Чим лікувати укуси постільних клопів

Червень 2019

Відео: Укусы домашних клопов на человеке, лечение (Червень 2019).

Anonim

дървеници ухапвания са неприятни, не само на външния вид на локална болка, но и способността да се получи по-силни алергени насекоми. При откриване на ухапвания на тялото, не трябва да се пренебрегва възпаление точка, тъй като тя може да застраши gnoynikovyh развитие рани, инфекции, богат оток и общия вид на реакции (диспнея, ринит, повишена температура) на. За лечение на дразнещи микроструктури има много лекарства. За правилното лечение първо трябва да разберете как те могат да бъдат и да разберете нюансите на тяхното използване.

Какви лекарства се използват срещу ухапвания от бъгове?

За лечение на възпаление, причинено от ухапвания от бъгове, се използват лекарства от различни форми. Мази, кремове, балсами, гелове - това са основните лекарства за борба с външните прояви на ухапвания. Разликата между тях е, първо, активното вещество и второ, в основата, с която това вещество взаимодейства най-ефективно.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Повече тук …

Например, формата на гела е основно воден компонент, което прави тази форма на външния лекарствен продукт най-удобна.Геловете се абсорбират по-бързо и затова започват да действат почти незабавно. Ако е необходимо, те лесно се измиват от кожата, както и от други повърхности, например от дрехи. Използване на грешката на гел легло ухапване особено подходящ за тези, които имат леко зачервяване трансформира плач рана - сушене ефект на тази форма на лекарството може да бъде много полезно в тази ситуация.

Мехлемът - най-често срещаната дозирана форма - в неговия състав има мастна основа, в която се разтварят най-малките частици от активното вещество. Абсорбцията на маз е по-малка от тази на гела, което му позволява да има по-дълго действие върху кожата. Мехлемът обикновено се използва за такива ухапвания, които успяват да се покрият със суха кора.

Кремът по правило заема междинно място между формите, описани по-горе. Лечебните кремове също се произвеждат на основата на мазнини, но съдържанието на мазнини в него е много по-малко, отколкото в маз. Между другото, както мехлемът, така и сметаната са проблематични за измиване на дрехи и други текстилни битови предмети (кърпи, спално бельо), така че употребата му трябва да е колкото е възможно по-чиста.

Съвети! При използване на каквото и да е външно решение за ухапване на бъгове, първо трябва да се запознаете с анотацията на лекарството и инструкциите за правилното му използване. Особено внимателно е полезно да изучите инструкциите, когато използвате продукта за кожата на бебето. Децата са най-честите жертви на ухапвания от бъгове, но много средства не са подходящи за употреба на кожата им.

популярни лечение за дървеница ухапвания

Най-популярните и ефективни лечения за ухапвания на дървеници:

  Fenistil гел има против сърбеж ефект, облекчава болката и намалява дразнене в областта на зачервяване.Ефектът на лекарството е да блокира хистамин N1 рецепторите, отговорни за възпалението и сърбежа. В допълнение към премахването на сърбежа, лекарството е в състояние да намали отока и да спре развитието на алергична реакция към слюнката на паразита. Поради своята консистенция тя бързо се абсорбира и не оставя остатъци върху дрехите. Гелът не може да се използва при деца на възраст под една година.

  Psilo-балсам. Въпреки името, консистенцията на гелния препарат, което значително опростява употребата му. Активното вещество - димедрол - действа на същия принцип като диметинден малеат във Фенистил-гел, т.е. той блокира сърбящите рецептори. В резултат на това лекарството гарантира намаляване на отока около ухапвания, анестезия и намаляване на сърбежа. Предимството на това лекарство в присъствието на дълъг охлаждащ ефект, което значително ще намали интензивността на дискомфорта от възпалението.

  Afloderm е хормонално лекарство, което се използва в случаите, когато обикновените противовъзпалителни мехлеми престанат да помагат. Лекарството помага ефективно да се бори с алергичните реакции, зачервяване и сърбеж след бъбреци. Подобни мехлеми, които съдържат хормони в състава им, могат да се използват само след назначаването на лекар и да провеждат подходящи изследвания. Употребата на Afloderm при малки деца и бременни жени е забранена. Препаратите, базирани на хормони, са напълно противопоказани при напреднало гнойно възпаление.
 • Bepanten е отличен лечебен мехлем, който може да се използва без ограничения както върху кожата на възрастен, така и върху кожата на детето. Произвежда се под формата на крем, който има по-малко плътна консистенция.Декспантенол в препарат овлажнява, регенерира и лекува кожата на мястото на ухапване, бори сухо и появата на драскотини. Подходящ за незначителни прояви на възпаление след паразитни ухапвания.
 • Elidel е лекарствен продукт под формата на крем, който помага да се бори с екстензивна алергична реакция към ухапване от бъгове. Използва се, когато се появяват алергични дерматити и други кожни реакции след взаимодействие с буболечки. Подходящ както за възрастни, така и за деца от 3-месечна възраст. Обикновено, наркотикът се използва след назначаване на лекар и приложни курсове.

Какво трябва да направя, ако лекарството не помогне?

След ухапване на бъбреците, може да се появят общи симптоми на алергична реакция, при които конвенционалните мехлеми или кремове няма да помогнат. Как да лекувате ухапвания от ухапване, когато има изразени алергични реакции на тялото, кажете на областния лекар или дерматолог. Следните симптоми може да са причина за ходене в болница:

НАШИТЕ ЧЕТЕЛИ ПРЕПОРЪЧВАТ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

 • Увеличаване на температурата;
 • състояние на треска;
 • Удар на носа;
 • Силно подуване;
 • Гадене;
 • Затруднено дишане;
 • Прескачане на налягането;
 • Нетърпимата сърбеж.

със силна насекомни алергени, придружени от симптоми на данни, изискват участието на служители на линейката, използването на средствата, които имат антихистамин и антиалергично действие, както и медицинско наблюдение в продължение на няколко дни, особено ако тя е болезнено състояние на детето.