Як боротися з рудими тарганами в квартирі

Вересень 2018

Відео: Домашние средства от тараканов и муравьев - Все буде добре - Выпуск 78 - 13.11.2012 (Вересень 2018).

Anonim

Някой може да попита някой ще ви, които живеят в квартала с хлебарки кажа - забавно неприятно. Но често се отървавате от тях не е лесно, трябва да отделите много време и усилия. Ето защо въпросът за това как да получите семейството хлебарка, че толкова бързо се размножават от собствения си апартамент или у дома винаги е важно.

За да започнете да се справят с насекоми е необходимо веднага след откриването им, тъй като те се възпроизвеждат много бързо и скоро да се справят с вредители в дома става невъзможно. В такава ситуация ще е необходимо да се обадите на службата за борба с вредителите и за ден-два да помолите роднините да живеят.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В контрола на хлебарки, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Електромагнитна и ултразвукова технология със 100% ефективност за справяне с хлебарки, дървеници и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук ...

Червени хлебарки в апартамента, откъде е започнал?

Червените хлебарки често се наричат ​​Prusak. Те получиха името си според една от версиите, според която екземплярите се появиха от Прусия. Въпреки че германците все още вярват в разпространението на паразити от Русия, те се наричат ​​"Ръсейн". Но в действителност тези екземпляри започнаха пътуването си от страните от Централна Азия. В Европа те са в състояние да се утвърди и да се размножават бързо, само чрез уреждането в отопляеми жилища, апартаменти и други помещения, където е трудно да се справят с тях.

Една от причините за появата на червени хлебарки сред хората и проблемът с тяхното отнемане, както и на черни видове, е бързият и лесен достъп до разнообразие от храни с вода. В същото време те не пренебрегват хартията, лепилото за тапети.

Поради факта, че насекомите непрекъснато се разхождат от боклука до храната, те могат да причинят трансфер на много инфекции и опасни заболявания. Понякога дори хапят. И черупките им паднаха по време на зачервяването са в състояние на някои хора да доведе до развитието на алергии.

Как се размножават червените хлебарки?

Червените хлебарки се възпроизвеждат при бърза сексуална скорост. Лицата са разделени на мъжки и женски пол. Мъжете винаги са малко по-малки от женските, те могат да наблюдават развитите крила, понякога те могат да летят.

Яйцата, поставени от женската след оплождането, скоро се трансформират в ларва, която има няколко линии. Сред по-голямата част от червените и черни хлебарки, живеещи в апартамента, повечето от тях са представени от ларви на копитни животни.

Докато периодът на зрялост (около 30 седмици) продължава, едно насекомо дава живот най-малко сто кубчета. Способността да се размножава и расте само когато няма адекватно ниво на хранене и вода, това знание дава отлична възможност да се бори с тях.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В контрола на хлебарки, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Електромагнитна и ултразвукова технология със 100% ефективност за справяне с хлебарки, дървеници и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Повече тук ...

Например, без вода, хлебарките няма да умрат, но няма да се размножават.

Как мога да видя хлебарки от апартамента

За да се отървете от червени, черни хлебарки в дома, трябва да поемат по пътя на дълга и трудна борба. Това се обяснява с факта, че повечето инсектициди срещу тези паразити могат да дадат само временни резултати. Ето защо много хора незабавно прибягват до помощ за SES. Експертите гарантират дългосрочен и бърз ефект от свършената работа.

Но във всеки случай, преди да ви донесе насекомите, първата стъпка е да се установи източникът на тяхното влизане в жилището. Може би това място ще бъде тяхното гнездо, то е особено важно за него да изпълни първия удар.

Лекарството за хлебарки в апартамента

Сред общите инсектицидите, които могат да се използват за борба с паразити и сами по себе си, са различни малки като молив. Те имат паралитичен ефект върху вредните насекоми, но ако колония в дома си изведнъж, умножена с впечатляващи размери, по-добре е да се използва по-мощни средства.

За да се отървете от червени или черни хлебарки в апартамент в дома трябва да се използва такива лекарства:

• Chalk "Маша

• Рийд

• Глобално

• Raptor

• Fufanon

• Mikrofos.

• Dohloks

Как да се отървем от хлебарки в частна къща

Ако живеете в частен дом или на вилата, а след това се бори и привеждане на червени и черни хлебарки ще бъде много по-лесно, отколкото в един апартамент. Те няма да могат да мигрират от своите съседи и да продължи да се размножава, като се използват във вентилационните канали и шахти.

Борба неприятни индивиди м zhno използвайки горните гелове, аерозоли или пастелите.Също така си заслужава да опитате някои народни средства и методи.

народни средства за защита срещу хлебарки в къщата и в страната

Най-ефективните хора означава да се унищожи хлебарки:

борна киселина. Възможно е да се правят различни капани с добавка на прах към хранителни продукти (топки от тесто, жълтък, картофено пюре). При използването на този метод е много важно да се ограничи достъпа на насекоми до вода, тъй като действа като противоотрова.

Бура. Може да се използва и за приготвяне на отровни примамки. Вземете 200 г прах, добавете 60 г захар, 60 г нишесте, малко ванилия за вкус. Всичко това се разрежда с вода до състоянието на пастата.

Замразяване на помещенията. Вече при минус 8 ° C, ларвите и възрастните хора умират. Този метод е идеален за размножаване на насекоми през зимата.