Як спіймати в будинку кажана самостійно

Січень 2019

Відео: The Lost Sea America's Largest Underground Lake & Electric Boat Tour (Січень 2019).

Anonim

Прилепите в повечето хора причиняват паника и ужас. Това възприятие се дължи на два основни фактора - кино, а не на най-приятния външен вид. Тези животни - жителите на нощта, през деня предпочитат да се скрият в удобно място, където няма да бъдете обезпокоявани: хралупа, пещери, покриви на къщи и стопански постройки. Понякога живеят на балкони.

В обитаване от хора, те летят много рядко, но ако такова събитие се е случило - раздвижване и безпричинната паника гарантира: баби и дядовци започват да се кръсти и се молех, децата бързат из апартамента или къщата с истерични викове и т.н. Но в действителност не е така. може да бъде лош знак, проклятие и друга мистика. Тази ситуация може да означава само едно - мишката, просто се изгубили по време на лов на улицата поради някаква грешка и тя се нуждае от помощ, за да се върнете в познатото за нея местообитания.

Днес предлагаме да обсъдим темата: как да хванете прилеп в къщата сами. В хода на публикуването ще разгледаме фолк методите и съвременните трикове.

Как да хванете къща прилеп - традиционните методи на

Преди да се организира лов за лошото животно, което принадлежи към семейството на прилепи трябва да се разбира, че всеки специфичен риск за човека те представляват - храната им е различни насекоми, кръвта на хората и топлокръвните не е естествена храна за тях (т.е.,д) захапване на човек или домашни любимци (например котка) не може). Следователно, те могат да бъдат наречени, а по-скоро помощници, отколкото вредители.

Единствената опасност е възможността за заразяване на вируса на бяс. Въпреки това, според статистиката на прилепи, заразени с този вирус, в природата не повече от 0, 1%. Важно е, че има само три вида прилепи, които могат да пият топлокръвна кръв, но те всички живеят в Северна Америка и не се намират в нашите географски ширини.

Ако животното случайно влетя в къщата, препоръчително е да хванете прилепа у дома и да го пуснете на улицата. По-долу ще научите как може да се направи у дома и какви методи (фолк или модер) могат да се използват за това. Обърнете внимание - не е желателно да използвате стандартни мишки за тази цел, те са способни да убият животно при носа, да убиват прилеп, да наранявате природата.

Как да хванете прилеп в къщата, ако тя се скри

Най-често срещаният метод за улов на звяр в къщата е капан за котки. Препоръчва се да използвате хуманни устройства у дома. Например, обикновена каскада за риболов на гризачи не е желателна. По-лесно е да направите обичайната капан за капан със собствените си ръце, с помощта на която можете да хванете, но не и да убивате животните. За такъв капан за котки се нуждаете от: тел, мрежа от найлон, въжета и пръчка:

• от тел, за да направите рамка (три рамки, свързани помежду си);

• поставете капрънна мрежа на всеки кадър;

• подменете пръчка под средната рамка и прекарайте въжето.

Такъв капан-капан за мишки ви позволява да хванете мишката у дома и да спасите живота й, след което можете да я пуснете на улицата. Ако животните са много изплашени и не могат да летят, препоръчваме да ги оставите под дървото - прилепът ще се изкачи над дървото и ще може да лети.

Как да хванете прилеп на улицата с помощта на импровизирани средства

Прилепите са нощни жители, реагират рязко на бял цвят. Ако имаше нужда да хванете животното на улицата или в къщата, би било по-разумно да се използва бяла тъкан и найлонова мрежа. Такова устройство има име - низ или арахноид, с професионален улов се използва само мрежа. Принципът на действие на мишката действа върху този принцип: животното ще реагира на бяло и, прилепвайки към тъканта, ще се заплете в мрежата. Също така е необходимо да се вземе под внимание специфичното поведение на тези животни:

• виждат лошо;

• преместване с ехолокация;

• Никога не седите на движещ се обект;

са твърде срамежливи.

Друга възможност да хванете прилеп у дома (у дома или на улицата) е пластмасова бутилка без дъно и пръчка с нишка. В капана можете да поставите насекомите (стръвта) и да изчакате реакцията. Спомнете си - убиването на тези животни, наранявате природата, те са много важни: едно малко животно за нощното си прекъсване яде до хиляда различни насекоми.

Как да хванете прилеп в къщата без капан за котки?

За да хванете мишката у дома, можете и без капан за мишки, можете да използвате кърпа - просто хвърлете върху нея, когато тя минава покрай вас. Не забравяйте да поставите гумени или кожени ръкавици само в случай, че ще ви предпази, когато се свържете както у дома, така и на улицата, от възможна инфекция.

Друг вариант за улов у дома (в къщата) - една кутия или буркан: когато мишката е уморен истерично лети из апартамента или къщата внимателно да я покрие с буркан и внимателно плъзнете капака между стената и кутията. Мишката го пусна на улицата, без да я убие.