Як вичесати вошей і гнид в домашніх умовах

Січень 2019

Відео: В Одесі жінка спалила доньку, аби вивести воші (Січень 2019).

Anonim

Откриването на въшки е една от най-неприятните ситуации. В този случай е важно да не се забавя с премахването на паразитите, за да не се влошава ситуацията. Ушите се размножават бързо и се разпространяват в хоста. Те могат да живеят по цялото тяло. И доброволно да скочи до "новите" собственици. За да се избегне епидемията, е необходимо да се изключи социалното взаимодействие на заразен човек с други хора и членовете на домакинството. Не всички, за съжаление, има социално съзнание и ходи на работа или изпращат децата си на училище с удължено въшки, като по този начин рискуват заразяване на други хора.

Независимо от това, да се изявят паразитите у дома, вероятно в рамките на една седмица, и на първичния етап - в рамките на 2 до 3 дни. Необходимо е само, правилно да вземете подготовка, а най-важното е грижливо да се изтърка.

Как да се изпичат въшките и гърдите с гребен

Ключът към успеха при лекуването на педикулоза е правилното разресване. Тя осигурява подходящ инструмент за това - специален шлеп за пениране на въшки.

Това е гребен с тънки, много отпечатани денички със специални вдлъбнатини. Има пластмаса, метал и електричество.

Пластичният гребен не е практичен, тъй като зъбите бързо падат.

Електрическият, поради изпускане, трябва да убива паразити. Всъщност убива насекоми, но поради къси деникули - не е много удобно при изпичането.Цената на такъв инвентар е доста висока.

Металният гребен е практичен и удобен. Това се случва с различни зъби за къса и дълга коса.

Преди да излезете от косата, косата трябва да бъде обработена, за да се улесни работата.

Как да комбинираме въшки с дълга коса у дома

Изгарянето на паразитите от дълга коса вкъщи е труден процес, който изисква постоянство и търпение. Качеството на пениране зависи от това колко бързо се отървете от паразитите.

Nits не могат да бъдат изведени от химически или народни методи. Единственият начин да се отървете от тях е да боите косата си с водороден прекис. Пероксидът корозира яйца от въшки. Но този метод не е подходящ за мъже и деца.

Яйцата на косата са много упорити. Въпросът е, че едно насекомо върху едно яйце изстисква лепкава течност, която плътно прилепва ниците. При сухата и необработена коса, пенирането им е нереално.

Процедурата за пениране на дълга коса у дома е следната:

1. Подгответе работното място. Пенирането може да се направи в банята. След това ще бъде удобно незабавно да се измият изцапаните паразити и гърди. Или в стаята. Осветлението трябва да е добро, раменете трябва да бъдат покрити с лека кърпа, за да видите падащи паразити.

2. Косата трябва да се лекува:

  • специално лекарство против педикулоза, закупено в аптека;
  • 9% с оцетна киселина;
  • анасоново масло с алкохол (40: 60%);
  • отвара от билки (танц, див розмарин, мента);
  • червена боровинка или лимонов сок.

Това е необходимо, за да се освободи действието на лепкава субстанция, която държи гнездата на косата и лесно да я комбинира.

Веществата - керосин, бензин са много токсични и опасни.По-добре е да не използвате такива радикални средства.

3. Гребна косата с обикновен гребен;

4. Съберете в опашката, по-добре за удобство - от едната страна;

5. Разделете тънките нишки и внимателно, от корена разтегнете гребена по цялата дължина. Скалата може да бъде напоена с инсектицид или оцет.

6. Изплакнете след всеки гребен с подметка под течаща вода или избършете със салфетка.

Процедурата трябва да се повтаря всеки ден в продължение на 7-10 дни. Това е необходимо, за да се избегне релапс. Инкубационният период на ниците е 6-7 дни. Ако пропуснете дори няколко яйца, те излюпват и започват активно да се размножават отново. Лошото, че честата пениса е основната причина за продължителната педикулоза.

Как да комбинираш въшки без миди

Можеш да излееш въшките без миди, но е много трудно и отнема още повече време, отколкото използването на специално оборудване.

За да направите това, трябва да завършите цялата подготвителна работа, както в случая с миди. И тогава, на една много тънка нишка, отделяйки ги един по един, за да вършите главата с ръцете си. Невъзможно е да се отстрани нишката от косата. Тя може да бъде простряна само през цялата дължина и отстранена от края. Затова, кажете ни каква дълга и трудна работа очаквате по този начин.

Как да се грее яйцата на въшките?

Можете да излеете яйцата само със специален гребен. Обикновените гребени и дори малките миди не попадат. В специално оборудване деничките са много добре засадени, докато гъвкавите са разделени. Когато се пени, ниц и въшки остават на повърхността на гребена. В обичайния мир, работната повърхност е много по-къса, деничките имат по-голямо разстояние и за да се изравни една качествена нишка, ще трябва да я срежете няколко пъти.Греблото за това не е подходящо изобщо.

Паразитите живеят с нас от векове и хората вече са се научили как да се бият с тях. За да избегнете разпространението на инфекция, е необходимо да информирате хората за ситуацията, с която комуникирате. И на първия знак, отидете в карантина, до пълното възстановяване.