Як застосовувати борну кислоту від тарганів (рецепти)

Грудень 2018

Відео: Домашние средства от тараканов и муравьев - Все буде добре - Выпуск 78 - 13.11.2012 (Грудень 2018).

Anonim

Съвременните инсектициди срещу хлебарки постепенно подмяна на борна киселина, тъй като те са по-бързо и не изисква предварителна подготовка. Но много от тях могат да окажат негативно влияние върху хората или да имат остра неприятна миризма, поради което не са подходящи за страдащите от алергии и собствениците на домашни любимци. Такива хора се препоръчват много-поколение начини да се отървете от хлебарки с борна киселина.

Боровата киселина срещу хлебарки има два безспорни плюсове:

НАШИТЕ ЧИТАТЕЛИ ПРЕПОРЪЧВАТ! В контрола на хлебарки, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Електромагнитна и ултразвукова технология със 100% ефективност за справяне с хлебарки, дървеници и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

  1. 1Не е безопасно за хората, но смъртоносно за хлебарки.
  2. 2 Невъзможността за адаптиране на хлебарки към ефектите на агента. Получавайки се върху тялото или крайниците на насекоми, продуктът причинява сърбеж и дехидратация, водещи до смърт.

Боровата киселина от хлебарки има друго предимство пред инсектицидите - тя обикновено е на разположение. Можете да го намерите във всяка аптека, продава се в хартиени торби от 10 грама, от 5-10 рубли на 1 чанта.

Използването на борна киселина

Главното условие за ефективен контрол на хлебарки борна киселина е пълна изолация на водоизточник (с изключение вариант течен разтвор, който ще бъде описан по-долу).Стаята трябва да бъде внимателно почистена: изхвърлете боклука, измийте подовете, изолирайте всички източници на храна, за да лишите прушаците от друга храна, с изключение на примамките.

Няколко заявления са известни:

    Прах, разпространяващ се в местообитания и по всички възможни начини за придвижване на хлебарки. Инсектите са замърсени на прах и ще отидат в местата си на концентрация, където ще бъдат изчистени от средствата, прилепнали към лапите. Така че киселината ще падне в устата им.
  • Готварски топки, рецепта: Вземете 2-3 яйца и растително масло. Яйцата трябва да бъдат твърдо сварени и да вземат жълтъците. Последното се натиска с вилица, след което се добавя прах в съотношение 35-40 грама за един жълтък и малко масло. От получените картофено пюре се приготвят малки топчета с диаметър от 5-8 мм. Примамките се разпространяват на парчета хартия в местата на задръстване на хлебарки. Също така можете да разбъркате праха със суров жълтък и да разпръснете капките от каша по същия начин като топките. Рецептните топки са доказани като най-ефективният начин да се отървете от хлебарки с борна киселина.
  • Смес от прах от борна киселина със захар. Рецепта: захар, смесена с прах в съотношение 3: 1. Получената смес се разпада при гнезденето и преместването на насекоми.
  • Течен разтвор. 200 мл топла вода отнемат 20-25 грама киселина и една чаена лъжичка захар, всичко се смесва, докато съставките се разтворят напълно. Изсипете разтвора в чинийки и поставете в местообитанията на хлебарки. Резултатът ще се почувства на следващия ден.
  • Специално можете да оставяте водоизточници, като имате третиран на прах всички подходи към тях. И ако този източник е разтвор на борна киселина, възможно е двоен ефект.
  • Лукът има силна миризма, която привлича чудовищата перфектно.Ако го нарязвате на парчета и го слагате в купа, след известно време много хлебарки вече ще пълзят по него. Можете да лекувате киселината с подход към табела или да я поръсите с лук.

Повечето хлебарки ще умрат, а останалите ще бъдат изпратени от жилището, където са леко приватизирани, на съседите си. Тя трябва да предупреждава съседите за възможното появяване на насекоми и да се бори заедно. Известни случаи на борба, когато Прушаците напълно изчезнаха няколко дни след прилагането на борна киселина, оставяйки дори труповете.

И, разбира се, не забравяйте за превенцията. За да се избегне повторно нахлуване на вредители, от време на време е необходимо сухите топки да се сменят с пресни. За по-добър ефект борната киселина може да се използва заедно с други средства, например, с креда. линии за нанасяне близо дъски первази в ъглите на стените и тавана проследят отвори осигуряват надеждна "граница", на кръстовището на което би било фатално за хлебарки.