Як боротися з кліщами і пироплазмозом

Грудень 2018

Відео: Як боротися з кліщами (Грудень 2018).

Anonim

От тогава като човек опитомен първото животно, животът му се променя драматично. Това важи за много аспекти - от лов до ежедневие. Сега можем с гордост да наричаме нашия домашен любимец пълноправен член на семейството, затова се нуждае от старание. Един от най-важните проблеми на домашните любимци са кърлежите и пироплазмите. И ако човек, който се среща с кърлеж, не е опасен, то за някои домашни любимци това може да е фатално.

Опасност от кърлежи

Един от най-важните проблеми на лятото за всеки куче или котка собственик е кърлежи. Тези насекоми не са склонни на никого: подобен паразит може да се появи дори и на човешкото тяло, така че е важно да се знае как да се защити по-малките си братя от бича.

Едно от най-важните опасности са болестите, които акарите дават с тях.

Ето най-често срещаните:

  • бабезиоза;
  • Енцефалит;
  • Пироплазмоза.

Много заболявания, които носят паразити са смъртоносни, така че през лятото трябва да защитите Вашия домашен любимец от тази опасност - това може да помогне предотвратяване piroplazomy.

Симптомите на появата на кърлежи

Трябва да се отбележи, че някои от симптомите варира в различни животни, така че ние ще лечение на симптомите на примера на най-добрите приятели на човека - кучета.

Симптоми на кърлежи при кучета

  • Повишена температура. Тя може да достигне до 41 градуса. По правило, един ден след увеличението, той се стабилизира.
  • Появата на кръв в урината, хематурия.
  • Анемия, която причинява увеличаване на вътрешните органи.
  • Обща слабост.
  • Загубата на нервната система.

Ако вашето куче има описаните по-горе симптоми, това е предупредителен знак, че вашият домашен любимец е заболял с пироплазмоза. Спешно трябва да посетите лекар: например, ако живеете в град Москва, клиниката Санавет ще ви помогне. Има много добри специалисти, които ще помогнат на вашето животно да се възстанови от болестта. Тази московска клиника спечели сърцата на много кинолози и обучители.

Предотвратяване на ухапване от кърлежи

Дали вашето животно се чувства добре? Това е отлично и все пак е необходимо да се предотврати ухапването на опасни насекоми. В този случай домашният любимец е 100% защитен от такива неприятни ситуации.

Така че, как да защитите приятеля си от ухапване от кърлежи:

  • Използване на специални яки и препарати: спрейове и капки.
  • Осигуряване на безопасността на вашия сайт от паразити.

Изборът на метод за защита зависи от вашето животно: ако не се оставят границите на вашия двор, тогава трябва да използвате втория метод. И все пак, повечето домашни любимци посещават други места - първият начин ще ги задоволи. Една от най-популярните опции за защита са капките от кърлежи - има огромен асортимент от капки от добре познати производители.

Използване на препарати за предотвратяване на скоби

Най-важното нещо, което трябва да запомните, е количеството материя.Тя зависи от теглото на вашето животно. По правило капките се продават с пипети, а указанията показват колко лекарства са необходими за определено тегло.

Ако вашето куче или котка има тенденция към алергии, тогава преди обработката на косата трябва да се използват специални субстанции.

Все още има специални спрейове, които трябва да се справят с лапите на животното преди да отидат на полето или в гората. Те не са твърде евтини, но тогава ще бъдете уверени в безопасността на вашия домашен любимец.

Много лекарства не могат да се прилагат при малки кученца, тъй като такива вещества могат да навредят на все още слаб организъм. Повечето специалисти започват да третират малки домашни любимци с протективни лекарства на възраст от 7-8 седмици. Това са млади, незащитени хора, които са изложени на най-голям риск, така че трябва да се внимава да предпазите вашите кученца от кърлежи и опасни заболявания, които те носят.

Това са основните съвети, които трябва да се спазват, така че вашият домашен любимец да е здрав и щастлив. Ако слушате всички препоръки, няма да имате проблеми с паразитите и болестите. За съжаление, животните не могат да се грижат за себе си във всички ситуации, затова е необходимо да им помогнете - вашият приятел ще ви бъде благодарен и ще ви угоди за вас и вашето семейство за дълго време.