Як правильно вибрати м'які меблі для затишку в домі

Січень 2019

Відео: Школа домашнього комфорту. Як створити затишок? Як вибрати матрац? Святкове оздоблення дому (Січень 2019).

Anonim

Мебели избран с голямо внимание с умел избор на мека мебел в къщата създава атмосфера на спокойствие, увереност, топлина и уют. Мебелите от скъпи и висококачествени суровини подчертават добрия вкус и статус на собственика. Следователно, той е избран с голямо внимание. Как да направите покупка и да не правите грешка? Това е много просто - трябва да обърнете внимание на качеството на продуктите и някои други нюанси, които ще разгледаме.

Общи правила за избор на мебели

Преди да направите покупка, трябва да разберете, че трябва да я приемете възможно най-сериозно. Мека мебел трябва да ви харесва дълго време, така че трябва да бъде:

 • надежден;
 • удобни;
 • красива.

С умелото избор на мека мебел в къщата създава атмосфера на спокойствие, увереност, топлина и уют

Какво да търсите при избора му

При избора на мека мебел трябва да се обърне внимание на няколко критерия.

 • Тапицерия. Може да е всеки, но безусловно неговият цвят трябва да бъде в хармония с интериора на вашата стая, а тъканта или кожата трябва да бъдат с високо качество. Освен това е по-добре да изберете такава тапицерия, която просто ще се грижи.
 • Размери. Преди да купите, не забравяйте да очертаете приблизителен план, в който да поставите диван или столове. За да направите това, трябва първо да направите измервания - какви измерения трябва да имат меките мебели, така че да е удобно за вас.В големите зали, където гостите са посрещнати и се провеждат тържества, мебелите трябва да са подходящи за стая: масивна, луксозна и солидна. В малките стаи толкова големи дивани могат да потискат цялото пространство, така че трябва да изберете компактни предмети и да не затрупвате цялото пространство.

Преди да направите покупка, не забравяйте да очертаете груб план, където да поставите кабина или столове

 • Качество. Добрите дивани и фотьойли се предлагат само от надеждни фирми. Не правете покупка, ако продуктите са евтини, те със сигурност ще скърцат и шевовете върху тях ще бъдат изкривени. Евтините продукти обикновено имат и странна миризма.
 • Удобство. Мебелите трябва да са удобни. При избора на диван и фотьойли се препоръчва да се даде предпочитание на моделите с подлакътници, така че ще бъде хубаво да седнете върху тях.
 • Рамката. Висококачествените мебели обикновено използват метал или дърво. Ако се използва дърво, то трябва да бъде добре изсушено, в противен случай, седнало на дивана, ще забележите, че той създава неприятно удавяне.

Мебелите трябва да бъдат удобни

 • Механизъм. Обръщайки внимание на тази точка, е необходимо да определите сами дали ще изложите дивана ежедневно или само при пристигането на гостите. По-добре е да се вземат продукти с механизъм, изработен от метал. В този случай, сгъването и разгъването на мебелите трябва да е лесно и лесно.
 • Доставка. В един добър магазин има винаги такава услуга като доставка. Ако не съществува, струва си да се разгледа какви качества се предлага в магазина, ако продавачът не се е погрижил да улесни покупката на продукта от клиента.
 • Гаранция. На качествен продукт винаги се дава гаранция.Тя дава възможност на купувача да върне или поправи закупените продукти в рамките на определен период от време.

Как да изберем мека мебел (видео)

Спазването на представените съвети ще ви помогне да направите компетентен избор. След тях, със сигурност ще намерите висококачествени мебели, които ще продължат възможно най-дълго.

Как да не се заблуждаваме с покупката на

За да бъде покупката успешна, трябва да помислите върху всички подробности и да направите план. Това ще ви помогне да спестите пари. Често се случва, че закупеният артикул не се вписва в общия интериор и трябва да бъде препродаден или върнат.

Висококачествените мебели обикновено са изработени от метал или дърво

За правилното подреждане на мека мебел и фотьойли е необходим конструктивен подход. Затова при изготвянето на плана се консултирайте с дизайнера на интериора. Професионалните дизайнери могат да комбинират различни мебели. Работата им е не само при подреждането на интериорни предмети, но и в разширяването на пространството. Професионалистите в бизнеса си се оказаха добре.

Ако не можете да се свържете с дизайнера, можете да го управлявате сами. Orient при избора на мека мебел е по-добре за тапети на закрито. На светъл фон, светъл диван или елемент с по-тъмна тапицерия за няколко тона изглежда страхотно. Вариант е възможно, когато сянката на кант и тапицерия съвпада с цвета на стените.

В класически интериор мебелите, изработени от кожа и с дървени вложки изглеждат страхотно

Струва си да се обърне внимание на интериора на апартамента или къщата. Класическият интериор е красиво обзаведен с кожа и с дървени вложки. D За да създадете модерен стил, е по-добре да изберете светли дивани , но в спалнята е по-добре да поставите продукти, направени в ограничен цветови режим.

Ако няма достатъчно място във вашия апартамент или къща, трябва да дадете предпочитание на ъглов диван и стол. Те могат да настанят няколко души и изглеждат съвременен. Ако областта позволява, можете да си купите и традиционни версии на дивани, допълващи ги с два стола.

Как да изберем диван (видео)

Процесът на избор на мека мебел е много важен! Не правете покупки без да мислите, в противен случай, вместо положителни емоции, ще получите продукт с ниско качество, който няма да продължи дълго.