Як виявити тарганів на кухні і знищити їх

Січень 2019

Відео: Calling All Cars: Curiosity Killed a Cat / Death Is Box Office / Dr. Nitro (Січень 2019).

Anonim

Остатъци от храна в кухнята - основната причина за появата на хлебарки и тяхното възпроизвеждане Шушулките в кухнята могат да бъдат различни. Идентифицирайте сорта лесно на външен вид.

Видове

Red Хлебарките

Red бръмбар или хлебарка (Латинска Blattella германика.) - поглед от семейството на хлебарки Ectobiidae

Големи червени паразити са навсякъде, където има човек. Форма на тялото - удължена. Цвят - червен и кафяв. Често този вид се нарича "Prusaki".

Въздишка на Мадагаскар

Възрастните екземпляри от този вид хлебарка понякога достигат размера на малки мишки

Представеният вид е най-големият. По дължина, насекомото може да нарасне до 9 сантиметра. Този вид насекоми в домовете живеят като домашни любимци. Можете да разберете какви видове хлебарки се купуват най-добре за създаването на домашен терариум.

Американската хлебарка

хлебарка (Латинска Periplaneta Americana.) - синантропни Dictyoptera космополитна гледна точка на семейството Blattidae

Тя живее в вентилацията на кухнята. Цвят - кафяв, тяло - удължен. Основно се среща в САЩ, Европа. Може да седи в пукнатините на стените, вратите.

Бели хлебарки

Хлебарките светлина или почти бял цвят излезе от същите насекоми, които преди това са присъствали в апартамента

Това не е отделен вид, просто насекоми с необичаен цвят. Става въпрос за момичетата. Такива пилета са изхвърлени с хитинообразно покритие, новото все още не е оцветено. По време на заглушаване насекомите предпочитат да не се видят, но понякога това се случва.След 6 часа паразитът ще има традиционен цвят. Мултът за живота на едно насекомо се среща приблизително 9 пъти.

Няма албуски хлебарки. Бялото насекомо може да стане след обработка с реагенти, например хлор.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от хлебарки, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Черно хлебарки

Тялото на черна хлебарка, типичен представител на класа на насекоми, сегментирани, разделена на три части - глава, гръден кош и корема

тип представяне е широко разпространена в Африка, Азия и Европа. По дължина, възрастен може да достигне 50 милиметра. Паразитът яде почти всички продукти.

В черните хлебарки хитонът има метален блясък. При женските елитра е по-кратък, при мъжете - дълъг.

Хлебарки (видео)

Увреждане

Отърви се от тези съседи възможно най-скоро, тъй като те влизат в контакт с боклука, мръсотия, храна. В този случай, паразитите са носители на ужасно заболявания:

 • дизентерия
 • гастроентерит
 • холера

хитинови обвивки изпуснати хлебарки, може да предизвика алергични реакции.

хлебарка разваля хляб

Отърви се от хлебарки е важно, те могат да предизвикат следните симптоми: симптомите на астма, възпаление на кожата, сенна хрема. В Съединените щати 10 от 15 милиона души са алергични към паразити.

Борба с насекоми в къщата силно препоръчвана от лекарите. Те отбелязват този факт: поради появата на Прусаците в къщата, броят на децата, страдащи от астма, рязко се увеличава.При 37% от пациентите симптомите на алергия са тежки.

Методи за откриване

За да се борят ефективно с вредителите, трябва да ги намерите. Фактът, че насекомите се скитат в кухнята, е неприятно. В този случай паразитите развалят храната.

За хлебарки в кухнята се характеризира с бързо възпроизвеждане. Ако не ги спрете навреме, скоро стаята ще бъде пълна с насекоми.

Отърви се от натрапниците е трудно, защото те се промъкват през нощта. Насекомите могат да се скрият за дълго време.

Не оставяйте на масата или в мивката мръсни чинии или да направите време в кошчето

Ако чуете подозрителен схрусква в кухнята, може би това е паразити. Ако, включително и светлината, виждате разпръснати хлебарки, предприемайте действия!

За хлебарките в кухнята е характерно да оставят кафяви белези. Това е движение на червата. Те могат да се видят близо до мивката. Ако кухня малко вода, насекоми ще напуснат изпражнения до 2 мм. На местата за хранене паразитите оставят яйчни капсули.

в отдалечени места хлебарки може да бъде оставено нимфи. Техните възрастни индивиди са дъмпирани до 5 пъти за цял живот. Когато помещенията са пренаселени, мускулеста миризма може да се получи от вредители.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо се отървем от бълхи има само три жизнеспособни опции:

 • Повикване дезинфекция услуги (скъпи);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Условия за освобождение

  Унищожаване на хлебарки изисква обучение, защото дори и когато една хлебарка умира, неговите останки, съдържащи хинин, заедно с домашен прах може да предизвика тежки пристъпи на астма

  Да се ​​отървем от паразитите не е лесно. Дори да вземеш цялата храна и да си тръгнеш, насекомите няма да напуснат къщата ти. На първо място те търсят влага. След като яде отровата, паразитът няма да умре, ако водата се напие. Следователно, първото правило в тази битка е перфектната чистота в стаята.

  Важно! Кранове са важни за завъртане, повърхностите трябва да са сухи и чисти.

  Когато се справяте с тези неприятни насекоми, важно е да запомните: винаги се връщат в гнездото, така че чрез отравяне на един индивид можете да заразите цялата колония. Паразитите предпочитат приятните аромати, това също може да се играе. Представеното знание ще помогне за борбата с хлебарки с помощта на капани и инсектициди. Във всеки случай, да се отървете от насекоми ще бъде само няколко седмици.

  Популярни начини

  Борбата с хлебарки често се провежда по народни методи. Добър ефект се постигат от собствени капани.

  • Смесете боракс или борна киселина с храна. Брашно, отрова, яйце, смеси от захар, от които се правят топки. Те са разпръснати в местата на най-голямо натрупване на паразити.
  • Можете да се отървете от насекоми, поради факта, че миризмата на инсектицид е прекъсната от аромата на храната. Веднага след като хлебарът докосне топката, тя вече е заразена. След това се връща в гнездото, заразявайки останалите.
  • Ако не се отървете от паразитите по представения метод, това ще стане добра превенция.

  торта, изработена от яйчен жълтък и борна киселина - много ефективен срещу хлебарки

  Съществува метод - борна киселина и боракс може да се напръска върху кашони, сложи на масата, пода, в непосредствена близост до мивката. За хората начинът е най-безопасният. С течение на времето, насекомите се адаптират и се отърват от тях с помощта на боракс ще бъде трудно.

  Добър ефект се получава от пиретрумния прах. Всъщност това са цветя от лайка, които са били изсушени и раздробени. Отърви се от насекоми, използващи този инструмент, може да бъде както следва: прахът се напръсква в местата, където се наблюдават паразити. Може да се интересувате и от статията, която разказва как да се отървете от Prusak в апартамента.

  Важно! Добър ефект ще бъде само ако треската е свежа.

  Открийте къщи като насекоми като хлебарки, това е трудно. Ако имате достатъчно стръв и отрова, не можете да направите това. Един отровен хлебар може да унищожи колонията. Ако се страхувате от храна, не е необходимо да използвате инсектициди, можете да използвате народни средства. Добър ефект се получава от боракс, борна киселина, пиретрум. От покупката на средства можете да използвате аерозоли, гелове, пастели.

  Как да се отървете от хлебарки (видео)