Як боротися з пацюками в машині (спреї від гризунів)?

Грудень 2018

Відео: як зловити щура або позбутися щурів. Как поймать крысу (Грудень 2018).

Anonim

Плъховете под капака на превозното средство не са рядкост Днес спрей гризач е един от най-популярните и ефективни средства за борба с плъхове. Гризачите често стават проблем за хората. Но най-вече те страдат от тези, които живеят в частни домове и поддържат тяхното отглеждане. Въпреки че дори жителите на големите градове могат да се сблъскат с такъв проблем като плъховете. Например, те често получават автомобилистите.

Плъховете под капака на превозното средство не са необичайни. Тук те се чувстват доста комфортно, но вредят много на колата. Затова задачата на собствениците на коли е не само да унищожават вредителите, но и да се опитат да предотвратят появата им в бъдеще.

Причини за гризачи в колата

Гризачите в колата могат да бъдат голяма изненада за шофьора. Възниква въпросът къде идват плъховете в колата. Но в действителност, в присъствието им в автомобила няма абсолютно нищо странно. Гризачите търсят топлина и яденето в колата е много обичайно. Ако няма нормална храна, плъховете не са против "яденето" и някакъв вид жица, което ще доведе до неизправност на автомобила. Ето защо, трябва да бъдете много внимателни и да действате правилно, когато първите признаци на гризачи в колата.

Има много начини да унищожите плъховете в автомобила. Един от най-удобните и ефективни е спрейът. Тя ви позволява да достигнете до труднодостъпни места и бързо да унищожите неканени гости. Освен това спреят има още едно важно предимство, което се отнася до защитата от гризачи в бъдеще. По-голямата част от този тип продукти създават специален филм върху обработените площи, който ще отблъсне вредителите.

Къде изпражнения са концентрирани най-вече, че е необходимо да проведе задълбочено лечение особено

Ако собственикът на колата ще получи спрей от плъховете, той ще бъде защитен от такива ситуации, в които гризачите могат да навредят на превозното средство. Особено подходящо ще бъде такава покупка през зимата, тъй като от студа най-често плъховете се крият в колата.

В допълнение към ниските температури, причината за появата на гризачи в колата може да бъде търсенето на храна. Ако собственикът на кола често оставя храна и трохи в колата, плъх в тази ситуация със сигурност ще го хареса.

Заслужава да се отбележи, че в рисковата група са абсолютно всички автомобили. Нито класа, нито годината на производство, нито цветната материя. Плъховете ще търсят най-благоприятните условия за живот, за да изберат много скъпа кола. Затова не оставяйте автомобила си дълго време на паркинга, в близост до кутии за боклук и мазета. От предишното си местообитание, гризачът лесно може да влезе в колата. Дори и тези автомобили, които се съхраняват в гараж, не са защитени, така че те също изискват периодично третиране със специален спрей.

Как да се справяме с гризачите в колата си (видео)

Как да видим опасността?

Водачът винаги трябва да знае как да изстрелва плъха от колата. В допълнение, колата може да има не само гризачи, но и насекоми, така че не забравяйте за необходимостта от общо почистване в кабината. Ако тези мерки не бяха достатъчни и плъховете все пак се появиха в колата, това може да се определи с някои характерни черти.

Първо, собственикът на колата периодично ще открива малки следи. Те могат да бъдат невидими в кабината, но под капака са много по-лесни за намиране. На прашната повърхност ще се забелязват много малки отпечатъци. Но за да видите най-много вредители, най-вероятно няма да работи. Ако плъх чува, че човек се приближава до колата, тя ще се скрие. Докато се отвори качулката, остават само следи.

Ако един шофьор забелязал неудобство, като гризачи в превозното средство, не забравяйте да се вземат всички необходими мерки и да се научите как да експулсира нарушители

в колата ще трябва да поддържате гризачи и признаци на живота си. Плъховете от плъхове могат да бъдат много. Където концентрациите са концентрирани най-много, е необходимо да се извърши особено внимателно лечение.

Повечето животни се крият в колата, тъй като се нуждаят от топлина. Ако не намерят храна в колата, те непременно ще го носят с тях от улицата. Следователно, след като отвори качулката, собственикът на автомобила може да забележи различни видове остатъци. Малки бита и парчета храна са силно доказателство, че колата е избрана от плъхове.

Ако гризачите осъзнаят, че колата е студена, те ще затоплят своя нов дом. Гнездото на плъховете ще включва различни парчета плат, пръчици и хартия.Те могат да бъдат разпръснати или събирани в сравнително подредена къща. Това явление най-често се наблюдава, ако не използвате превозното средство в продължение на няколко месеца.

Ако шофьорът забележи следите от присъствието на плъхове в колата, трябва да извършите задълбочена диагностика на автомобила. Възможно е да бъдат открити допълнителни признаци за наличието на вредители. Става въпрос за ухапвания и жици. Някои от тях могат да играят много важна роля и да повлияят на ефективността на автомобила.

Един от най-неприятните признаци за наличието на плъхове в колата е неприятна миризма. Това се случва в случай, че едно или повече лица останат под качулката по време на движението на колата: те нямат шанс да оцелеят. Стените на вредители след определен период ще започнат да предизвикват много неприятна миризма, която може да проникне в кабината по време на движението на колата.

