Як вивести вошей у домашніх умовах перекисом водню

Грудень 2018

Відео: В Одесі жінка спалила доньку, аби вивести воші (Грудень 2018).

Anonim

водороден пероксид е един от най-ефективните народни средства за борба с въшки и гниди пробити у дома. При възрастни индивиди и зрители агентът е в ущърб на директния контакт. Получавайки се на външната обвивка на насекомото, то се корозира. Нигетите са лесно отделени от косата, което ги прави по-лесни за изпичане с гребен.

Тъй като водородният пероксид е окислител, трябва да се внимава с него. Ако лечението е неправилно или прекомерно, окислителят може да причини изгаряния или алергии. Въпреки лекотата на лекарството, по-добре е да се използват съвременни инсектицидни лекарства или по-леки фолк методи за лечение на педикулоза.

Как да използваме водороден прекис от въшки?

Само 3% разтвор може да се намери в аптеката, но не се препоръчва да се използва в чиста форма за лечение на коса. Следователно, разтворът трябва да се разрежда с вода в съотношение 1: 1. След разреждане остава малък риск от неприятни последици, така че си струва да се тества за чувствителност към агент на лакътя или малка площ от кожата в близост до линията на косата. В случай на индивидуална непоносимост, лекарството не трябва да се използва.

При лечение въшки с водороден пероксид трябва да се забравя, че означава не само убива паразитите, но също така влияе неблагоприятно върху цялостното състояние на косата и скалпа.Ако удължите времето за експониране, можете да олекотите няколко тона на косата. Ето защо е необходимо стриктно да се придържаме към процедурата.

прекис въшки и гниди рецепта и начин на употреба

въшки Лечението с водороден пероксид в дома ви помага бързо да се отървете от паразити коса подлежат на прости правила при обработката

  • разрежда с вода, за да се приготвя разтвор;
  • разделете нишките;
  • лекувайте всяка нишка с разтвор, използващ гъба;
  • за по-добър резултат, покрийте главата си с пластмасова торба или кърпа.

За да може правилно подход процедурата е необходимо да се знае точно колко да държи на главата въшки водороден пероксид? За ефекта на агента е достатъчно да се поддържа върху главата за 7-9 минути. След това добре измийте косата под течаща вода с шампоан. След като косата е изсъхнала, трябва да започнете да пенирате мъртвите индивиди и техните ларви.

Лизин пероксид убива въшки?

Да се ​​отървем от въшки и гниди с този продукт у дома, дава добри резултати, независимо от неговата евтиност. Окислителят перфектно се справя с паразитите, дължащи се на корозивния ефект на външната им обвивка. При поглъщане в насекоми всички органи са повредени. Следователно, дори и въшките да останат след оформянето, те вече не могат да живеят и възпроизвеждат нормално. Nits са по-малко податливи на окислителя поради защитната обвивка. Въпреки това лепилото, което прилепва нишката към косата, бързо се разрушава. По този начин е възможно да се премахнат насекомите дори когато косата е силно замърсена.

Сокът от оцет и червена боровинка има подобен ефект, който унищожава хитиновото покритие на насекомото с киселина.Същото действие има боя за коса, съдържаща водороден пероксид в състава му. В допълнение към окислителя, боята съдържа и много други химикали, които убиват въшките по време на експозицията. Ето защо, жените, които редовно боядисват косата, е по-лесно да се отървете от космените паразити.

Лечение на въшките с водороден прекис по време на бременност

При бременност лечението на педикулоза с това лекарство не се препоръчва, за да се избегнат неблагоприятните ефекти върху развитието на плода. Въпреки че много бременни все още използват бои за коса, базирани на пероксид, което решава два проблема наведнъж: той преобразува външния вид и елиминира нежеланите насекоми.

През този период е по-добре да се използват по-малко агресивни средства за борба с космените паразити. Той може да бъде както съвременни препарати за инсектициди, така и народни методи, които имат лек ефект. Например сокът от червени боровинки е отличен, който също корозира външния слой на насекомото и не причинява вреда на майката и плода.

Може да се използва водороден пероксид от въшки при дете?

За да управлявате въшките и ушите при децата у дома, не е необходимо да се прибягвате до крайни мерки и да използвате агресивни средства. За лечението на деца е по-добре да изберете лекарство с лек ефект, който няма да навреди на тялото на детето.

Използването на оксиданти за лечение на педикулоза при деца е забранено, тъй като кожата им е много нежна и веднага реагира на техните ефекти.

Водороден пероксид от въшки и нишки - рецензии

Въпреки че окислителят ефективно убива паразити, много потребители не препоръчват използването му, особено за хора с висока чувствителност.След процедурата много хора имат изгаряния зад ушите си и в задната част на главата. В допълнение, косата става суха и без естествен блясък. Ако времето на излагане на лекарството е леко увеличено, нишките започват да се обезцветяват. Ето защо, да се отнемат въшките и ницките по-добре с по-нежни методи без неприятни последици.