Як боротися з клопами народними средтв

Грудень 2018

Відео: Просто не Знали, что делать с Клопами! Решили начать с Народных Средств… (Грудень 2018).

Anonim

За борба с дървеници, използвани точно маргаритка Вратигата

народни средства за дървеници не са панацея, но това може да ви помогне, за да допълва действията на прилаганите инсектициди и за предотвратяване появата на тези насекоми.

пелин и вратига за борба дървеници

Вратига

Използването на пелин и вратига като анти дървеници ефективно само с една малка група от насекоми и като превантивна мярка. Работата е там, че буболечките от вратига и пелин не убиват насекоми, но само ги плашат тяхната остра миризма.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Прясно трева поставени в местата на възможно проникване в помещението: в близост до отворите за врати и прозорци, както и цокли, в близост до вентилационни решетки. Танците и пелинът от дървеници се разлагат между основата на леглото и матрака.

Недостигът на народни методи е кратката продължителност на действието на тъпан и пелин. След няколко дни тревата ще изсъхне и ще престане да излъчва силни етерични масла.Освен това, прясно отрязаните растения не могат да се използват за борба с насекоми през цялата година.

Важно! В студения сезон, за превенция, можете да използвате отвара от сухи треви пелин или тъпан.

Оцет от дървеници

Таблетният оцет е достъпен, евтин и безопасен начин за предотвратяване и премахване на досадни бъгове. Точно като ароматни билки, оцетът не убива насекоми, а само ги плаши с миризмата си. Лечението се извършва на места, където могат да се появят насекоми или в области на инфекция. Смъртта на насекомите е възможна само при директен контакт с веществото, така че оцетът помага за отстраняването на кокили в началния стадий на възпроизводство с множество лечения.

Често унищожаването на дървеници от народни средства се извършва с помощта на средства, съдържащи няколко компонента, например оцет и отвара от пелин.

Керосин за борба с бъгове

Благодарение на миризмата керосинът води до бързо задушаване и отравяне не само на възрастни насекоми, но и на техните ларви.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Повече тук …

За унищожаването им е необходимо да се извърши обработката на местообитания. Трябва да се обърне внимание на прорезите и отворите, където насекомите могат да се скрият от вредните ефекти на лекарството.

Недостатъкът на този метод е токсичността и горимостта на керосина.

Важно! Керосинът може да се използва с други вещества. Например, древните ефективни средства за борба с тези вредители получени съгласно следната рецепта: 500 мл керосин, 400 г сапун и 100 г нафтален се смесват.Полученото решение обработва местата, където насекомите се натрупват.

Етеричните масла за борба с дървеници

Зареждане …

Устойчив специфичен аромат на етерични масла може да защити човек от дървеници ухапвания и намаляване на броя на насекоми в стаята. Карамфил, здравец, босилек, чаено дърво, евкалипт, розмарин - растението, от което най-подготвените етерични масла, които се използват ефективно от дървеници. Той е широко използван за борба с кръвта смучещи насекоми индийско масло margoza.

За да се справят с бъгове, използвайки етерични масла по няколко начина: чрез прилагане на продукта директно върху кожата, етерично масло спрей в стаята и с помощта на масло горелката. Такива методи ще облекчат скучните насекоми и ще предотвратят появата им.

Важно! Лавандулата, или по-скоро лавандуловото масло - е най-доброто средство за леглото, нощни шкафчета и които трябва да се пръскат на закрито.

горчица срещу дървеници

За да се справят с дървеници в апартамента е възможно и с помощта на суха горчица, миризмата, че насекомото не може да устои. Прахът може да се пръска върху дървената рамка на леглото, задната част на мебелите, по протежение на первазите. По време на борбата срещу дървеници, много хора се занимават с лепене на тапети. Сух горчица може да се добави към тапет лепило. Този метод помага да се предотврати появата на насекоми в апартамента.

пипер и терпентин за борба с насекоми

пипер е смола от иглолистни дървета и има остра миризма поради неговите страни летливи вещества, които се получават след обработка на терпентин. Острата иглолистна миризма отблъсква насекоми и токсични вещества ги унищожават.

Обработването на местата за разпространение на насекоми трябва да се извършва с разтвор на терпентин или терпентин с добавяне на други компоненти, като керосин, амоняк, катран или нафталин. При използване на такива разтвори е необходимо да се използват лични предпазни средства: гумени ръкавици, марля или респиратор.

