Як виявити підвальних бліх в квартирі і боротися з ними

Грудень 2018

Відео: Унікальна знахідка (Грудень 2018).

Anonim

Отърви се от сутерен бълхи под действието на силата на всички къщи - любимо място за паразити. Една от тях е мазето, което е родственик на паразити, живеещи на животни. Групи от бълхи могат да се появят във всеки дом, затова е важно да знаете как да се отървете от тях.

Характеристики

Мазе разкопки или бълхи предпочитат влажни и тъмни стаи, така къщи мазета, съдържащи се в неправомерно и често наводнени - идеалното място за тях.

Ние сме в тази статия е за размера на насекоми, 0, 5 mm, може да скочи до височина от 1 м. Те имат кафяв или черен цвят на хитин и практически невидими за невъоръжено око на пода.

Бълхи се хранят с кръвта на животни и хора. Тяхната възпроизводителност е достатъчно висока, затова при първите подозрения е необходимо незабавно да се дезинфекцират помещенията.

Бълхи се хранят с кръвта на животни и хора. Скоростта на възпроизвеждане сред тях е доста висок, така че, когато първите подозрения трябва да бъдат незабавно за дезинфекция на помещенията

Опасният паразити мазето

ухапвания от бълхи са болезнени. Но това не е единствената опасност, заплашвайки наематели на къщи, където се заселват паразитите. Бълхите са носители на опасни заболявания - учените са идентифицирали повече от 25 заболявания, причинителите на които се пренасят от тези паразити. Най-опасните от тях са хепатит С и В, туберкулоза, енцефалит, чума, тиф.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Къщите са любими места за паразити. Един от тях - в сутерена Бълхата, който е роднина на паразити, живеещи на животни

Way да влезе в апартамента

, за да бълхите дистрибуторът извършва животни - плъхове, котки, кучета. Но мазните бълхи могат да влязат в апартаменти не само с домашни любимци, на които им е разрешено да ходят на улицата. Има няколко начина на разпределение:

 • нарушители могат да бъдат приведени в къщата на ходила за обувки и гънките на дрехите - особен риск са тези, които са били в мазето на работата;
 • с домашни любимци;
 • чрез пукнатини в пода, подложки;
 • през вентилационните канали.

Можете да научите за методите за откриване и унищожаване на бълхите в апартаментите.

Бълхи са носители на опасни заболявания - учените са идентифицирали повече от 25 заболявания, патогени, които извършват тези паразити

Определени локализация

Къщата бълхи предпочитат да живеят в долния ешелон, на не повече от една година и половина метра от пода.

Те се крият зад первази, в пукнатини, под мебели и килими. Дългите килими са идеални за бълхи от мазето. В присъствието на ниско меки мебели могат да живеят в него.

Ако има животни у дома, бълхите също се установяват върху тях. В този случай, наличието на насекоми по-лесно да се съмнявате, в ранен стадий на инфекция у дома: ако на домашни любимци, започват да сърбят, а след това в къщата бяха бълхи.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Най-често бълхите първоначално отиват на първия етаж на къща от мазето. И след това се разпростря над процепите и отворите.

  Блъскащите ухапвания са болезнени. Но това не е единствената опасност, която застрашава жителите на къщи, където са се заселили паразитите.

  Тази статия ще говори за избор на метод за борба с бълхите в къщата.

  Инвазията на бълхи (видео)

  как да се установят

  Като правило, наличието на бълхи наематели ще знаят само след появата на характерните ухапвания.

  Отличителни белези на ухапване - силна болезненост, появата на червени отоци с доста голям размер.

  Блъскащите ухапвания са подобни на ухапвания от комари, но те са по-болезнени и продължават по-дълго. Ако даден ухапвания от комари равномерно разпределени по цялото тяло, бълхи, често са на краката си, тъй като паразитите не могат да скачат по-високо от 1 m. Препоръчваме да се запознаят с прекрасна подготовка "Tsifoks".