При гризачи колата ще трябва да запази жизнените им функции и характеристики на

Ако един шофьор забелязал неудобство, като гризачи в автомобила, винаги трябва да се вземат всички необходими мерки, и да научат как да изгони нарушители. И това не е просто, че гризачите са неприятни, могат да направят пътя си до салона и да развалят колата, но те са в опасност. Острите зъби на плъховете могат лесно да снабдяват проводници и маркучи в превозното средство. Ако не ги забележите своевременно, това може да доведе до счупване и авария по пътя. Освен това, плъховете са носители на опасни заболявания, поради което е невъзможно да се свържат с тях и продукти от жизненоважната им дейност.

Методи гризач

Що се отнася до това как да се справят с гризачи в превозното средство, опитните автомобилистите, които преди това са изправени пред подобен проблем в колата, най-често се препоръчват използването на спрейове.Ако изберете правилния инструмент, можете не само да унищожите плъховете, но и да създадете бариера за появата им в бъдеще. Предимството на този продукт е неговата лекота на използване.

За да предпазите автомобила си от плъхове и други гризачи, е необходимо да разпръснете всички детайли под капака. В салона, спрейове не трябва да се използват, тъй като те имат много остра миризма. Това е този аромат, който е основният фактор, който отблъсква вредителите. Не всички спрейове могат незабавно да предотвратят появата на плъхове под капака. Обаче, всички те със сигурност ще спасят животните от желанието да гаснат жици и маркучи.

Що се отнася до това как да се справят с гризачи в превозното средство, опитните автомобилистите, които преди това са изправени пред подобен проблем в колата, най-често се препоръчват използването на спрейове

спрейове имат много предимства в сравнение с други средства, за да убиват и отблъскват плъхове. За разлика от таблети и гранули, които веднага летят из пространството и просто отпадат от под капака по време на шофиране на автомобил, ефективността на спрея няма да изчезне за дълго време. Следователно ликвидните средства могат да се считат за по-печеливши, тъй като те не трябва непрекъснато да се актуализират. Освен това таблетките и другите сухи вещества ще работят само ако животните ги изядат. Докато това се случи, плъховете ще посетят колата и ще построят къща под качулката.

Някои собственици на коли по стария начин използват капани. Такива мишки могат да бъдат поставени в кола, но най-важното е да не забравите за тях, за да не паднете сами в капана. Ако един гризач падне в капана, не бързайте да го махнете.От известно време той може да служи като отличен възпиращ ефект за други хора.

Само ултразвукови устройства могат да се съревновават с ефективността на спрейове. Те се появяват в продажба не много отдавна, но те вече са спечелили голяма популярност. Такива устройства са много удобни и лесни за използване. Ефективността на ултразвуковите вълни е на надморска височина. Единственият недостатък на такива устройства е тяхната цена, която ще бъде още един плюс в спрея на прасенцата.

Плъховете в колата (видео)

Най-популярните спрейове

Тези инструменти са сред най-търсените автомобилистите, а понякога и те стават собственици на складове и мазета, за да унищожи вредителя на нейна територия. Днес асортиментът от такива продукти е доста широк, но има и лидери, които са по-популярни от други.

Едно от най-популярните и ефективни лекарства от този тип е Marder Schulz Spray, произведено в Германия. Многобройни потребителски мнения показват, че след първото използване на спрея няма следи от плъхове. За да получите добър резултат, трябва да обработвате всички авточасти, направени от каучук и пластмаса. Течността е много силна и упорита миризма. В такава ситуация, гризачите не само не могат да живеят, но ще останат далеч от колата. За превантивни цели можете да повторите лечението на всеки две седмици.

Други опции се предлагат в специализирани магазини. Но почти всички от тях са равни по цена и ефективност

Друго ефективно средство от този тип е спрея Presto. Той има много силна миризма, за която е трудно да се отървем, което е допълнителен плюс.Течността е устойчива на алкали, соли и не се измива с вода. Струва си да се отбележи, че спреят Presto е неприятен само за животни. За хората това е напълно приемлив аромат. Ефективността на течността ще бъде висока, както по време на замръзване, така и при високи температури.

Други опции се предлагат в специализирани магазини. Но почти всички от тях са равни по цена и ефективност. Основното е да се спазват правилата за използване на защитно оборудване от гризачи и периодично да се предприемат превантивни мерки. Това ще бъде гаранция, че плъховете няма да навредят на колата.

Ако е възможно запази колата си в нормално място там, е необходимо периодично да се защитят струи машина или капаните

Превантивни мерки

С цел защита на вашия автомобил от вредители, е наложително да се спазват някои правила. На първо място това се отнася до санитарните норми. Салонът за автомобили трябва да бъде почистван своевременно и да не оставя храна в него, за да не привлича животни от улицата.

Не оставяйте железен кон близо до кутиите за боклук и мазетата. Шансовете, че плъховете ще се движат от сметището или склада, са много високи. Освен това, не можете да оставите колата дълго време в близост до зърнобазите.

Ако не можете да задържите колата си на нормално място, трябва периодично да предпазвате колата със спрейове или капани. Не забравяйте колко големи проблеми могат да възникнат от тези малки гризачи.