Як знищити в квартирі харчову міль

Грудень 2018

Відео: Як позбутися молі (Грудень 2018).

Anonim

Този вредител може да направи много лоши неща с храната в кухнята. Тя се различава по това, че отстранява ларвите и от факта, че се размножава бързо. Паразитът може да унищожи ядки, хляб, сушени плодове, зърнени храни и брашно. Продуктите стават неизползваеми, където се засажда насекомото, така че ще трябва да се борите активно.

Как да се направи разграничение на храната от бенката на ръкавиците

Какво е храната мол в снимката? Ето един пример:

Има няколко вида пожари. Всички те са с малки размери. Неговите цветове, като правило, незабележими. Те изглеждат като облечена версия. Най-лесният начин да ги разграничава от мястото, където ще се срещне с нея - в дрехите, в кухнята на продуктите или на друго място в апартамента.

Храна ли пепел? За разлика от роклята, този вредител може да се установи и да се появи в гардероба не може. Ларвите им могат да се намерят в апартамента само там, където има храна. Така че веднага става ясно, че ще бъде необходимо да се борим с тях в кухнята.

Пелерина и молец за храна как да различаваме?

Опитвайки се да различим от роклята този вид може да бъде по размер. По правило дрехите са по-малки - до един сантиметър. Също така има възможност да ги различавате по цвят. Облеклото е по-светло. Въпреки това, те не си пречат взаимно - те могат да живеят в един апартамент заедно, така че ще трябва да убие всички насекоми.

Как да се справяме с молекулярна храна - от какво се страхува храносмилането?

Днес този паразит е засаден в храни, така че ще е необходимо да се борим с него и неговите ларви в кухнята. За да унищожите ларвите в апартамента, трябва да разгледате всички продукти, да ги подредите и да проверите състоянието. Смята се, че е най-добре да се борим по традиционния начин - механичен. Също така, те могат да бъдат унищожени в апартамент, използващ аерозоли - Антимол, Раптор, Армал.

Как да унищожите домашна храна

Например, можете да усетите мириса на насекоми с остри миризми у дома. Сред народните средства, които могат бързо да унищожат както облеклото, така и молекулата в апартамента, разпределят лавандула, пелин, тансе, розмарин и дори копър. Дори и за превенция, се препоръчва в кухнята да се издухват и да се закачат хербариите от билки, които се страхуват от насекоми.

Храна за молец на храните

Най-популярните капани, които могат да се използват у дома, са феромоните. Тези капани могат да бъдат разграничени чрез собствеността, която те са естествени. Те могат да се отличават и от факта, че в тези капани не можете да намерите отровни вещества или химикали. Например, помага да се бори в къщата срещу появата на тези пеперуди и техните ларви означава Aeroxon. В този лепкав капан няма миризма. Насекомите и ларвите могат да попаднат в капан и да останат там поради лепкава субстанция.

От хранителни молци Raptor

Възможно е да се отървете от продукта и от вредителите, като използвате аерозолни инсектициди. Един от тях е "Раптор". Много е важно аерозолът да позволява унищожаването на възрастни пеперуди от яйца и ларви. На практика е невъзможно да се разграничи ефекта от инсектицидите от капаните - всички опасни паразити, които причиняват вреда, са убити.Ще трябва само да намерите мъртвите насекоми и ларви, от които трябва да се отървете по този начин.

Как да прилагаме дихлорвос без мирис, когато се отървем от молци

Борбата в апартамент с пеперуди, живеещи в продукти, може да се разграничи от други методи. Все още не искате да разваляте храната. Така че, ако дихлорвосът може да се използва за мебели или в съблекалнята (пример - Hanging Butterfly), ако е вредителят живее в храна, по-добре е да се откаже от неговото прилагане. Според прегледите на тези места по-често се използват сухи лекарства или капани. С тези средства е възможно да се борим ефективно с този сорт, защото те унищожават всички хора и ларви в контакт с наркотиците. Но от Диклофос, макар и без мирис, е по-добре да откажеш в апартамент.

Хранителна молеца вреди на хората - какво е опасно?

Наличието на такъв тип насекоми в апартамент е вредно за човешкото здраве. Ларвите му могат да станат капан за тялото. Ако не забележите и не ги използвате в храната, това може да доведе до алергии, разстройство на храносмилателната система, проблеми с имунитета и дори интоксикация. В това сравнение облечената пеперуда е още по-малко опасна.