Як виявити бліх у кішки

Грудень 2018

Відео: Как узнать, что кошка беременная. (Грудень 2018).

Anonim

Бълхите изглеждат като блестящо малко зърно на растенията Как изглеждат бълхите при котките, не всеки знае. Малко хора са наясно, че паразитът живее не само на котки, но и на плъхове, кучета, зайци. Инсето се храни и с човешка кръв.

Как изглежда котките паразити

Ако котката се поддава, най-вероятно причината за тази бълха. Те изглеждат като лъскави малки зърнени растения. Ако не се движат, мнозина не биха разбрали, че насекомите са пред тях. Лапите и главата са трудни за разглеждане дори при увеличение.

Дължината на тялото на паразита е 2-3 милиметра. Видовете се различават по броя на четините на краката, в структурата на главата. Помислете за подробната структура на бълхите може да бъде под микроскоп. Всяко насекомо има следните характеристики:

 • тялото е удължено, отстрани отстрани;
 • оцветяване - черно, тъмно кафяво;
 • няма крила, трудно е да се смаже паразита;
 • Задните крака са дълги, необходими за скачане.

Ако една котка е надраскан, това е най-вероятно причината за това бълха

Уверете се, че преди да бълхи ще има следните характеристики:

 • малкия размер;
 • добра мобилност;
 • тъмен цвят.

Как да открием бълхи на домашен любимец

Коя котка има бълхи може да бъде разпозната от знаците. Животното става неспокойно, постоянно сърбящо. Котката ухапва насекоми, облизва вълната. Котки бълхи стават видими, ако домашни любимци на животните срещу палтото.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Откъде идват ектопаразитите от

Откъде дойде котката от паразитите? Насекомите могат да останат без храна дълго време, но все още се нуждаят от тях. Ларвите и яйцата се развиват добре в околната среда. Паразитите могат да живеят без котка за дълго време. До известна степен те не се нуждаят от кръв.

Паразитните котки са взети от улицата

Котешките паразити са взети от улицата. Достатъчно е да започнете цикъл на инфекция. Инсектите се размножават активно. Яйцата падат върху мебели, килими, отпадъци. След като бълхите растат, те търсят котка. Човек може да стане паразитен превозвач. Котените често се заразяват от възрастни котки. Друг носител е гризачите.

Препоръчваме ви да научите за характеристиките на лечението на малки котенца от бълхи, като прочетете публикувана преди това статия на нашия уебсайт.

Размножаване на бълхи

Ако котката се сърди, е необходимо да се бори срещу паразити, но си струва да знаете, че бълхите се възпроизвеждат бързо. Те са насекоми с пълна трансформация. Така че ларвите и възрастните паразити практически нямат нищо общо. Ларвата се отличава с начин на живот, външен вид, начин на хранене.

Има още една функция. Представеният вид развитие има еволюционни предимства. Тъй като храненето на ларвите и възрастните варира, няма конкуренция за храна. Паразитите се размножават незабелязано за животните и хората.

Бълхите за котки стават забележими, ако ударят животно срещу вълна

Възпроизвеждането не се отнася за животни.Насекомите просто пият кръв и продължават да вършат рода в уединени места.

Колко бързо възниква възпроизвеждането

Бълхите от котки се размножават бързо. Цикълът на пълната трансформация е 10 дни. Пълна промяна на поколенията може да се извърши в период от около седмица, но тази ситуация е рядка. По-често цикълът продължава 3 седмици. Където и да е удобна температура, бълхите са почти винаги там.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Повече тук …

  Бяла котка под микроскоп (видео)

  Паразитите могат да бъдат във всяка част на апартамента, но по-често предпочитат места, където се чувстват напълно безопасни. Ларвите могат да бъдат намерени под мебели, зад первази, в шкафове, боклукчета, където има купчина мръсотия.

  Откъде идват паразити в частни домове? Те могат да се развиват на улицата, идват в помещенията да се хранят. При унищожаване трябва да се спазват правилата:

  • Обработвайте инсектициди от животни, килери, подове, килими.
  • Правете мокро почистване, за предпочитане всяка седмица.
  • След 2 седмици след първото примамване, повторете процедурата. Може би бълхите са изчезнали, но кучетата определено са оставени.

  Пълна промяна на поколенията може да се извърши в период от около седмица, но тази ситуация се забелязва рядко. По-често цикълът продължава 3 седмици

  Причини за сърбеж при отсъствие на бълхи

  Какво да направите, ако домашните любимци се сърбят, но няма паразити? По-добре е животните да бъдат доведени до ветеринаря. Някои заболявания дават подобни симптоми.

  Други паразити

  • Ixodes tick. Ако домашните любимци го сърбят, той има ixodid tick. Трудно е да се открие, докато не се напие. Често местоположение - брадичка, обратно.
  • Скърцащ сърбеж. Ако домашните любимци се притесняват за нещо, но няма бълхи, това е сърбеж. Той може да се намери под микроскоп. Паразитът е активен през нощта.
  • Ухапване на ухото. Откъде идва насекомото? Често животните му се изнасят от улиците. Когато акарият заразява акари, той разклаща главата си, изглажда ушите си. Предлагаме ви да разберете какво да направите, ако котката има кърлеж, след като прочетете съответната статия за нашия ресурс.
  • Ларвата на мухите. Ако има краста, но липсват бълхи, тя може да е ларва на мухите. Те не позволяват на животното да спи, предизвиква повишаване на температурата.

  Ако домашните любимци го сърбят, той има ixodid акари

  Болести

  Сърбежът може да предизвика заболяване.

  • Дерматомикоза. Представеното заболяване може да доведе до плешивост на котката.
  • Алергии в котка. То може да бъде причинено от недохранване, паразити или външни стимули.
  • Екзема. Причината за възникването е метаболитно разстройство.
  • Повишена секреция на жлезите. Загубата на коса в този случай е в областта на опашката.

  Как да се отървете от бълхи в котка (видео)

  Можете да разпознаете бълхите чрез отличителни черти. Те наподобяват фините гладки зърна на растенията, които се движат без прекъсване. Можете да откриете паразитите по поведението на домашния любимец. Повечето насекоми се вземат от улицата. Възпроизвеждането е бързо. Ако има сърбеж и отсъстват бълхи, това са други паразити или болести.