Як знищити тарганів у квартирі назавжди

Лютого 2019

Відео: Як вивести тарганів раз і назавжди - поради біохіміка Гліба Репіча (Лютого 2019).

Anonim

Как да унищожим завинаги хлебарки в апартамент? Задачата да унищожим напълно хлебарките в собствения ни апартамент в момента се решава съвсем просто. Много по-трудно е да се запази получения резултат и да се предотврати нова инвазия на "досадни съседи".

В апартаментна къща винаги има заплаха от заразяване на апартамента с хлебарки. Инсектите перфектно се движат през вентилационните шахти и канализацията. С плосък си тяло, те умело проникне дори малки пукнатини в цокли, балконски врати, плаките се припокриват. Често те се промъкват в апартамента от входа. Хлебарките са вековете на еволюцията са развили способността да свикне с съоръженията за химическа обезпаразитяване и да не отговарят на действието на отровите, които са били използвани многократно.

По този начин, проблемът за унищожаване на хлебарки в апартамент всички трябва да бъдат разгледани в цялостен и включва:

 1. Хлебарките всички налични методи - физически, механични, химически.
 2. Насочване в апартамента на санитарен ред и стриктно спазване на чистотата.
 3. Взаимодействие със съседи и жилищна компания, която предоставя домашни услуги.

Всеки, който вярва, че такъв път е сложен и скъп, не е прав. Лайм хлебарки и защита на апартамента си от новите алергични атаки мустак е съвсем възможно означава достъпни на цена.

Унищожаване на хлебарки в апартамента

Как да унищожи хлебарките в апартамента?Искам още веднъж да подчертая, че ефектът ще бъде даден само от сложни методи на борба. Преди да се разработи стратегия за унищожаване на насекоми, посочете:

 • Степента на замърсяване на апартамента
 • Open проникване път на вашия апартамент
 • Наличието на труднодостъпни места, където хлебарки масово се размножават
 • Степента на опасност всяко лекарство за вашите деца или роднини, страдащи алергия

Ако хлебарките в апартамента много, яйцата си бяха обвързани с книги, за килими и в най-неочаквани места, не се колебайте да се обадите обеззаразяване на услуги. Използват средства за унищожаване на насекоми, много по-силни от предлаганите в магазините. Едно лечение ще бъде достатъчно, за да изгони напълно хлебарките.

Ако видите в кухнята или в банята няколко насекоми или възрастни се страхуват, че те влизат от съседи, а след това да доведе борбата сама. Как да унищожи хлебарки в къщата? Съвременният пазар предлага голям арсенал от различни средства за борба с хлебарки у дома.

пароструйки

За унищожаването на възрастните в дома, ефективното използване на етаж пароструйки с голям капацитет. Ръчните устройства не са подходящи за тази цел. Горещата пара прониква във всякакви слотове, удряйки насекоми. След обработката остава само да се измият труповете им в лъжичка и да се хвърлят в кошчето.

Замразяване

Ако централните тръбите и вода в дома е добре затворени, е възможно да се замрази хлебарки. За да направите това, е необходимо температурата извън прозореца да е по-ниска - 7 ° C. Хлебарките са много топлофилни насекоми и не могат да издържат на ефекта от замръзване. Струва си да се погрижите да нямат пътища за евакуация - затворете вентилационните канали и вратата в стаята сигурно.Процедурата на замразяване в дома може да се извърши с превантивна цел.

Лепило капани

Този метод е ефективен за използване, когато хлебарки се появяват само в апартамента. Малки картонени кутии, вътре в който подът е покрит с специално лепило композиции без изсушаване на въздуха, разложен на комуникация тръба, под мивката, заедно цокли, в уединени места, където насекоми искал да гнездят. В капаните производителите инсталират ароматни примамки, които привличат хлебарки. Освен това всичко е просто - те са механично вързани с лапи в лепило и умират от дехидратация. Продължителността на един механичен капан е до 2 седмици. Използваните къщи се изхвърлят и се сменят с нови.

Такъв капан може да бъде направен бързо от най-импровизираните средства у дома, затова трябва да купите лепило, което не изсъхва във въздуха. Също така, като капан, можете да използвате пластмасова бутилка, която разрязва фунията и я инсталира с дупка надолу. От вътрешната страна на стените на бутилката са покрити с растително масло. За стръв се изсипва малка бира на дъното. Хванати от насекоми остават запечатани с вряла вода и се измиват в канализацията.

Отровни капани

Капандурите съдържат отровни примамки, които съдържат контактни отрови. Инсето яде стръвта и задържа частици от отрова към краката и антените. Така той разпространява смъртта сред колонията на братята си. Един капан може ефективно бързо да унищожи хлебарки в апартамент на площ от 5 до 6 квадратни метра. Резултатът от лечението се постига на 10 - 14 ден.

