Як застосовувати спрей від бліх при лікуванні кошенят

Грудень 2018

Відео: Как правильно купать кота: советы ветеринара (Грудень 2018).

Anonim

бълхи все още хапят някой - възрастни или деца, възрастните и младежите кучета или котки Бълхи са не само досадни възрастни котки. Не им пука кого да хапят - възрастни или деца, стари или млади, котки или котки. Ако в къщата има бълхи, тогава котетата, които живеят в нея, няма да се измъкнат от познати с тях.

За съжаление, бебетата страдат от ухапвания от бълхи много повече от родителите си. Ако бълхите са твърде много, новородените котенца дори могат да умрат от ухапванията си и да развият анемия. Следователно котенцата трябва да бъдат третирани за бълхи. Но как, ако много лекарства за тях са токсични? В допълнение към доказаните народни средства, все още има спрейове. Как да нанесете спрей за лекуване на котенце?

Как да изберем бълха спрей

Разработени са много средства за предпазване от паразити. Все пак, не всички са годни за котенца. Тук е необходимо да се вземат предвид всички опасности и да се избере лекарство, така че ползата за неговото здраве да надвишава потенциалната вреда.

Спрей за бълхи за възрастни животни при котенца може да причини:

 • отравяне;
 • алергия;
 • сърбеж;
 • гадене и повръщане;
 • солюция.

Облизвайки коте котка може да се пръска с отрова остатъци

В допълнение, той е заслужава да бъде разгледан, че при лечението на котенца може да бъде отровен майка им. Котката винаги облизва децата си. И тя може да оближе спрея на котето и да го отрови.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни!Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Ето защо е необходимо да изберете спрей, в инструкцията, за която е казано точно, че е позволено да се обработват котенца. И също така внимателно погледнете колко възраст може да се използва. Има средства, които вече могат да се използват за месечните котенца, но има и такива, които могат да се използват от 3-6 месеца.

Как правилно да прилагате

В идеалния случай спреят върху котенцата трябва да се прилага само след като престанат да се хранят с кърма и са отделени от майката котка. Но това не винаги е възможно, ако котетата имат много котенца и те страдат от тях още от раждането. В този случай е необходимо да се приложи наркотикът и в присъствието на близък контакт с майката, без да се забравят предпазните мерки. А именно: по време на обработката котето се отделя от майката в отделна кутия или стая. И едва след като е бил лекуван и измит, той е върнат на майка си.

По време на лечение спрей за бълхи, котето се отделя от майка си в отделна кутия

Вие също трябва да се запознаете с терапия функции antibloshinnoy при бременни котки.

Плюсовете на спрея

Спреят има много предимства , които улесняват лечението на животното. Те включват:

 • висока ефективност;
 • удобно опаковане;
 • удобството и лесната работа с животното;
 • с продължителен ефект.

След третирането бълхите умират почти незабавно. Действието на спрея е достатъчно за месец и половина.

Спреят улеснява и обработва животното

Видове спрейове

Спрей спрей е различен. Различните производители произвеждат различни видове лекарства, изчислени за различни възрасти от котенца. Има спрей за котенца по-млади от един месец, но само за възрастни животни.

 • За котенца, по-стари от 10 седмици, подходящ е спрей "Bars forte" .
 • За котки до 12 седмици "BlochNet" .
 • Спрей "Bolfo" е подходящ за тези, които са достигнали 6 седмици. Преди това е по-добре да опитате без използване на спрейове.

"Bars forte" е предназначен за котенца, по-възрастни от 10 седмици

Как се прилага лекарството

Правилата за прилагане са доста прости.

 • Спреят трябва да се прилага върху козината на котенцето срещу неговия ход - за да достигне по-добре кожата.
 • Спреят трябва да се пръска бързо, като се опитва да намокне равномерно покритието за кратко време.
 • Най-добре е да държите котето така, че да покриете муцуната от случайния контакт със спрея в очите и носа. В противен случай котето може да ги вдишва и отрови.
 • По-добре е да се справяте с котенца, носейки ръкавици, тъй като те могат да се изплашат и да надраскат майстора.
 • След лечение с коте, трябва да играете. Играта отвлича вниманието на котенцето от желанието да оближе козината. Не можете да оставите котето за минута и да го дадете на себе си, в противен случай то ще изпере вълната и ще се отрови.
 • След час и половина котето трябва да се измие добре със шампоан. И едва тогава може да бъде върната на котката.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Как да кандидатствате Спрей (видео)

  Kid постелки трябва да се измие или изхвърлени за да се избегне повторно заразяване случило. Майката също се лекува по възраст.

  Спрейът е добро ефективно лечение за котенца. Тя е ефективна дори при котенца с дебела и дълга коса, въпреки че е неефективна при възрастни котки от такива породи.Работата е, че котешките са все още рядко, така че спреят отива там, където трябва да бъде.

  Съвети и характеристики

  • Специалистите съветват комбинирането на лечението на животното със спрей с антибиотичен шампоан. Това значително увеличава ефективността на лечението и осигурява максимална безопасност за котенца.
  • Най-добре е първо да използвате спрея и да унищожите максималния брой бълхи. Следващото лечение трябва да се направи след няколко седмици. В този случай тя вече не е спрей, а шампоан.
  • Няма шампоан или спрей няма да има ефект, освен ако източникът на бълхите не бъде унищожен в къщата. Това означава, че ако майката на котето не се лекува, други животни живеят в къщата.
  • Също така без съмнение е необходимо да се извърши цялостно лечение на апартамента срещу бълхи. Всички повърхности трябва да се третират с паразитни агенти, като се използват специални аерозоли. След третирането след няколко часа всички повърхности трябва да бъдат изплакнати, за да не останат остатъци от токсични агенти. По време на обработката котетата трябва да бъдат извадени от къщата.

  Необходимо е да се извърши цялостно лечение на апартамента срещу бълхи

  Странични ефекти

  Обикновено спрей, съответстващ на възрастта, се понася добре и не предизвиква отравяне. Тъй като могат да се отбележат нежелани реакции:

  • солюция;
  • гадене;
  • сърбеж.

  Много рядко животно може да има пристъпи, а след това, когато се използва лекарството, не е по възраст и със сериозна доза.

  Ако котешът е слюнчен и сърбящ, то лекарството трябва да се измие преждевременно. Обикновено тези странични ефекти бързо преминават сами. Ако състоянието на котето се влоши, то става бавно или, напротив, развълнувано, по-добре е да се свържете с ветеринарния лекар, който ще предприеме мерки за отстраняване на отровата от тялото.

  Грешки в хоста при боравене с котенце срещу бълхи (видео)

  Спрей и други лекарства за бълхи помагат да се спаси малкото животно от страдание. Ако те са избрани по възраст и използвани правилно, тогава няма да има никаква вреда на котетата от тях.