Як домогтися того, щоб ваших курей блохи не кусали

Грудень 2018

Відео: Brian McGinty Karatbars Gold New Introduction Brian McGinty Brian McGinty (Грудень 2018).

Anonim

Пиле бълхи практически не оставяйте пиле бълхи птици тяло, за разлика от техните роднини, паразитни върху животни, на практика остави тялото на птицата, като скочи от това е много рядко. В същото време, борбата с тях е много важна за поддържането на броя на птиците в кокошката къща.

На пръв поглед пилешката бълха е неразличима от бълхите на бозайниците. Телата им също имат три чифта крака, с предните бълхите запазени пера при ухапване през кожата или когато смила храната в средната двойка крака те се движат по инфлуенцата по тялото, както и с помощта на една трета, най-дългата двойка крака излизам с птица или падат върху него. Но когато се гледа под микроскоп и в сравнение с обичайната бълхите са следните разлики:

 • голям орган удължава във височина, което го прави още по-сплескана странично;
 • наличието на добре развити антени;
 • наличието на добре развити очи.

На пръв поглед, пиле бълха неразличими от бълхи бозайници

опасният бълхи пиле

Ако околната среда е благоприятна за бълха на живот кокошка (средна температура над 15 ° С при висока влажност на въздуха), женската бълха определя ежедневно до десетки яйца и за това е необходимо да яде пилешка кръв дневно. Пилешки бълхи обикновено се натрупват в откритите части на кожата на пилетата: около очите, на гребена.

При силно заразено с бълхи около окото на пилетата формира цяло пръстен нападения кафяв, състоящ се от пиле остана бълхи. Bite кожата им на устата птичи, бълхи да хапе инжектира слюнка ферментирал, има аналгетични свойства, а също така може да блокира кръвосъсирването.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

При ухапване от облекчаване на болката ефект се осъществява, след ухапването започва да сърбят. Това постоянно дразни птицата, водейки до нервни гребени на кожата и издърпвайки перата. Силно заразени с бълхи, пилетата страдат от анемия. Понякога това води до увеличена нужда на птицата за храна, която се проявява в интензивното консумиране на храна. Това се дължи само на повишената загуба на кръв и желанието на птицата просто да оцелее.

Ако не третирате пилета от бълхи, тогава постоянната загуба на кръв може да доведе до прекратяване на храненето и умирането от изтощение. Ето защо, лечението на пилетата от бълхи трябва да бъде незабавно веднага след откриването им.

Ако не се направи лечение на пилета от бълхи, кърлежи, постоянна загуба на кръв може да доведе до прекратяване на властта и загубата на това птица от изтощение

Как е лечението на пилета с бълхи

отличен начин за борба с пилешки бълхи са отпаднали от "Барове" или "Дана ". Без да причиняват никакви отрицателни последици за пилетата, те убиват всички бълхи за кратко време. Основното в прилагането на капки - те не трябва да влязат в хранителния път на пилето.

За да направите това, просто пуснете една капка на птица в мястото, с което тя не може да получи законопроект. В противен случай птицата може да умре. Можете да прочетете повече за характеристиките и особеностите на прилагането на "Леопард", прочетете съответния член на нашия сайт.

Активната съставка в тези капчици са синтетични инсектициди - пиретроиди. Механизмът на техния ефект върху бълхи чрез блокиране метаболитни реакции в телата им. В същото време, или блокират нервните импулси и насекомото умира веднага или метаболизъм спира на клетъчно ниво, което също води до смъртта на бълхите.

е много опасно да бълхи, пиретроиди в същото време тя е безопасна за пилета, разбира се, ако те не slizhut или да ги остъргват с химикалки по време на обработката. За да избегнете това, прегръдка на птиците и nakapyvayut падне върху главата му, леко триене на кожата с ръка в ръкавица. Пиретроид проникват през кожата в кръвния поток, неговото разпространение ток по цялото тяло и чрез пера мастните жлези получава върху кожата, което води до смъртта на бълхите.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  По време на лечението пилетата от бълхи от инсектициди, съдържащи пиретроиди не трябва да яде яйца храна

  Необходимо е да се вземат под внимание следния факт. Въпреки че пиретроиди и не причиняват пряка вреда на птиците, но те се натрупват в кокоши яйца. Поради това, в периода на лечение на пилета с бълхи от инсектициди, съдържащи пиретроиди не трябва да яде яйца за храна.Отнема известно време да изчакате, докато тялото на птиците бъде изтощено от външен химически агент.

  Лечение на големи животни

  За контрол на бълхите в голяма кокошка с десетки или стотици пилета са използвани такива лекарства:

  • "бутокси" съдържащ инсектицида "Делтаметрин". Това е много ефективно лекарство, което ви позволява да третирате пилетата дори и със сериозно увреждане на птиците. Основното му предимство е лесното приготвяне на разтвора в значителни обеми. В този случай съдържанието на 1-ml ампула Botoks се разтваря в 4 литра вода. Нанесете разтвора на инсектицида върху оперението на кокошките с помощта на специални пръскачки.
  • Делмеметриновият прах е прахообразен препарат, напръскан в пилета. При използването му е важно също така да не попадне в дихателните пътища нито на пилета, нито на хора.

  За контрола на бълхи в голяма кокошка с десетки или стотици пилета се използват специални препарати

  народни средства за борба с бълхи пиле

  Понякога борбата срещу бълхи се провежда с помощта на сяра разпръснати в малки количества около курника. Но сярата е отровна субстанция. Ето защо е по-добре да го изоставим.

  Отлични бали пепел. Пилетата доброволно се къпят в тях, като се отърват от бълхите. При тежки лезии обаче такива бани няма да помогнат.

  В миналото пилетата бяха третирани с прах. Този метод трябва да се третира толкова внимателно, колкото и при обработката със сяра.

  Помощ за отстраняване на бълхите от пилешки кош и метли от пелин и тъпан, окачени около кокошката.

  Може да се интересувате и от статия, която описва методите за отстраняване на зайци от бълхи.

  Отлично изходни бълхи пепел баня

  Както можете да видите, съвременните средства за контрол на бълхи в кокошарника осигуряват бърз и ефективен унищожение.Разбира се, когато ги използвате, трябва да се следват мерки за безопасност, които са добре познати и тествани с многогодишен опит. Народните средства за борба с бълхите могат да бъдат препоръчани само като превантивни мерки.

  Болести на пилета (видео)