Як вивести мурах з квартири народними засобами

Грудень 2018

Відео: Як боротися з мурахами в домі (Грудень 2018).

Anonim

Наличието на насекоми в дома дава много неприятности. Ако в апартамента се намират мравки, трябва незабавно да се предприемат активни действия, докато насекомите запълнят цялата стая. За унищожаването на малки вредители са разработени много ефективни методи. В този случай не е необходимо да се използват химикали, закупени в магазина. Има ефективни и ефективни методи за борба с домашните мравки.

ефективността на методите на работа с домакински мравки

Трябва да се отбележи, че унищожават насекомите е доста трудно в апартамента. Понякога отнема много време и усилия. Затова не се занимавайте с нито един метод. Препоръчва се да изпробвате няколко инструмента, докато се появи желаният резултат. Печат мравките в апартамента може да използвате следните инструменти:

Избор на читателите ни! В борбата срещу мравките нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии с 100% ефективност се справят с мравки, хлебарки, бъгове и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

  • страшни миризми;
  • хранителни капани;
  • температурни разлики.

Домашните мравки не могат да устоят на миризмата на слънчогледово олио.Ако обработвате маслените места, където се наблюдават мравки, можете да се отървете трайно от външния им вид. Недостатъкът на приложението е, че той оставя следи на тапета, разваля нещата и е трудно да се премахне.

Освен това насекомото отблъсква миризмата на чесън, магданоз и лимон. Лимоновите филийки или скилидки чесън могат да бъдат разградени в шкаф, където се съхраняват зърнените храни. По този начин можете да защитите запасите от атаки на насекоми.

Хранителните капани помагат да се изчисти апартамент от мравки. За да привлечете насекоми в предварително приготвен капан, е по-добре да използвате захар или мед, разтворени във вода, тъй като мравките обичат сладките храни. На мъртвите пътеки можете да подредите пластмасови чаши със сладка вода. Привлечени от сладък аромат, те ще се удавят във водата.

Прясна мая е добра за отстраняване на мравки. Малка мая трябва да се разреди с вода и захар. Вземете вискозна паста, която може да размаже петна в апартамента, където най-често се появяват малки вредители. Привлечени от аромата на сладка мая, мравките се удавят в вискозна паста.

Борбата с насекомите може да бъде много ефективна, ако използвате температурните условия на местообитанието. През зимата, при температура -20 градуса, можете да отворите всички прозорци и врати и да оставите стаята за половин час. Насекомите се страхуват много от студа и най-вероятно напускат самата стая. Можете също да излеете гнездо от насекоми със стръмна вряла вода.

Как да се помогне за борба с насекоми сода и сапун

Почистване на апартамент от малки вредители ще помогне на обикновения сапун. Известно е, че сапунът съдържа вещества, които унищожават восъчния слой върху бронята на насекомите, което води до дехидратация и най-бързата смърт на насекомото.Дихателните сапуни могат да бъдат разпръснати на места, където са групирани мравките. В допълнение, за да се отървете от насекоми, сапунено решение за поръсване на гнездото им.

Не по-малко ефективен помага да се приготвят домашни мравки сода за хляб. За приготвянето на летален състав за насекоми е необходимо да се смесват еднакви количества сода за хляб и захар на прах. Привлечени от сладкия аромат, мравките няма да се откажат от лечението, подготвено за тях. Сокът за печене реагира с киселина, която се съдържа в големи количества в тялото на мравка. След няколко часа насекомото умира.

Фактът! Работно мравки в ранг не трябва да ядат храната, която откриете сами по себе си - те трябва първо да донесе храна до гнездото, където се разпределя между всички.

Националните методи за борба с градинските мравки

Мравките обичат да се заселват в градински къщи и директно върху парцела. Насекомите могат да повредят културните растения в градината, така че те трябва да бъдат оттеглени своевременно. Народните методи за борба с тези насекоми се прилагат успешно, като се използват следните средства:

  • вода с керосин;
  • просо;
  • борна киселина;
  • стръмна вряла вода.

Керосинът, разреден с вода, е отличен за унищожаване на акули в парцела и в къщата. Необходимо е да добавите 10 супени лъжици керосин в 10-литрова кофа с вода. Достатъчно е да се излее мравка купчина в градината, за да се отървете от мравките завинаги.

Възможно е да се отървете от градинските мравки, ако използвате редовно просо. Просото трябва да се разпростре върху мравуняк и върху мразовидни пътеки в градината.Необходимо е да се уверите, че зърното не е залепено преди времето от птиците. Защо мравките не харесват просото, определено е неизвестно. Според една версия, насекомите пасат продълговата форма за яйцата на тяхната кралица и ги плъзгат дълбоко в мравуняка. С течение на времето влажността на зърното набъбва, блокира изходите и достъпа до чист въздух.

Боровата киселина помага ефективно да премахва мравките в градината. За да приготвите разтвора, трябва да складирате две чаши вода, 10 супени лъжици захар, 1 чаена лъжичка борна киселина. Вместо захар можете да използвате конфитюр или мед. Приготви решение за изливане на мравуняк и подходи към него.

Фактът! Важно е строго да се съблюдават пропорциите при приготвянето на отровна смес, базирана на борна киселина. Това е необходимо, така че боровата киселина да не убива незабавно насекомото. След като са опитали подготвения състав, мравунякът ще го пренесе в мравуняка, за да ги храни на близките си. Това ще помогне да се унищожи голям брой насекоми.

Общата вряла вода спомага за борба с малки вредители. Необходимо е да затоплите няколко литра вода. В кипяща течност трябва да се изгарят всички анили в градината. Варената вода може да запълни и пукнатините в селската къща. След такава обработка има вероятност някога да се отървете от насекоми.