Як правильно поводитися, якщо з'явилися воші

Грудень 2018

Відео: Рекомендації, як поводитися в умовах задимлення (Грудень 2018).

Anonim

въшка пронизва човешката кожа и гадно кръв въшки принадлежат към puhoedovyh на ред. Паразитът пробива човешката кожа и гадно кръв. Въушите могат да живеят само върху близки видове животински носители.

Симптомите на наличието на паразити

За да научите, че има въшки, можете да бъдете на основание:

 • силен сърбеж в областта на ухапването;
 • сиви петна от ухапвания.

Ако конете лезиите, раната може да се зарази, така че си струва да действате внимателно. Друг знак, който ви позволява да знаете за наличието на насекоми - яйца или яйца. Признаването им е трудно, поради малкия размер.

Ако се открият голям брой въшки с тежка форма на въшки, може да се наблюдава увеличение на лимфните възли в ухото. В някои случаи се забелязват усложнения:

 • разпад на скалпа;
 • инфекции;
 • болести под формата на волни треска, тиф.

силен сърбеж в областта на ухапването - един от първите признаци на въшки

Традиционните методи за да се отървем от паразитите

Смятате ли, че: "Аз имам въшки, какво да правя?". Има бърз и ефективен начин - срязване на косата. Само 10 минути и паразитите ще изчезнат. Всичко ще изчезне, но представеният метод не е подходящ за момичета.

Възрастните хора предпочитат да правят следното - отровят паразитите с керосин. Методът е ефективен, но има редица недостатъци:

 • вероятността от изгаряния;
 • неприятна миризма;
 • Косата е измита лошо.

Бърз и ефективен начин да се отървете от въшки - подстригване гол

Съхранявайте подготовката

Не знам какво да правя?Измъчвани са от въпроса "Имах ли паразити или не?" , Заслужава си да купите магазин означава:

 • "Веда";
 • "NOC";
 • "Nix";
 • "Хигиа".

Това са шампоани, които могат да отстранят вредителите бързо и ефективно. Направете следното:

 • нанесете шампоан на мокра коса;
 • пенести средства;
 • изчакайте времето, посочено в ръководството;
 • Изплакнете с топла вода.

Помислете: "Какво ще ме спаси от неудобството?". В допълнение към шампоана трябва да се използват лекарства:

 • лосион "Hedring";
 • "MediFox";
 • Спрейове ("Para Plus", "Nyuda" и др.).

Педикулоза: последици, борба (видео)

Правила за избиване

Задайте въпроса: "Имам паразити, какво да правя?". Трябва да ги изгладите! Просто извадете ниците с пръсти. Обичайната четка за коса не трябва да се използва. Зъбите му са далеч една от друга, така че между тях ще се изплъзне.

Смятате ли, че: "Имам въшки, но по необходимост гребецът помага?". Всъщност всичко не е лесно. Продуктът трябва да бъде избран компетентно. Греблото трябва да има твърда структура, зъбите не трябва да се разминават. Има електрически опции. Те ви позволяват да убивате насекоми с електрическо изхвърляне.

Ако сте закупили специален гребен, знайте, че трябва да се погрижите правилно.

Предлагаме ви да научите как се размножават въшките от различни видове.

Електрически гребени от въшки убиват насекоми с електрически разряд

Как да премахнем nits

Въдиците и ницовете се намират на главата с педикулоза. Последните - яйца, покрити със специална черупка, позволяващи им да бъдат прикрепени към косата. Те не се предават от човек на човек.

Имате ли въшки? На първо място, е необходимо да се борим с възрастни паразити.Важно е да ги унищожите, в противен случай ежедневната гребена няма да доведе до резултати.

Въчностите се перат като глигани. В този случай, обаче, трябва да се обърне особено внимание на скалпа, а не на косата. Възрастните хора остават в корените. След отстраняването на възрастен човек трябва да започне да се бори с гърдите.

Специални гребени

Знаете точно: "Имам въшки в косата ми." Трябва спешно да тичате за гребена. В момента се реализира огромен брой продукти:

 • LiceGuard;
 • AntiV;

Шапки

LiceGuard и AntiV са обикновени продукти за механична пениса. Инструментът RobiComb Pro е по-напреднал - електрическа опция. От трите представени опции можете да изберете този, който е по-скоро като него.

Избиране на гребена

Разбрано: "Имам nits." След това е важно да знаете как да изберете гребена правилно. Доказано е, че най-ефективният вариант е електрическият гребен. Платното е малко, пенирането е лесно. Важно е да обърнете специално внимание на кореновата зона.

Ако избирате между LiceGuard и AntiV, трябва да знаете, че те са едни и същи. Ефективността в този случай ще бъде равностойна. Зъбите и в двата варианта са дълги, така че става възможно да се гребят паразитите в гъстата коса. Следователно критерият за избор често е цената на продуктите.

Защитни мерки

Задайте въпроса: "Какво трябва да направя, за да нямам паразити?". Специални шампоани ще ви помогнат. Просто ги използвайте в случаите, когато има инфекция на членовете на домакинството.

Грисът от въшки трябва да има твърда структура, зъбите не трябва да се различават

Важно е да знаете, че шампоаните не засягат гърдите.Те се отстраняват чрез разресване. След като нанесете шампоана, няма да има останали паразити, така че да не могат да снасят яйца. Ето защо, дори при едно приложение, се наблюдава добър ефект.

След като се отървем от въшките, неизбежно възниква въпросът: "Какво трябва да направя, за да предотвратя отново педикулозата си?".

Козината в опашката, в плитката, това ще намали риска от паразити.

 • Изплаквайте гребена редовно в сапунена вода или гореща течаща вода.
 • От време на време гледайте състоянието на детските коси. Особено внимание трябва да се обърне на момичетата. Децата често не харесват, когато растат, че родителите им обръщат голямо внимание. В този случай трябва да ги научите да извършват теста сами.
 • В душата непременно трябва да лежи гребен с дебели зъби. С помощта на това можете да проверите състоянието на косата по време на процеса на измиване.
 • Спазването на представените правила ще помогне да се предотврати появата на проблема.

Препоръчваме ви да научите за популярни таблетки за въшки.

Как да изберем гребен от въшки (видео)

Наличието на въшки причинява много неудобства. Случаят се усложнява от изпичането на раните, можете да влезете в тялото сериозна инфекция. Можете да решите проблема по няколко начина. Кардиналният метод е подстригване. Има лоялни начини, например специални шампоани, лосиони. Във всеки случай, е необходим гребен, за да се грее.