  За дистрибутори бълхи носят животни - плъхове, котки, кучета

  Как да се борим

  Атаката на бълхите трябва да се вземат по всички фронтове - само на цялостен подход ще помогне да се отървете от тях. На първо място, е необходимо да се информира управляващото дружество и да се обадят специални дезинфекционни услуги. В мазето трябва да се поставят в ред, причините за течове трябва да бъдат елиминирани, ако са влажни и санирани. По този начин се изключва вероятността за повторно установяване на жилища от джъмперите. Как да се справят с бълхи легло ще разкаже тези неща.

  За да се отървете от паразити в апартамент има набор от мерки:

  1. Необходимо е да се премахнат всички килими и да ги изпращате на химическо чистене. Може да се лекува с дихлорвос. Измийте подовете добре с вода и оцет.
  2. Всички пукнатини в плотовете трябва внимателно да бъдат запечатани, след като са третирани с инсектициди - Butoks 50 или Dichlophos.
  3. Извършване на лечение в дома репелент против насекоми на надморска височина от 1, 5-ти най-доброто средство за защита. - Всички известни дихлорвосът.
  4. Извършваме обработка на дихлорвос на мека мебел;
  5. Изплакнете всички спално бельо;
  6. Домашните любимци трябва да се третират с бълхи, да се къпят в шампоани против блясък и да ги обличат.

  Според изчисления за обработка на апартамент, площ от 45 квадратни метра. m, имате нужда от около 10 цилиндъра на Dichlophos. Ако се използва Butoks, това ще отнеме 30 ml от лекарството на 10 литра вода. Тази смес е обработена под, первази, стени. Работа за безопасност е необходима в гумени ръкавици и респиратор. Всички продукти трябва да бъдат премахнати.

  Трябва да се отбележи, че ако се използва Butox, разтворът трябва да бъде изложен на 3 дни. По това време къщата ще трябва да напусне. След лечение с Dichlorvos, оставете апартамента за 5-8 часа. След връщането почистете добре повърхността с чиста вода. Обработката ви позволява напълно да се отървете от насекоми.

  Въпреки това, за да не се появят отново от останалите яйца, е необходимо да се извършват повторни лечения на всеки 1-2 седмици за един месец.

  Препоръчваме ви да прочетете статията "Етерично масло за борба с насекоми от къщата".

  Като правило, наличието на бълхи наематели ще знаят само след появата на характерните ухапвания

  Ефективността на народни средства

  1. Е, установени в борбата срещу бълхи в мазета и билкови препарати.Тези паразити са чувствителни към миризмата на пелин, тънкият евкалипт. Достойнството на билковите лекарства е, че те са абсолютно безвредни за човешкото здраве и домашните любимци. За борба с бълхите, които живеят в мазето, можете да подготвите такъв инструмент: вземете 2 супени лъжици. л. пелин и 1 супена лъжица. л. танци и евкалиптовите листа. Изпийте чаша вряла вода и настоявайте 12 часа. Получена инфузия поръси местообитание на бълхи - цокъл, килими, стени.
  2. Смес от сода и сол също помага за разрушаването на бълхите. Той напълно дезинфекцира килимите с висока купчина. Тази смес трябва да бъде покрита с подово покритие за 12 часа. След това просто го вакуумирайте старателно. Всички бълхи ще умрат.
  3. Мъдреците на народа препоръчват подове и други повърхности да се измиват с разтвор на сол за маса, като 1 кг сол се подава в кофа с вода.
  4. Бълхите не обичат студа: понижаването на температурата до минус знаците води до тяхната смърт. Затова през зимата можете да извадите килими на улицата и да ги оставите в замръзване в продължение на няколко часа.
  5. Също така е фатално за яйца от бълхи ултравиолетови. Издухването на къщата и изваждането на килимните пътеки в ярък слънчев ден ще ви помогне да се отървете от насекомите много по-бързо.

  Отърви се от мазните бълхи под властта на всички. Това не означава непременно да доведе до санитарно-епидемиологични станции: има много прости, но ефективни инструменти, които са лесно да се купуват в магазина, както и начини за изпълнение на което всяко лице, без специална подготовка. Препоръчваме ви да научите как да използвате прах в борбата срещу паразитите.