Як позбутися від мурашок на кухні

Грудень 2018

Відео: Як боротися з мурахами в домі (Грудень 2018).

Anonim

Комбинацията от химични и народни средства за борба с отблъскващи вещества в шкафове ви позволява да се отървете от мравки със сигурност в краткосрочен план Червените дребни мравки, които са се заселили в апартамент, стават истинско природно бедствие. Те заемат почти всичко - те могат да бъдат намерени в захарна купа, в опаковки с храна, върху плодове и ястия. Ако смятате, че същите хора, преди да пълзят в кошчето и на пода, става ясно защо е толкова важно да се отървете от тях! Как се намерят насекомите в кухнята и какво трябва да се направи, за да се спрат?

Предпочитания

Мравките предпочитат места, където има топлина, влажност и наличие на храна. Към тези стаи в апартаментите има кухни и бани. Ето защо най-често се срещат малки насекоми. Въпреки че могат да се промъкнат в други стаи.

Любимите места на мравките са кътчета и ъгли. Там организират гнездата си и се скриват. От гнездата, насекомите пълзят около къщата в търсене на храна.

Ако смазват с олио краища на захар, мравките ще се изкачи в нея не

Характеристики на живот

В червени мравки в колонията там не е една жена царица, чиято роля е да снася яйца. Има много такива царици, така че мъртвата колония расте бързо и населява къщата почти мигновено.

Наличието на няколко дами, води до това, че да се отървем от насекоми става по-трудно - дори и ако в резултат на отровата ще умре след няколко кралици, а останалите ще даде живот на следващото поколение.Ето защо редовността и последователността са важни в борбата срещу вредителите.

Миризмата на суров петрол отблъсква насекомите по-добре от чесън

Унищожаване трудност се крие във факта, че мравките гнезда могат да бъдат разположени извън апартамента - между подовата плоча, например. В този случай, насекомите не се унищожават директно в гнездото. Средството за унищожаване трябва да бъде проектирано така, че да се прехвърля в гнездото от работнически мравки.

Начини на разпространение

Разрастването на колонията води до факта, че част от нея, оглавявана от друга матка, се разделя и се изпраща за търсене на нови територии. Поради факта, че мравките в кухнята са много малки, те могат да проникнат в най-малките пукнатини.

Малките мравките не обичат миризмата на чесън

Така че на свое разположение много начини презаселване:

  • през пролуките в плочите
  • чрез вентилационните шахти
  • през прозорците и вратите
  • с нещата и обувки

Начини за борба

Трябва да се борите с мравките по сложен начин, използвайки всички налични методи наведнъж.

Това са:

  • Химически
  • Фолк

Важно! Когато се занимаваме с насекоми, трябва да вземем предвид, че те живеят главно в кухнята. Следователно, преди химическо третиране, всички продукти трябва да бъдат херметично опаковани и почистени - най-добре е да ги свалите в хладилника или да ги извадите на балкона.

За да отровната стръв, трябва да бъде борна киселина се смесва със захар и се поръсва прах изолиран места и мравки клъстер пространство

Химия

За борба с битови инсектицид срещу пълзене и летящи насекоми. Много ефективни средства са "Combat" и "Dichlophos". Също така, има добри мнения за препарата "DETA", който включва диетилтолуамид."Дата" може да се приложи към мъртвите пътеки.

Повторете това няколко пъти на ден. Мравките в кухнята постепенно ще изчезнат. Аналозите на този инструмент за силата на удара са "Angara", "Taiga".

Химическите инсектициди принадлежат към вещества с остър токсичен ефект - незабавно унищожават насекоми. С тяхна помощ можете значително да намалите броя на вредителите.

Но пълното унищожаване на колонията с тяхната помощ е невъзможно, тъй като гнездото остава недокоснато. И заради бързото действие върху насекомите, мъртвите мравки на работниците просто нямат време да приведат отровата в гнездото, като по този начин унищожат матката. Следователно, химическото лечение трябва да се извършва редовно с прекъсване от няколко седмици. След това има възможност постепенно да се унищожат всички хора.

Напръскайте химическия инсектицид по дюните, около водопровода, тръбите, боклука.

След третирането се препоръчва всички пукнатини в дъските и подовете да бъдат запечатани, за да се блокира механично пътят към мравките.

Химическите инсектициди принадлежат към вещества с остър токсичен ефект - незабавно унищожават насекоми. С тяхна помощ, можете значително да се намали броят на вредителите

Как да спечелим мравки (видео)

народни средства

Най-популярните средства да се отървем от мравки е борна киселина. В смес с любимите си преживявания тя се превръща в идеална отрова - тя не действа толкова бързо, че насекомото загива на място, така че успява да донесе отровата в гнездото. С помощта на този инструмент можете да се отървете от всички мравки и да унищожите напълно колониите. Няма навици за борна киселина в насекоми, но се развива устойчивостта към химически инсектициди.

Мнозина считат средствата на хората за неефективни. Всъщност те са по-бавни, но със сигурност. Мравките няма да изчезнат веднага, но те ще изчезнат напълно и сигурно, тъй като гнездата ще бъдат унищожени. Освен това от народите няма да има вреда за човешкото здраве и домашните любимци.

За да се направи отровна примамка, е необходимо да се смесват борна киселина със захар и този прах да поръсва уединени места и места на купчина мравки. Можете да направите мокри примамки чрез смесване на киселина с захарен сироп или картофено пюре. Такива примамки се поставят върху полиетиленови капаци на пода.

За механичното отстраняване на мравки от шкафове с продукти можете да използвате капани, които са безвредни за човешкото здраве. За да направите това, трябва да разредете прясна мая с мед до състояние на дебела заквасена сметана. Разстилайте сместа върху капачките и ги поставете в шкафовете. Мравките ще се изкачат в примамките, привлечени от миризмата, и ще се придържат там.

Можете също така да научите как да се отървете от сутеренни бълхи в апартамента.

Когато става въпрос за мравки, трябва да се има предвид, че те живеят главно в кухнята. Следователно, преди химическото третиране, всички продукти трябва да бъдат херметично опаковани и почистени.

Репелентни агенти

Малките мравки не харесват миризмата на чесън. Можете да настържете филиите чесън с резетата на мравка и повърхността на шкафовете. Вредителите ще избегнат тези места. Заменете чесъна или го допълнете с магданоз, който също не обича насекомите.

Лимонови филийки, разположени в шкафове, отблъскват насекомите. По същия начин, можете да виси в кухнята сушени кимион, анасон и върховете на домат. Всички тези растения излъчват фитонциди и етерични масла, които мравките не харесват.

Слънчогледово масло

Миризмата на нерафинирано масло отблъсква насекомите не по-лоши от чесъна. Те могат да смажат первази и местообитанията на мравките. Предимствата на този метод са, че нищо не застрашава човешкото здраве и домашните любимци. И мравките постепенно ще изчезнат.

Ако смажете ръбовете на захарната купа със слънчогледово олио, мравките няма да влязат в нея.

Препоръчваме ви да прочетете статията "Видове домашни хлебарки и техните характеристики".

Комбинацията от химически и народни средства за защита срещу плашилото в шкафове ви позволява да се отървете от мравки със сигурност и за кратко време.