Як знайти і знищити бліх в дивані

Січень 2019

Відео: Блохи у кота. Профилактика внешних паразитов (Січень 2019).

Anonim

Паренето на пара от бълхите Остава червени петна по тялото, причинявайки голям дискомфорт. Паразитите могат да живеят на дивана, възпроизвеждат се с ужасяваща скорост. За да вземете само една бълха, превозвачът може да бъде не само домашен любимец. Достатъчно е да ходите веднъж в район, заразен с насекоми, и ще станете майстор на паразитите.

Как да открием

Лъвските бълхи често се установяват на дивана. Откриването на яйцата е лесно - те се виждат с невъоръжено око. Ако диванът е покрит с бели листове, наличието на паразити няма да бъде трудно. А4 листа бял цвят може да помогне. Поставете няколко листа на дивана. След 15 минути можете да проверите дали има черни точки. Ако леко преместите листовете, те трябва да изчезнат. Така определете наличието на бълхи. Тя може да бъде легло бъгове. Затова ви съветваме да прочетете статия за това как да разберете за наличието на дървеници на кушетката и как те трябва да бъдат унищожени.

Проверка на леглото за бълхи изпражнения, да бъдат особено внимателни към сайта под матрака

Като правило, насекомите стават в по-дълбоките слоеве на мебелите. През нощта можете да усетите присъствието им на всяка част от тялото. Сутринта можете да видите зачервяване под формата на раздразнение, в средата на ухапването се образува черна точка.Има усещане за парене. Бълхите ухапвания често се намират във верига.

Закупени и народни начини за унищожаване

Закупени средства

Можете да изтеглите бълхите. В този случай, не само канапето се обработва, но всички части на стаята са на 1, 5 метра от пода.

Всеки аерозолен почистващ препарат срещу насекоми е подходящ. Спазват се стените и дървените части на дивана. Процедурата трябва да се повтори след известно време. Също така, поръсете продукта на подложката на вратата и обработете външната страна на самата врата.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Лечение на бълхи от бълхи

Най-добрата възможност е да се обадите на специална услуга. Времето на майсторите в апартамента е само един час. Ако се обработва с "Chlorpyrimarcom" , в апартамента остава неприятна миризма. Прилагането на "Biorin", "Effective Ultra" и "Extermin F" не създава миризма. На повърхността на дивана няма петна.

Ако се справяте сами с дивана, можете да използвате:

 • "Борба";
 • Дихлорвос;
 • "Reid";
 • Carbophos;
 • Раптор.

Важно! Преди да започнете работа, преместете обитателите в друга стая. Действайте стриктно съобразно инструкциите.

Този инструмент има незабавен ефект и е в състояние да почисти стаята, а не само за бълхи, но и хлебарки, дървеници и паяци

Тъй като повечето от бълхите идват от мазето, да се обърне внимание не само мебели, но също и на пода.Подходящ прах като прах . Просто следвайте всички цокли в апартамента и излезте. Е, ако стените на болтовете се завинтват с винтове. Те могат да бъдат отвинтвани и покрити с прах. Извадете праха с прахосмукачка .

Добра помощ "Neostomazan" . Един милилитър от лекарството се разрежда в 3 литра вода. След това разтворът се поставя в пистолет. Поръсете не само дивана, но и пукнатини, первази и килими. Агентът се суши много бързо. След това диванът трябва да бъде вакуумиран. Можете да купите Neostomazan в аптеката. Продадени в спринцовки.

Не забравяйте да третирате дрехите. Нанесете подготовката "DETA" на маншетите, чорапите и глезените . Това ще ви позволи да избегнете ухапвания.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  микрокапсули

  Прах протрит съцветие медицинска лайка има силно токсичен ефект върху насекоми

  , за да помогне на специален агент микрокапсулирани в къщи, за да донесе паразити. В този случай увреждането на здравето на хората е минимално. Капсулите нямат остра миризма, следи от дивана в този случай не остават. Периодът на действие е дълъг. Освен това многократно насекомите няма да се появят. В микрокапсули има отрова. Той не влияе върху външната среда. Действието е само при пряк контакт на паразита с агента. Обвивката на капсулата се счупва и отровата влиза в тялото на паразитите, унищожавайки ги.