Гелове и паста

Това са може би най-популярните и ефективни наркотици за самоконтрол на хлебарки у дома.Те включват контактни и контактно-чревни отрови. Някои производители практикуват моно-жълтъци, някои - комплекс от 2 или повече токсини, поради което колонията не развива устойчивост към техните ефекти.

Геловете са привлекателни за аромати на насекоми и мастни вещества, които предпазват гела от изсушаване във въздуха. Гелове и пасти действат бавно, хлебарки умират 10 до 14 дни след прилагането на лекарството на повърхността. Те обикновено се използват в къщата за 2 месеца, а след това стаята се измива и отново се прилага, ако е необходимо.

Боринова киселина

Има митове за изключителната сила на това лекарство. Той наистина действа ефективно, но при спазване на някои условия - насекомите не трябва да имат достъп до вода и други източници на храна. За да се засили действието на борна киселина може да се намесва с атрактивни вкусовите си примамки - варено яйце, картофено пюре, сметана на пшеница. За бързо унищожаване на насекомите прахът не е подходящ. Ефектът става забележим след 3 до 4 месеца след употреба.

Аерозоли

Текущи лекарства с спрей не са токсични за дихателната система, като старите съветски "дихлорвос" и "малатион". Те се произвеждат без миризма или с леки ароматни миризми. Силата на аерозолите в бързината на излагане на хлебарки. Те масово умират през първите 2 часа след лечението на стаята. Наркотиците са се доказали за обработка на труднодостъпни места - задните повърхности на мебелите, вътрешността на килимите, пукнатини.

Тъй като репеленти за хлебарки разтвори могат да се използват с амоняк, или с денатуриран алкохол концентрати лекарства да убие вредители градини.Оформянето на хлебарки може да бъде няколко цикъла, за да унищожите младите, които през това време имат време да се излюпят от яйцата.

Отърви се от хлебарки завинаги

Затова с помощта на различни видове наркотици успяхте да унищожите насекомите. Каква е следващата стъпка? Започваме да премахваме начините за възможно проникване в апартамента:

 1. Затваряме вентилационните канали със специални решетки с малки перфорации.
 2. Закриваме прорезите около тръбите, на балкона и входните врати, в первазите и плочите.
 3. Премахваме старите плочки и тапети, които се превръщат в убежище за насекоми.
 4. Премахване на всички течове от тръби, кранове и водопроводни инсталации.
 5. В случай на висока влажност в помещенията ние инсталираме принудителна вентилация.
 6. Скриваме книги и списания в шкафовете.

За да се гарантира, че вашият апартамент, не е като хлебарките, е необходимо да се спазват санитарно режим - време е да се направи кофата за боклук, за да се предотврати наличието на трохи на пода и на масите, да се крият храна в хладилника за една нощ или стегнат чеп им в пакети. Съвършената чистота е смърт за паразити.

Второто важно условие е да се лишат насекомите от възможни източници на вода. Една капка е достатъчна, за да спечелят жизненост за завладяването на нови пространства. През нощта се препоръчва да изсъхне миенето и мивката, както и кондензата от тръбите. Мократа почва в саксии със закрити растения за предпочитане затваря мулч и полива през деня.

Положението в MKD

Концепцията за "завинаги" в жилищна сграда е по-скоро произволна. Нашите къщи, особено старата фондация, са заразени с хлебарки. Дори и с перфектно изпълнение на всички условия, е възможно, че с 2 - 3 хлебарка влезе в апартамента си от къщата, особено ако съседите са в противоречие борба срещу досадни насекоми.Най-добрият начин е да се съгласите със съседите на сайта за съвместни усилия. Ако има много паразити, координирайте оттеглянето на бригадата за борба с вредителите. Унищожаването на насекоми с мащабна обработка на апартаменти ще ви спести дълго време от присъствието си, защото те ще оставят не само жилища, но и вход.

Във всеки вход има "нефункциониращи" апартаменти, които са гостоприемници на глухарските колонии. Струва си да се съчетаят усилията със съседите да се извърши унищожаването на насекоми навсякъде. Ако не можете да постигнете споразумение със собствениците, можете да се обърнете към управляващото дружество за помощ.

Хлебарите харесват да се заселят в мазето на жилищни сгради, където винаги е топло и влажно. Когато броят им се увеличава и липсва храна, насекомите започват да се разширяват във входа и апартаментите. Важно е да се поддържат избите чисти, да се предотвратят течове от тръбите и да се извършват превантивни дезинсекции. Това е работата на ZhEK и управляващите компании, за които трябва да се спазват съветите на една жилищна сграда. Необходимо е също внимателно да се следи за чистотата на камерите за събиране на отпадъците и контейнерите за събиране на боклука.

Така че, започвайки от собствения си апартамент и завършвайки с общи части, можете да победите сериозна атака, която са хлебарки. Завинаги зависи от вас.