Як виявити клопів - як дізнатися що в будинку є клопи

Жовтень 2018

Відео: Week 4 (Жовтень 2018).

Anonim

Насекомите се хранят изключително с човешка кръв в начина си на живот. Ето защо най-надеждният знак за тяхната наличност е появата на ухапвания. Ухапването изглежда като алергия. Наличието на паразити може да бъде обусловено от характерната миризма. Това се дължи на наличието на жлеза със специална тайна.

Как да разпознаем дървеници - знаците на дървеници в дома

НАШИТЕ ЧЕТЕЛИ ПРЕПОРЪЧВАТ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. По-подробно тук …

Грешки как да търсите и как да ги намерите? - въпрос, който тревожи много жители на стари апартаменти и къщи.

за откриване на паразити, е необходимо да се знае, външния им вид: удължена сегментирано тяло, остър връх на главата, липсата на модел по тялото и липсата на крила (интересното е, че крилата не са само тези видове, които живеят в леглото). Определете този подвид чрез плоско коремче, което е широко в страничния сегмент. С това, след ухапване, коремът се простира и става изпъкнал.

Как да открием бъгове в леглото и леглото?

Най-сигурният знак за откриването и разпознаването на паразитите е да се разпространи вечер бял лист на леглото.Струва си да изключите светлините и да чакате до два часа сутринта. Ако включите рязко светлината, ще можете да намерите паразити, ако те съществуват.

Вярно е, че много хора започват да подозират, че има леговища в леглото и леглото, след като са намерили странни петна сутрин - ухапвания.

Когато човек ухапе няколко капки кръв. И ако направим много насекоми в леглото след нощ, прекарана спи на леглото ще определят точно капки кръв, а тялото на червените точки и сърбеж.

Как да разберем дали има матраци в матрака?

Често тези вредители стават жители не от самия матрак, а от различните му пукнатини и пропуски в леглото. Намирането им в матрака е трудно, но ако матракът има лека сянка на леглото, задачата ще бъде опростена. Те живеят за сметка на хапки, и следователно, ако матракът е спално бельо, ще намерите кръвта (за съжаление я) с течение на времето, което ще бъде не само ви доказателствата, че спи в леглото,.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

За да се избегнат ухапвания и квартала с неприятни вредители, трябва да бъде текстът на тяхната идентификация периодично (превантивни мерки - също не допълнително процедура). Вземете бял лист на леглото през нощта и след известно време включете светлината. Ако са такива, те ще бъдат видими на бял фон с невъоръжено око.

Възможно ли е да откриваме буболечки през деня?

За да откриете бъгове в апартамента през деня, трябва да опитате усилено.Това е възможно само ако на лов се появи твърде гладно насекомо. Тогава можете да намерите главното гнездо на паразити. Можете да ги намерите в апартамент, като правило, на такива места: в леглото, на дивана, в матрак. За да определите наличността им, трябва внимателно да проучите дизайна на леглата и дивана. Най-често те се установяват и се скриват на части със слотове. За да намерите точно паразити, е по-добре да търсите с лупа.

Как да открием дървеници на ранен етап

Loading …

Невъзможно е да намерите вредители в първите етапи на апартамент с миризма - това се появява у дома, когато задръстванията станат много големи. С течение на времето те стават жители на почти всеки ъгъл. Но за да ги намерите незабавно в леглото, дивана, леглото, матрака и другите мебели, трябва да извършите повече от задълбочено проучване на шевовете, пукнатините, снопчетата и гънките (помощни лупата). Инсектът може да бъде намотан в мебели и в гнезда, така че не се изненадвайте, ако можете да ги намерите там.

Какво ще стане, ако намеря домашни легла вкъщи в леглото и на дивана?

След като успяхме да намерим паразити в леглото, най-добре е незабавно да поръчаме професионални дезинфекционни услуги за апартаменти от бъгове. Въпреки това, ако цената на услугите за дезинфекция на дървеници, не се вписват, можете да се опитате да се отървете от тях себе си със специални прахове и народни средства. Например, вакуумирайте леглото с прахосмукачка и твърда четка. Има специални спрейове, които се използват на всички места, където те могат да определят присъствието си - в пукнатините на дивана. За дрехи трябва да се използва парна обработка.

Методи за борба с бъгове в апартамента

След като успяхте да намерите вредителите в апартамента, струва си да започнете да ги унищожавате.Когато се обработвате самостоятелно, трябва да намерите цялото огнище у дома и да започнете да обработвате мястото, където той може да живее. Методите се различават основно в използваната среда. Керосин, татко, ниски температури, разтвор на оцетна киселина и пелин - всички тези инструменти са много ефективни.

Как да дезинфекцираме бутала в мебелите?

Дезинфекцията може да започне само след предварителна подготовка на стаята. Извършва се чрез пръскане върху повърхностите на апартамента. Съвременните средства нямат миризми и не оставят следи. Той се провежда на всички места в апартамента, но трябва да се обърне специално внимание на районите, където вече е възможно да се намерят. В апартамента, такива площи често са мебели и спално бельо.

Какво да направите, ако след мъртва дезинфекция не са намерени мъртви бъгове

Преди всичко, трябва да изчакате поне един ден. Може би техният брой беше незначителен. Ако през нощта се появиха първите следи от тяхното присъствие, тогава е необходимо отново да се извърши дезинфекция. Вероятно избраният метод не е бил ефективен. Инсектите трябва да изчезнат в първия ден след дезинфекцията.

Когато извършвате повторна обработка, използвайте друго средство за отстраняване на бъбреците по-ефективно или по-внимателно да боравите с местата в апартамента, където се намират. Мъртвите трупове трябва да се събират в торба и да се изхвърлят.