Як вибрати ефективний спрей від вошей

Грудень 2018

Відео: Как избавить ребенка от вшей (Грудень 2018).

Anonim

За да се отървете от въшки и гниди и да се избегне въшки, можете да използвате най-различни модерни или народни средства. Най-ефективният и удобен при употреба е спрей от въшки. И как да го избера?

Какво е

Преди да вземете решение за избор, трябва да разберете какво по принцип е репелент. Това е лекарство, което има аромат, който отблъсква насекомите. Това означава, че не ги унищожава, а само не им позволява да се доближават до тялото. И тъй като местообитание на нита и въшки - това е човешкото тяло, логично е, че използването на тези лекарства ще бъде рационален, особено ако трябва да бъдат защитени от вредители, а не да ги биете. Най-честите и удобни форми на тази група са спрей и аерозол.

Заслужава да се отбележи, че репелентите от въшки и нишки се появяват сравнително напоследък, въпреки че средствата за борба с такива насекоми съществуват от дълго време. И това е истинска революция, защото сега можете да се предпазите от въшки, което е особено важно за хора в риск (това включва посещаване на образователни институции деца, медицински сестри, лекари, фризьори, социални работници и т.н.).

Как работи

Всяко впръскване на въшки и гниди, както бе споменато по-горе, възпира вредители, т.е. предпазва от въшки, но не го лекува. Той се нанася равномерно върху косата, оставете за филма, която произвежда много неприятно за насекоми, но това е поносимо или дори почти невидими за човешкото ухание, което не позволява на възрастните индивиди по-близо до главата.По този начин се осигурява надеждна и пълноценна защита.

Как да изберем

Как да изберем репелент срещу въшки и нишки?

  1. Обърнете внимание на състава. Той не трябва да съдържа никакви токсични, вредни или корозивни вещества, включително инсектициди, тъй като средствата от тази група не са предназначени да унищожават насекоми, а само да ги възпират. Прочетете цялата информация на опаковката. Трябва да има данни за токсичността на продукта, производителя, приложението, както и предпазни мерки.
  2. За да купите репеленти за защита срещу педикулоза, е желателно или в аптеките (там определено може да ги намерите), или в големи хипермаркети. Във всеки случай не правете покупки в нелегални магазини или малки павилиони.
  3. Не забравяйте да погледнете датата на производство и датите на изтичане.
  4. Оценявайте целостта на опаковката. Тъй като купувате спрей или аерозол, той ще бъде под налягане в цилиндъра и всякакви деформации могат да доведат до снижаване на налягането или изтичане на продукта.
  5. Ако купувате репелент от белите и въшките за бебето, не забравяйте да укажете на каква възраст може да се използва лекарството.
  6. Флаконът с лекарството срещу въшки трябва да е удобен. Не купувайте твърде много, ще бъде неудобно да се държите в ръцете и разходите са доста икономични, така че може да нямате време да използвате лекарството преди изтичане на срока му на валидност. Обърнете внимание на дозатора. Натискането му трябва да е удобно и просто, особено ако използвате репелент срещу вредителите, които детето ще бъде.
  7. Формата на освобождаване. Спреятът не винаги е равномерно разпределен и аерозолът образува най-финия филм, но неговите частици могат да попаднат в дихателната система.И така, най-често в продажба има спрейове.
  8. Ефективни препарати

Понастоящем има само две популярни и ефективни репеленти срещу ницове и въшки.

Paranit

Съставът на лекарството срещу паразитните паразити включва репелентният компонент IR3535, както и функционалните добавки, денатурирания етилов алкохол и водата.

Спреят може да се използва при деца на възраст над 3 години и е противопоказан за кърмещи майки и бременни жени. Също така, тя не трябва да се използва за дерматологични заболявания (особено при локализиране на кожата на главата) или с кожни лезии. Нежеланите реакции са редки, вероятно са алергични реакции под формата на копривна треска, парене, сърбеж.

Нанесете наркотика само външно, като я прилагате върху суха и чиста коса и разпределяте равномерно от корените и върховете. Обърнете внимание и кожата, особено областите зад ушите и в близост до врата (в тези области въшките често влизат). В зависимост от дължината може да са необходими 20 до 30 инжекции (налягания върху дозатора). Репелентът е разпръснат на разстояние около 20 сантиметра от главата. За измиване на състава не е необходимо, за да изсъхне косата със сешоар също не се препоръчва.

Ефектът, според производителите, остава в продължение на 24 часа, т.е. ще бъде осигурена защита за един ден. Следващия ден или след измиване на главата или на овлажняващата терапия трябва да се повтори, тъй като компонентите на състава се измиват с вода.

Съдът да се съхранява на хладно място далеч от огън и пряка слънчева светлина. И по време на лечението не можете да пушите, да използвате каквито и да е течности и да ядете, така че частиците на лекарството да не навлизат в стомашно-чревния тракт или в дихателната система.

"LiceGuard"

Като част от отблъскващ нитовете и въшки "LiceGuard" естествени съставки, неговото действие се основава на растителна миризми. Но въпреки това, този спрей е ефективен на 96% (най-малко, така че казват производителите). Човек почти не открива такава миризма, но ужасно отблъсква вредителите. Защитата продължава 24 часа.

Няма възрастови граници, рискът от странични ефекти е минимален (алергичните реакции са изключително редки). И тъй като в състава няма токсични вещества, лекарството може да се използва при бременни жени, както и при кърмачки. Противопоказанията включват само индивидуална непоносимост към определени отделни компоненти.

репеленти срещу нита и въшки коса и кожата на главата, но той е подходящ за пръскане на облекло и тялото. Нанесете продукта чрез натискане на дозатора, а бутилката трябва да се отстрани от повърхността, която ще се обработва с 15 или 20 сантиметра. Косата трябва да е суха. За унищожаването на вредители това лекарство не е подходящо.

Изберете подходящия спрей за защита от вредители и не се притеснявайте, че една кошара може да проникне в косата ви.