След обработка на стаята с разтвор, съдържащ токсични вещества, трябва да напуснете апартамента за един ден и да повтаряте лечението след 5 дни. Тези народни средства за леговища не са популярни поради продължителната тежка миризма, която остава в стаята след прилагането.

билки срещу дървеници

за борба с насекомите използва пиретрум стайни

билки, които имат изразен вкус, може да бъде ефективен превантивна мярка и отстраняване на малко количество от кръвосмучещи насекоми.

  • Лайка съдържа отрова - пиретрин, който има смъртоносен ефект върху насекомите, но е абсолютно безвреден за хората. За унищожаване използвайте прясно цветя от лайка. Те са насипни в разхлабено състояние и разпръснати под матраци, калъфки за възглавници, плинтове и други места за укрепване на буболечки. Ефективно средство за защита се получава чрез добавяне на нафталин към лайка.
  • Чистотата е остра миризма, която отблъсква насекомите. За да се елиминират буболечките, се използва инфузия на трева, която в бъдеще трябва да бъде обработвана стая. Събирането на цландин за подготовката на подаръка е от май до юли при сухо време. За да подготвите продукта, ще ви трябва 1, 5 чаши нарязан флакон, 1/4 част от домакински или катран сапун и 10 литра вода.Тревата трябва да се сгъне в контейнер, напълнена с вода и да се влива в продължение на 2 седмици, след това да се отцеди, добави настърган сапун върху голям ренде и обработва апартамента или къщата.
  • Ledger принадлежи към отровни растения с подчертан вкус. За да окажат негативно въздействие върху техните насекоми, Ledum в хората нарича бъг. За да унищожите ектопаразитите, които се хранят с човешка кръв, използвайте листата на растението, събрани от август до октомври. В този момент повечето етерични масла са в тях. Ledum от бъгове може да се използва като прах, чиято валидност е 3 месеца. Можете също така да премахнете насекоми чрез фумигация, която се извършва чрез изгаряне на сухите настъргани листа на ledum в стаята.
  • Валериан не се използва като средство за унищожаване, а по-скоро като средство за привличане на грешки, благодарение на които насекомите изпълзят скривалищата си, и те могат лесно да ги унищожи физически. Използвайте тази билка е възможно само при отсъствие на домашни любимци.

Катран и икономически сапун в борбата с бъгове

Решения от доматен сапун или сапун - не по-малко популярни народни средства срещу дървеници. Специфичните миризми и антисептични свойства причиняват употребата на катран и доматен сапун като средство за елиминиране на бъгове в апартаментите. Сапунът се използва също и като добавки за приготвянето на различни смеси, които разрушават насекоми, сучещи кръвта. При наличие на дървеници в леглото се препоръчва да се измиват спалното бельо с катран или доматен сапун.

меден сулфат от дървеници

меден сулфат или меден сулфат е отровен за насекоми и гъбички, следователно, се използва в борбата срещу дървеници ефективно.Не е трудно да се премахнат насекомите с него, е необходимо да се разрежда наркотика във вода и поръсете местата на задръстване на бъгове в апартамента.

По време на ремонта витрило може да се добави към тапетното лепило като превантивен агент. По този начин не само няма да се позволи на домашни любимци да се заселят в стаята, но също така ще спаси развитието на вредни гъбички.

Амоняк и денатуриран алкохол за борба с бъгове

Метанолът, който е технически алкохол, се използва за унищожаване на бъбреците. За обработката на стаята се използва разтвор на денатуриран алкохол с добавяне на малко количество нафталин. След третирането помещението трябва да бъде вентилирано. Ако е необходимо, е възможна повторна обработка след 5 дни. След процедурата за отстраняване на насекоми в денатурирания апартамент няма следи от повърхността на мебелите.

Амонякът е каустик, който се използва за убиване на дървеници в помещенията. Миризмата на амоняк е неприятна за кръвоспиращи насекоми, така че след обработката на апартамента те могат да напуснат. Можете да поставите на недостъпни места чинии с амоняк.

Всички народни методи не гарантират 100% унищожаване на дървеници и най-вече служат за предотвратяване или временно изхвърляне на насекоми. Необходимо е допълнително третиране с химически инсектициди.