  Народни средства за защита

  Преди да използвате народните средства, диванът трябва да се почиства с прахосмукачка.Тогава по време на тревата. Най-ефективните растения, които помагат за отстраняването на бълхите, са:

  • танцуващи;
  • евкалипт;
  • Пелин.

  От пелин и tansy подгответе отвари. След това се напръскват по стените. Сухите клонки просто се поставят под дивана. Възможно е да се разградят клони от пелин директно на дивана и да не ги докосвате за няколко дни.

  Пелинът е много ефективно фолио за бълхи

  Eucalyptus аромата се смесва с амоняк. След това, съставът се добавя към водата, с която се измиват подовете.

  Не се препоръчва използването на керосин и терпентин поради остър мирис. Но ако няма друга опция, използвайте лекарството по следния начин:

  • Изсипете терпентина в басейн с гореща вода.
  • Използвайте четка за обработка на дивана.
  • Повторете процедурата всеки ден, докато бълхите изчезнат напълно.

  От древните народни методи заслужава да се отбележи, че анасонът, роса, е събран от Иван Купала, издънка . Можете да излеете тютюн на мебелите. Ако живеете в селска къща, диванът трябва да бъде изваден под горещото слънце. Предварително се препоръчва да се лекува с шампоан от педикулоза. Можете леко да пръскате мебели с разтвор, използващ цитрусово масло . Бълхите не обичат миризмата си. Най-добрият вариант, ако е оранжев. Можете също да научите как да се отървете от бълхи в апартамента с помощта на етерични масла.

  народни средства за бълхи (видео)

  Влияние на температурата

  Ларвата на жилищни бълхи не могат да понасят студа

  е , за да извършват преследването на бълхи с температура . За да направите това, на дивана или стойте на студено, или изгорени с вряла вода. В последния случай мебелите ще трябва да бъдат изсушени.

  Когато сте извън дома, температурата трябва да е ниска .Паразитите не го толерират.

  1. Оставете отворените прозорци.
  2. Купете електронен термостат, който намалява или намалява отоплението в къщата, когато не сте там.

  саботира мащаб

  Хапе апартамент бълхи

  Показване на паразита е достатъчно трудно, защото след хранене кръвта на човека, те се крият в гънките на мебели. Насекомите се характеризират с бързо разпространение.

  Цялата колония от паразити може да се появи само от една жена. Един месец по-късно диванът може да бъде изхвърлен, без него нищо не може да бъде направено.

  Практически съвети

  За да се отървете от бълхи, първото нещо, което трябва да се отстрани и се вари всички бельо

  1. Преди лечение диван го измийте с вода. Изчакайте да е суха, вакуумно и желязо.
  2. Ако имате аквариум, разкачете въздушния всмукване, когато пръскате аерозоли. Изпълнявайте земноводни и влечуги от стаята. Топлокръвните домашни любимци няма да страдат от свършената работа.
  3. По време на третирането, извадете и покрийте продуктите с полиетиленово фолио.
  4. След приключване на лечението трябва да измиете съдовете, да проветрете стаята, да избършете мебелите. По-добре е да не докосвате подовете, докато не изминат няколко дни. Перфораторите, стените и таваните не трябва да се мият толкова дълго, колкото е възможно.
  5. Дезинфекцията трябва да се извършва в целия апартамент. Важно е да се намери източникът на появата на паразити.
  6. Спалното бельо се измива с помощта на сапун.
  7. Заразеният диван е по-добре да се изхвърли, ако има такава възможност.
  8. Не забравяйте да се обадите на Санитарно-епидемиологичната служба за обработката на мазето.
  9. Чехли, бельо и меки играчки се простират в гореща вода.
  10. След обработката на къщата, покрийте дивана с одеало, така че паразитите да не проникват вътре.

  Можете да използвате закупени и народни средства за борба с паразитите.Необходимо е да действате бързо, тъй като насекомите се размножават бързо. Важно е да се справя не само с дивана, но и с цялата стая и мазето, в противен случай няма да има ефект от работата.

  Как да се отървем от бълхи в апартамент (видео)