Як вивести червоногруді мурашки древоточца

Січень 2019

Відео: Хижаки екзоти прісноводного світу Амазонки (Січень 2019).

Anonim

Krasnogruda мравка - гора насекоми, е един от най-нежелани гости вътре човешки жилища, които определено трябва да се отървете от. Това се обяснява с факта, че видът е в състояние да изпълнява някои опасни болести, инфекция,

 • коремен тиф,
 • чума
 • дизентерия,
 • полиомиелит,

и заразява къщи, апартаменти хелминти.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата срещу мравките нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии с 100% ефективност се справят с мравки, хлебарки, бъгове и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Повече тук …

Тези насекоми са изключително трудни за отстраняване. Те се отличават с висока надеждност, много бързо възпроизвеждане. Това допринася за тяхното всеяден, при избора на храна, те са непретенциозни, но все пак, се отдава предпочитание на храна, богата на въглехидрати, животински протеини. Поради малкия си размер, те могат да се убедят в най-отдалечените ъгли. Вътре, те са привлечени от топли, влажни места, например бани, бани, кухни. Освен това, тези същества са напълно освободени от храна и напитки за около пет дни.

Krasnogruda мравка прилича

мравка семейство е най-многобройни и интелектуално развити на фона на всички други насекоми.Червеният гръден конец (Camponotus herculeanus) се отличава със своя особено голям размер, един работник войник може да достигне 16-20 мм. На снимката можете да видите леко матов корем с червеникав оттенък, черна глава, червени крака и люспи.

Името придобива това име поради оборудването на гнездата си между дървените структури на жилището, където е трудно да се отървем от него. Ето защо червеногушата дърворезба може да се види под беседките, верандите, както и в цялата стая. При природни условия насекомите обитават тромави пънове и други стари дървета.

Какво се храни от червеногушата мравка?

За разлика от термитите и бръмбарите, дървесината не се счита за източник на хранене, той я използва изключително за изграждане на дома си. Така че, след известно време, неканените гости са в състояние да превърнат дори най-качествените трупи в една гнила гора. С всеки изминал ден колониите от рода Camponotus растат, те могат да достигнат до около 12 милиона души, които живеят до една година. Това предполага, че при първите признаци на откриване на жизненоважната активност на червената боздуганка, трябва да се предприемат спешни мерки за борба и се опитват да се отърват от него по всякакъв възможен начин. В противен случай, ако не отстранявате вредителите своевременно, рискувате да загубите дома си, тъй като структурните лъчи с припокриване могат да причинят непоправими щети.

Насекоми проникват в човешки къщи, за да намерят лесно и бързо хранене. В кухнята винаги има нещо за ядене. Трохите и другите остатъци от продукти, включително от кошчето, са основната им плячка.Те използват и други насекоми, които са по-слаби. Не пренебрегвайте труповете на мъртви братя, гъсеници, други хора. Предпочитайте сладкото разпределение на листни въшки, обитаващи градината, горските дървета.

Обикновените хора (храна) са, по правило, малки работници. Докато войниците са по-големи пазачи на входа на къщата.

Червеногуши мравки, как да се отървете?

За да се отървете от червените гръдни мравки, дървесните червеи ще помогнат както с химически препарати, така и с редица народни рецепти, които са били изпробвани от векове. Те включват следните методи:

 • Рецепта 1: Трябва да се смесват пудра захар и борна киселина в съотношение 1: 3: Получаване на състава се разширява в различни плитки контейнери в местата на най-голямата претоварването на вредители. Ефектът се постига благодарение на поглъщането на отровни храни в тялото. Също така, пълзящи в тази композиция, Мураш го носи на тялото си, лапите му в гнездото, като по този начин заразяват останалите членове на семейството.
 • Рецепта 2: Разтварят се 150 g сол (йодирана) в 1 литър вода. Това решение е ефективно пръскане на самата мравка къща. Използвайте 2 пъти на ден. Не се препоръчва умокрянето на петна, тъй като насекомите, които се отклоняват от пътя, ще търсят ново място за уреждане.

Естественият Repeller помага получаване на данни на лица са:

 • Деца Талк (прах)
 • черен и червен пипер,
 • куркума
 • етерични масла от лавандула,
 • вратига
 • Артемизия,
 • мента.

От тях се приготвят бульони, с които се обработват местата за натрупване на мравки или се поставят (например треви) в непосредствена близост до гнездата. Миризмата на растения и масла изплаши паразитите.Този метод обаче не може да се счита за абсолютно добър, тъй като плашилото е временна мярка, по-добре е да се отървете от паразити завинаги.

Средства за завладяване на мравките

Как да си направим червеникавоцветна мравка? Ако откриете гнезда на мравка и те са в зоната на достъп, препоръчително е да се извърши третиране с инсектицидни гелове или прахове. Така, първо, решавате проблема с кралицата и след това можете да се отървете от цялата колония. Сред модерните ефективни лекарства са следните:

 • Пиретрум (концентрат);
 • Изхвърляне (прах);
 • Инсектициден прах "Drione Pest";
 • делта прах;
 • Mrowkofon (гранули);
 • Кизелгур.

Когато използвате тези медикаменти, за да се отървете от червената гривна в апартамента, е важно да следвате инструкциите и препоръките за подготовка на къщата за примамка и последващо почистване на стаята.