмици.

Най-популярните капки от бълхи. - Това "Hartz", "адвокат на Байер," Front Line "," Beaphar "

таблетки и инжекции

Такива лекарства са предписани в редки случаи, ако бълхите са толкова много, както и други средства неефективен. Те могат да бъдат опасни, особено за младите или изнемощели домашни любимци.

Колиета

Нашийници не убиват бълхи, но само ги плашат и ги носят отнема много време, което може да предизвика алергична реакция.Най-популярните устройства от този тип: "Kiltix", "Bolfo", "Hartz", "Diaz" и някои други.

Важни правила и съвети

Някои препоръки и важни правила:

 1. Преди да можете да лекувате вашия домашен любимец, трябва да проведете алергичен тест, който ще ви помогне да оцените реакцията на кожата към компонентите на продукта. Малко количество от състава се нанася върху областта на кожата и се изчаква един ден. Ако всичко е наред, започнете пълноправно заявление.
 2. За да преработите правилно домашния любимец, преди процедурата трябва внимателно да проучите начина, по който продуктът се използва, и следвайте всички указания.
 3. Имайте предвид възрастовите ограничения на лекарството, които са изброени в инструкциите. Не всеки инструмент е подходящ за котенце.
 4. Проучете противопоказанията на лекарството, тъй като може да не е подходящо за отстраняване на бълхи при бременни или кърмачки, както и при домашни любимци, страдащи от някои заболявания.
 5. Препоръчително е да се консултирате с ветеринарен лекар преди да започнете лечението, за да намерите най-подходящото лекарство и да избегнете нежелани последствия.
 6. С какви средства да използвате, трябва да ги купувате само във ветеринарни аптеки или специализирани магазини за домашни любимци, само в този случай не можете да се съмнявате в качеството на лекарството.
 7. За да постигнете траен ефект, препоръчително е да проведете две или три лечения на интервали от една до две седмици.
 8. Не забравяйте пълната превантивна поддръжка: редовно проверявайте и къпете домашния любимец, не позволявайте контакт с бездомни животни.

Сега знаете какво да правите, когато забележите симптомите на заразяване с бълхи във вашия домашен любимец. Опитайте се да изберете правилното средство за отстраняване и да се отнасяте правилно към животното.